Znaki depresije se odražajo na različne načine

Znaki depresije je čustvena motnja, ki se odraža na različne načine. V življenju depresija prizadene šestino človeške populacije, z različnimi znaki je pri ženskah je dvakrat pogostejša kot pri moških. Pogostost mogoče ni presenečenje, če pogledamo življenjske okoliščine v katerih živimo danes. Tehnika, znanost in druga področja doživljajo napredek, ki pa jim človek pogosto ni kos. Z nesposobnostjo obvladovanja je lahko povezana poklicna kariera in ogrožen vir preživetja, hkrati pa zelo negativno vpliva na osebnost, duševnost ter človeka na splošno. Ravnanje človeka v takih primerih, bi se moralo zavedati predvsem stanja in možnih rešitev.

Depresijo povzroča vrsta kemijskih snovi

Depresijo povzroča nizka raven kemičnih snovi v možganih, kot so serotonin, dopamin ter noradrenalin. Zaradi nizke ravni naštetih kemičnih snovi, se poslabša komunikacija med živčnimi celicami ali se pojavijo napake komunikacije. Z antidepresivi se želi vplivati na povečano raven živčnih prenašalcev. Med oblike pomoči sodi tudi psihoterapija. Odločitev za terapijo z zdravili ali psihoterapijo je odvisna od več dejavnikov. Pri hudih oblikah se pogosto odločajo za zdravila v prvi fazi zdravljenja ter nadaljevanje z psihoterapijo.

Psihoterapevt vam pomaga spoznati, da zmorete, ne glede na okoliščine

Odpravite depresijo s pomočjo psihoterapevta ali z zdravili

Znaki depresije so lahko pogojeni dedno, na pojav depresije ter njenih znakov vplivajo tudi življenjsko in poklicno okolje, stres, pomanjkanje dnevne svetlobe, značajske lastnosti ter drugi dejavniki.

Depresija se kaže z duševnimi in telesnimi znaki, med duševne štejemo so pobitost, tesnoba, strah, depresivno razmišljanje, motnje spomina in koncentracije, halucinacije in blodnje, samomorilska nagnjenja, nezanimanje ter na razne druge načine. Depresija povzroča tudi telesne znake, tipični telesni znaki so utrujenost, bolečine, mislijo, da so zboleli za različnimi boleznimi. Poleg tega lahko nastopijo izguba teka, motnje spanja, telesna in duševna počasnost ali obratni znaki. V teh primerih se depresija kaže kot povečan apetit, povečana želja po spanju, nastopijo lahko tudi drugi nasprotni znaki. Bolečine in drugi telesni znaki depresije so tiščanje in bolečine, najpogosteje prizadene področja glave, prsi, trebuha in prsi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja