Arhiv Značk: šport

Tekaške nogavice

Tekaške nogavice

Tek zahteva le nekaj kosov opreme, na tem seznamu pa bomo bržkone našli tudi ustrezne športne nogavice. Se pa poraja vprašanje, ali je treba izbrati prav posebne tekaške nogavice, ali pa je morda dovolj že to, da najdemo par, ki nima kakšnih večjih lukenj. Rekreativni tekači so namreč zelo nezahtevni ko pride do detajlov, kot so nogavice. Pogosto se zgodi, da veliko pozornosti namenimo izbiri tekaških čevljev, zanemarimo pa nogavice, ki so v praksi odločilnega pomena za udoben tek – ravno nogavice so namreč v neposrednem stiku s stopalom. Neprimerne nogavice lahko hitro vodijo v težave, najprej se te pokažejo s sezuvanjem in poplesavanjem, kar je velik problem, gotovo pa ne bodo zmogle zagotoviti učinkovitega zračenja in odvajanja znoja. Tekaške nogavice se v tem oziru veliko bolje obnesejo. Prav tako so tekaške nogavice na nekaterih delih ojačane in preprečujejo žuljenje ter izboljšajo stabilnost stopala v tekaških čevljih. Ponujajo še nekatere druge dobrodošle odlike, ki se izkažejo v kakšnih specifičnih situacijah.

Tekaške nogavice

Kompresijske tekaške nogavice

Med tistimi, ki stalno iščejo razne novosti in dodatke, so kompresijske tekaške nogavice že nepogrešljiva oprema. Gre za dokaj pogost dodatek med tistimi, ki se rekreativno ali tekmovalno ukvarjajo s tekom, predvsem pri teku na dolge proge jih pogosto srečujemo. Takšne tekaške nogavice imajo še drugo nalogo, ne zagotavljajo le udobne namestitve stopala v tekaški čevelj. Kompresijske nogavice spodbujajo krvni pretok v spodnjih okončinah in tako olajšajo nekatere težave, do katerih rado pride pri dolgotrajnem teku. Praviloma služijo takšne nogavice spodbujanju pretoka proti stopalom, v ta namen se uporabljajo tudi pri drugih aktivnostih oziroma nasploh pri osebah s slabim krvnim pretokom. Lahko pa kompresijske nogavice pomagajo tudi na ta način, da preprečujejo zastajanje krvi v stopalih in izboljšajo pretok nazaj v trup, kar tudi pomaga pri teku. Takšne tekaške nogavice so seveda namenjene tistim, ki vedo, kakšno opremo potrebujejo.

Tekaške hlače naj bodo udobne

Tekaške hlače iz posebnih materialov

Tek je ena od najbolj priljubljenih športnih aktivnosti, s katero se tudi pri nas ukvarja vedno več ljudi. Nekateri si za tek vzamejo res veliko časa, saj menijo, da jih tovrstna dejavnost popolnoma sprosti in jim daje tudi neverjetno veliko energije. Vendar pa tek predstavlja tudi velik stres za telo. Zato je pomembna tudi prehran po končani športni aktivnosti. Predvsem pa je potrebno med samim tekom piti zadostno količino vode. Po teku si lahko kolena namažete tudi z različnimi kremami za boljšo regeneracijo.

 

Da se med opravljanjem te aktivnosti še bolje počutijo, pa se take osebe zelo pogoste opremljene s primernimi oblačili in tudi obutvijo. To pomeni, da imajo na sebi primerne kratke hlače za tek, majice ter ostalo potrebno opremo. Tudi čevlji so lahko popolnoma prilagojeni za tek.

 

Kje lahko kupimo najboljšo in tudi najcenejšo opremo za tek?

 

Tekaška oprema je pri nas zelo iskana in tega se zavedajo tudi številni trgovci. Ob tej priložnosti so se odprle in se še vedno odpirajo spletne trgovine, ki veliko pozornost namenjajo prodaji vrhunske opreme za različne športne aktivnosti, med njimi tudi teku. Tekaško opremo, ki jo zlahka lahko označimo za vrhunsko, lahko kupimo v eni od najbolj priljubljenih spletnih trgovin, ki v ospredje postavlja prav opremo za tek. Tekaške hlače so običajno bolj ozke, izdelane iz mehkih in raztegljivih materialov, ki dihajo ter ne prepuščajo vodo.

 

Med celotno ponudbo, ki jo je izjemno veliko in je tudi vedno na zalogi, lahko izbirate tudi med številnimi kosi hlač, ki so posebej namenjene teku. Tekaške hlače so že na videz drugačne od navadnih hlač. Narejene so iz prav posebnih materialov, ki v največji meri poskrbijo, da se ljudje med tekom izjemno dobro počutijo in da se tudi ne potijo.

 

Tekaške hlače, ki jim bomo kupili in naročili preko spleta, so zagotovo ne damo najboljša, ampak tudi najcenejša ponudba na celem trgu pri nas, kar se tiče prodaje tovrstnega kosa oblačila.

Fitnes centri nam omogočajo splošno in namensko vadbo

Fitnes je pojem, ki lahko označuje športni objekt, dobro kondicijo ali zdravstveno stanje.

Pogovorno fitnes najpogosteje uporabljamo za okrajšavo besede fitnes center. V tujih jezikih z besedo fitnes označujemo tudi stanje telesa, zdravje, dobro počutje ter telesno pripravljenost. Fitnes center je zaprt prostor, v katerem se na raznih orodjih in napravah izvaja točno določene ter nadzorovane aktivnosti. Vsak fitnes center je zasnovan po tako splošnih pravilih kot individualnih zahtevah. Naprave na določenem mestu niso postavljene poljubno, ampak namensko. Zato tudi v fitnes center ni smiselno hoditi, če se mislimo zabavat ter pričakovati vrhunske rezultate. Človeško telo je kompleksen sistem, ki ga lahko razvijamo in izboljšujemo na različne načine. Vadbe v fitnes centru na grobo lahko razdelimo na splošne ali namenske. Splošne vadbe imajo splošne koristi, namenske pa izboljšujejo točno določeno stanje, lastnost ali funkcijo človeškega telesa. Namenske vadbe v fitnes centrih izvajajo športniki ali rekreativci, ki z glavno dejavnostjo ne morejo razviti točno določenega stanja, lastnosti ali funkcije človeškega telesa. Poleg fitnes centra takšni športniki ali rekreativci lahko izboljšujejo svoje telesne sposobnosti tudi z drugimi aktivnostmi, kot so plavanje, pohodništvo, tek ali kakšne druge aktivnosti. Za vsakega začetnika je priporočljivo, da si zagotovi strokoven nadzor pri izvajanju vaj. Koristi predvsem pri osvajanju osnov pravilne vadbe, posledično imamo manj izgubljenega časa zaradi hitrejšega napredka ter manjše možnosti poškodb. Ko za izvajanje vaj dobimo prakso in občutek, se lahko odločimo za samostojen nadzor vseh aktivnosti. Poleg vadbe v fitnes centru so pomembne aktivnosti prehrana, regeneracija in počitek. Prehrana je osnova za dobro izvajanje vaj ter tudi regeneracijo po vadbi. Regeneracija po vadbi je lahko bolj ali manj aktivna. Bolj aktivna regeneracija obsega vaje, ki pospešujejo proces obnove funkcij. Počitek je potreben za ponovno vzpostavitev ravnovesja, ki terja več časa.

Fitnes centri omogočajo izvajati različne namenske ter splošne vadbe samostojno ali pod strokovnim vodstvom.

Več na https://www.tomassport2.si/Fitnes/.

Fitnes je sodobna telovadnica

Fitnes je sodobna telovadnica.

Fitnes je prostor v katerem so različne vadbene naprave. Z njimi je mogoče razgibati telo v popolnosti. V tej lastnosti ima fitnes tudi poglavitno prednost pred številnimi drugimi sprotnimi aktivnostmi. Izberemo si lahko katerokoli drugo športno aktivnost, le redke med njimi bodo poskrbele za razgibanje telesa v tako obsežni popolnosti. Zato postaja v sodobnem, urbanem načinu življenja fitnes vedno bolj pomemben. Zelenih površin v naseljih je vedno manj, na njih smo tudi izpostavljeni številnim vremenskim vplivom in značilnostim. V fitnesu imamo za razliko vedno vstop, hkrati pa zagotovljene idealne klimatske pogoje. Fitnes je hkrati tudi zelo kompleksen in za začetnika zapleten. Učenje pravilne uporabe naprav, bi lahko primerjali z učenjem vožnje avtomobila. Uporabljati jih moramo po točno določenih pravilih, sicer lahko pride do negativnih posledic. Razlika z avtomobilom je v tem, da negativne posledice čutimo in doživljamo neposredno. Na ta način bomo lažje razumeli, zakaj je za fitnes priporočljiv osebni trener. Vsaj v začetku je koristno, da se poučimo o pravilnosti izvajanja, delovanju naprav, vplivih na telo in druge podrobnosti. Osebni trener je lahko tudi referenca, ko se odločamo za fitnes med mnogimi ponudbami. Kjer je zagotovljen osebni trener na voljo oziroma je prisoten ob vadbi, zagotovo ne moremo zgrešiti z izbiro. Pri tem uporabimo vse mogoče vire informacij, na koncu pa izbiro tudi praktično preizkusimo. Nič ni narobe, če v kratkem obiščemo tudi drugi ali konkurenčni fitnes center. Lahko obiščemo tudi več fitnes centrov v kratkem času, razlike bomo na tak način še bolj neposredno doživeli. Poleg dobrega osebnega trenerja so iskane lastnosti lokacija, dostopnost v širokem pomenu besede, urnik, plačilne ugodnosti in podobno. Kateri lastnosti bomo dali večjo ali manjšo težo, pa je odvisno predvsem od individualnih kriterijev izbire.

Fitnes postaja vedno bolj pomemben dejavnik zdravja ter zdravega načina življenja sodobnega človeka.

triatlon rekreacija

Triatlon, davek napredka

Triatlon je vsestranska aktivnost .

Zato triatlon tudi navdušuje veliko število rekreativcev, obstoječim se vedno znova pridružujejo navdušenci. Za triatlon veljajo nekatere splošne, pa tudi posebne zahteve. Splošne zahteve so tiste, ki veljajo za praktično vse športne aktivnosti . Začetki so velikokrat težji kot si začetniki predstavljajo. Krivec za to so velikokrat predstave, ki presegajo sposobnosti osebe. Vsak se z ogledom tekmovanja oziroma nastopajočih že vidi v njihovi koži, misli si, da lahko čez noč doseže njihove rezultate. Dejstvo pa je, da triatlon pripravljenost pomeni dolgotrajne priprave, ki se štejejo v letih. Več ali manj odvisno od začetne kondicije, športne aktivnosti ter drugega. Nadalje je potrebno vedeti, da tako kot drugi športi, pomeni garanje, odrekanje, velikokrat tudi poškodbe, slabo počutje, bolečine in podobno. Zato je potrebno triatlon videti pred začetkom predvsem v tej luči. Kdor misli, da bo brez negativnih lastnosti prišel do dobrih rezultatov se blago rečeno moti, včasih je bolje da neha razmišljati na tak način. Primer dobre prakse so osebe, ki so bodisi že športniki ali imajo ustrezen značaj. V obeh primerih se bodo negativne posledice razumele kot davek napredka. Omenjene osebe težav s tem ne bodo imele. Vedo, da bo triatlon od njih zahteval veliko, temu primerno se take osebe tudi obnašajo. Bolečine so lahko različne, pomenijo pa sporočilo, ki ga velja jemati resno. Gre lahko za preobremenjenost, napačno izvajanje gibov in druge podobne nepravilnosti. Včasih je za odpravo težav potrebno malo, dobro pri tem je imeti reference izkušenih. Kdor se z rekreacijo ukvarja tudi ne bo odlašal z iskanjem informacij, predvsem pa ne bo vztrajal v negativnih aktivnostih. Velikokrat je problem tudi v rutini. Vsakemu človeku zna povzročati težave, ker je preprosto navajen starih aktivnosti, novih pa se še ni navadil ali mu to povzroča težave.

Triatlon je mnogim spremenil pogled na rekreacijo in sposobnosti človeka.

Več

polar ure za merjenje

Polar, varuh dobrega počutja

Polar varuje dobro počutje

Dobro počutje Polar zagotavlja preko informacij, katere lahko uporabnik koristno uporabi. Športne in druge intenzivne obremenitve obremenjujejo organizem. Obremenitve morajo biti optimalne, saj s prestopom meje optimalnega lahko postanejo zdravju škodljive. Spoznati meje optimalnega pomaga Polar, s tem imamo jasno začrtano mejo preko katere ne smemo. prednosti s tem niso izčrpane. Meja ne koristi zgolj informacijo o preobremenitvi, ampak koristijo tudi optimalni obremenitvi. Napredek pri športu oziroma drugi aktivnosti je mogoč le takrat, ko smo optimalno obremenjeni. V primeru, da nismo obremenjeni optimalno oziroma premalo obremenjeni napredka bodisi ni bodisi ni tak, ki bi koristil. Zato je Polar tudi zagotovilo za napredek športne aktivnosti. Uporaba na takšni stopnji zahteva tudi nekaj strokovnega znanja, ki ga imamo bodisi sami ali ga pridobimo od strokovnjaka. V primeru, da nismo strokovnjak z učenjem ne gre odlašati, ampak začeti takoj po nakupu. Le tako nam bo Polar koristil in prinašal dobre učinke. Začetno učenje je morda marsikomu odveč, vendar mora pomislit, da bo v nasprotnem primeru odveč nakup. Z začetnim učenjem imamo možnost, da se od prvega dne dalje učimo Polar pravilno uporabljati. Kar je pomembna razlika med uporabo po lastni presoji. Navodila so sicer izčrpna in dostopna, vendar ne govorijo nič o naših osebnih lastnostih. Te moramo sami dodati, najbolje s strokovno pomočjo. V obratnem primeru bomo sami sebi delali škodo, uporabnost pa bo manjša. Ko bomo spoznali, da uporaba ni prava bomo morali prav tako po strokovno pomoč. Težava bo v tem primeru prej osvojeno napačno znanje, ki nas bo motilo s svojo rutino. Zato bomo potrebovali več časa, predhodno pa smo ga že zavrgli z napačno uporabo. Strokovna pomoč zato ni odveč, ampak koristna. Nihče se ni rodil učen, učimo pa se danes iz dneva v dan več, praktično ves čas svojega življenja.

Polar nudi koristne učinke z pravilno uporabo.

športna oblačila

Oblačila, napredek na dosegu roke

Oblačila nudijo velik napredek iz sezone v sezono.

Napredek na dosegu roke so oblačila ponujala že skozi čas. Danes je razvoj značilen za oblačila še bolj intenziven. Znanost in tehnologija ponujajo možnosti sprememb, katera oblačila s pridom uporabljajo v novih modelih, ki so na voljo v novi sezoni. Novi modeli se razlikujejo prav v napredku, zato so nova oblačila načeloma boljša. Kar je neznanka v tem primeru, je obstoj novosti, katere imajo oblačila v prihodnosti. obstajajo primeri, ko so se novosti izkazale kot dobre. Imamo pa tudi primere, ko so novosti bile potrebne raznih popravkov. In so se kasneje kot dobre novosti izkazale šele v kasnejši generaciji. Vsekakor si vsi želimo, da na novosti prijetno presenetijo takoj. Že v prvi sezoni bi radi bili prijetno presenečeni, ko bomo preizkušali novosti. Zato imamo tudi upravičene razloge. Največkrat so za nakup manj ugodne. Podobno, kot to velja v primeru nakupa, katerega pomembna lastnost je blagovna znamka. Ljudem blagovna znamka lahko pomeni dober nakup. Lahko pa jim blagovna znamka pomeni nesmisel. Vsekakor pa je blagovna znamka dobrodošla. Po njej se ljudje orientirajo. Tako lahko blagovna znamka služi kot osnova za primerjavo. V primerjavi z drugo ima lahko boljše ali manj dobre lastnosti. Temu primerno je dober ali manj dober nakup. V primeru, da je dober nakup, bomo izbrali. V nasprotnem primeru, pa bomo iskali boljšo izbiro. Sodobni nakupi se vršijo na sodobne načine. Slednji se razlikujejo od klasičnih. Vendar imajo sodobni nakupi tudi nekatere pomanjkljivosti. Predvsem se te pomanjkljivosti kažejo pri prvem nakupu točno določenega modela, blagovne znamke ter drugih lastnosti, ki natančno določajo predmet nakupa. V primeru, da predmet nakupa poznamo te težave odpadejo. Takšen nakup je že v naprej poznan, nagradi ga tudi cena nakupa. Velikokrat je nižja za stroške prodaje klasičnega nakupa.

Oblačila od najstarejših časov do danes doživljajo obdobjem primerne spremembe.

smučanje in smučarske destinacije

Smučanje, za vse generacije

Smučanje je aktivnost za vse generacije . V sodobnem času je smučanje predvsem dobra rekreacija . V manjšem, vendar nezanemarljivem obsegu pa je smučanje tudi profesionalna aktivnost. Pri tem je smučanje namenjeno predvsem sprostitvi in zabavi, na drugi strani pa profesionalnem udejstvovanju. S tem se smučanje razlikuje od preteklosti. Da gre za starodavno aktivnost pričajo zgodovinski ostanki.

Na zgodovinskih ostankih, ki potrjujejo tisočletno prisotnost smučanja, lahko opazimo ne le človeško sposobnost razmišljanja, ampak tudi človeško spodobnost razvijanja. Najdeni ostanki smučarske aktivnosti in dejavnosti pričajo o tem, da različne tehnike in načini smučanja niso odkritje sodobnega časa, ampak so tako stari, kot je stara človeška izkušnja s smučanjem. Različni kraji najdb ostankov smučarske aktivnosti imajo različne geografske danosti in značilnosti. Njim se je moral človek v davnih obdobjih zgodovine prilagoditi. Zimska obdobja so bila sicer namenjena manjši aktivnosti zunaj kraja bivanja. Vendar so nekatere aktivnosti kljub temu zahtevale gibanje po snegu.

Temu primerno si je človek omislil napravo, katera je omogočala lažje gibanje. Smučanje je napredna tehnika, predhodniki pa so bile bolj enostavne in počasnejše tehnike. Zaradi svojih lastnosti je smučanje nudilo v vsakem primeru lažje gibanje. Hkrati pa so nekatere geografske danosti in značilnosti omogočale tudi hitrejše gibanje. S tem je človek pridobil čas, poleg osnovne možnosti lažjega gibanja. Naš prostor je tesno povezan z drugimi Alpskimi deželami. Zato lahko na podlagi tako naših, kot tudi tujih odkritji govorimo o prostoru, ki ima veliko skupnih značilnosti. Najdbe, ki govorijo o aktivnostih na našem območju, niso nič posebno drugačna, kot tista na sosednjem območju. Tako lahko s pomočjo naših odkritji tujci na sosednji območjih sklepajo o njihovi preteklosti, čeprav o tem nimajo še najdenih zgodovinskih dokazov. Podobno velja tudi v obratnem primeru.

V primeru, da sosednje dežele imajo najdbo, ki govorijo o zgodovinskih dejstvih, lahko to zaradi nekaterih skupnih značilnosti, povežemo tudi z našimi kraji. Na kratko lahko trdimo, da je smučarska tradicija v naših kraji dolga in bogata. V novejšem času je postalo smučanje zanimivo predvsem v času, ko je človek začel razmišljati širše od ustaljenih navad in običajev. To se je zgodilo pred stoletji, ko je naša dežela postala zanimiva zaradi nekaterih nenavadnih lastnosti. Z odkrivanjem teh lastnosti se ni začelo podrobneje raziskovati le lastnosti same. Začelo se je odkrivati tudi vse, kar je povezano s temi značilnostmi in posebnostmi. Tako je postalo zanimivo vsakdanje življenje, ki je bilo s temi lastnostmi povezano.

Predvsem je šlo za izkoriščanje danih možnosti, katre je človek postopoma skozi čas in glede na dane možnosti tudi razvijal. Na ta način je raziskovalcem smučanje kmalu padlo v oči in postalo predmet njihovega raziskovanja. V prvi vrsti je bilo odkrito smučanje drugačno in hkrati podobno z drugimi področji v sosednjih deželah. Drugačno je bilo zaradi lokalnih značilnosti in možnosti. Te možnosti je človek na tem področju razvil drugače kot drugod. Predvsem zato, ker so drugače razvite možnosti ponujale številne prednosti. V nekaterih primerih pa je bila to na eni strani edina možnost, na drugi strani pa edina logična in pravilna odločitev. Postopoma se je z razvojem smučanje spreminjalo.

Minula desetletja so v veliki meri spremenila vsakdanjik človeka. Izumi so nam omogočali, da so naše profesionalne aktivnosti hitrejše in učinkovitejše. Kar pomeni, da imamo zaradi tega lahko na voljo več prostega časa. Na drugi strani so izumi omogočali večjo dostopnost raznih aktivnostih. Bolj oddaljene dežele so hkrati postale časovno manj oddaljene. Kar pomeni, da so postale zanimive za obisk iz takšnega ali drugačnega razloga. Ker je dežela primerna za smučarske aktivnosti, so se slednje času primerno razvijale in spreminjale. V mnogih pogledih smo podobno kot pri razvoju samega smučanja sodelovali s sosednjimi deželami. Kar je bilo pri nas napredno in edinstveno, je kmalu postalo posnemanja vredno v sosednjih deželah. Dogajalo se je tudi obratno. Zanimivo in posnemanja vredno v sosednjih deželah je kmalu postala tudi naša izkušnja.

Ker je bila oddaljenost vedno krajša v časovnem smislu, so se izkušnje in informacije tudi vedno pogosteje prenašale iz ene dežele v drugo sosednjo deželo. V seveda obeh smereh. Odvisno od trenutne potrebe, želje in zahteve. Sodobni čas smučanje obravnava drugače, kot tako bližnja kot tudi bolj oddaljena preteklost. V oddaljeni preteklosti je bilo smučanje povezano predvsem z profesionalnimi aktivnostmi, danes pa gre v večini primerov za prostočasno aktivnosti. V sodobnem času se prostočasna aktivnost spreminja. Na eni strani imamo napredek, ki omogoča spremembe. Druga stran pa govori o tradiciji, ki jo želimo ohraniti. Preprosto zato, ker je na eni strani vredna spomina, na drugi strani pa je temelj na kateri lahko gradimo prihodnost. Brez osnove izkušenj iz preteklosti, tudi sodobno smučanje ne more biti uspešno in kakovostno. Možnosti za rekreacijsko ukvarjanje s smučanjem je pri nas velik. Ker pa smo doživeli v razmeroma kratkem časovnem obdobju pomembne spremembe, se tudi tujina ne zdi več tako oddaljena kot nekoč.

S tem imamo zagotovljeno izbiro. Komur so všeč domača smučišča, bo smučal pri nas. Ostalim pa je omogočeno, da dobi izkušnjo smučišč izven meja. Pri tem gre za nadaljevanje tradicije izmenjave vsega, kar imamo v vsakdanjiku na razpolago, med različnimi alpskimi deželami. Možnosti je vsekakor veliko, velja jih s pridom izkoristiti sebi v prid. Komur prednosti prinašajo domača smučišča, jih ne gre zamuditi. Prednosti domačih smučišč so velike. Predvsem so bližnja, težav s komunikacijo ni, tudi številne druge lastnosti, ki so vezane na smuko ter aktivnosti izven časa smuke, so nam dobro prilagojena. V tujini veliko tega pogrešamo. Kot prvo se moramo naučiti komunicirati ter se prilagoditi drugačnemu vsakdanjiku. Posledično imamo lahko na začetku nekaj težav in zadreg.

Vendar z izkušnjami vse to postane preteklost. Predvsem pa postane lahko dobra izkušnja. S tem bomo imeli v prihodnosti večjo možnost prepoznavana dobre ponudbe. Predvsem pa ločevanja med dobro ponudbo in manj dobro ponudbo. Vsi si želimo predvsem dobro ponudbo, zato jo med vsemi ponudbami tudi vedno znova iščemo. Dobrodošlo pri izbiri je imeti dobre in kakovostne informacije. Dobre in kakovostne informacije so od primera do primera različne. Vsekakor pa se informacije med seboj ločijo. Ločitev lahko izvedemo sami, lahko pa zaupamo drugim. Z več izkušnjami je dobro narediti lastnostno ločitev med informacijami. Smučanje je starodavna aktivnost, ki v sodobnem času doživlja pomembne spremembe.

http://skifun.si/

športne jakne

Kilimanjaro, nudi veliko

Kilimanjaro oprema lahko uporabniku nudi zdravo življenje , če si seveda tega želi in si prizadeva doseči.

Veliko lahko nudi Kilimanjaro, če je uporaba kvalitetna in dobra. Kvalitetna oprema Kilimanjaro je danes velikokrat ogrožena z raznimi nepravilnimi načini uporabe. Obratno je lahko Kilimanjaro dobro uporabljena oprema z raznimi motivi. Pri tem lahko igra pomembno vlogo tako človek katerega izkušnja je Kilimanjaro, kot tudi okolica. V vsakem primeru je lahko Kilimanjaro dobra izkušnja. Človek jo mora kot sprejeti z vsemi svojimi lastnostmi, ter temu primerno ukrepati. Ukrepanje je odvisno od tega, kakšni rezultati so dostopni preko informacije. Rezultati lahko kažejo optimalne rezultate, lahko kažejo pa odklone v pozitivno ali negativno smer. Optimalne rezultate si vsak želi. Kdor jih ima si jih želi obdržati, kdor jih nima pa si jih želi doseči. Velikokrat je celo težje optimalne rezultate obdržati, kot jih doseči. Kdor se trudi dosegati optimalne rezultate ima s tem veliko motivacije, cilj svojih aktivnosti. V obratni smeri pa se človek, ki ima optimalne rezultate večkrat ne zaveda, da je lahko to izgubiti, v mnogih primerih na načine, katerih se niti ne zaveda. Zave se jih ko je že prepozno oziroma, ko so nastopile posledice določene aktivnosti. Katera se je seveda izkazala kot negativna, čeprav človek tega ni predvidel oziroma se ni niti zavedal. Možnosti za popravo je vsekakor veliko, vendar je potrebno pri tem vključiti svoje aktivnosti. Človek mora biti na kratko povedano aktiven. Brez aktivnosti je danes v mnogih primernih doseči napredek. Napake, ki se pojavljajo, so včasih tudi posledica medijev. V svojih aktivnostih mediji lahko sporočajo marsikaj. Med sporočili se najde tudi marsikaj, kar človeku ne koristi, ampak lahko prinaša negativne posledice. Medije seveda to ne zanima, saj je njihova motivacija drugačna.

Kilimanjaro je marsikoga utrdil v prepričanju, da lahko za svoje dobro počutje največ stori predvsem sam.

http://hervis.si/store/theme/1_078

polar ure za merjenje

Polar, beleženje napredka

Polar omogoča beleženje napredka .

Beleženje in proučevanje napredka je osnova vsake dobre aktivnosti. Z beleženjem Polar mogoča, da rezultate iz preteklosti primerjamo z aktualnimi rezultati. Odlični rezultati so prisotni pri merjenju takrat, ko je njihova vrednost boljša v primerjavi z rezultatom iz preteklosti. Polar omogoča zelo raznolike aktivnosti. beleženje je zgolj ena od lastnosti, ki jo Polar lahko omogoča. Polar lahko poleg beleženja omogoča tudi analizo rezultatov. Za piko na i pa Polar omogoča tudi arhiviranje rezultatov. Za najbolj zahtevne pa Polar nudi še nekatere posebne zmogljivosti. Beleženje časa je zelo stara aktivnost. V marsičem se od najstarejših časov do danes ni spremenila. Pomembno prelomnico je prinesla digitalna tehnika. Digitalna tehnika je vse predhodne naredila zastarele. V nekaterih primerih so sicer še vedno prisotne, vendar je njihova uporabna vrednost omejena na manj zahtevne lastnosti in zmogljivosti. Digitalna tehnika omogoča, da se dosežena meritev časa uporablja v poljubna, velikokrat veliki množici uporabnih možnosti. Napredek merimo s primerjavo predhodnih rezultatov. Lahko gre pir tem za osebne rezultate, lahko gre pa za rezultate tuji oseb. Konkurenca je vedno dobrodošla. Pri doseganju napredka se vedno najraje zgledujemo po najboljših. Meritev je zgolj ena od lastnosti, ki je z digitalno tehniko napredovala. Digitalna tehnika omogoča tudi zelo kakovostno analizo. Kakovost določa sam uporabnik oziroma koristnik analize. Vsaka analiza je lahko dobra skladno z vneseno množico podatkov. Večja množica podatkov lahko prinese boljšo analizo. Obratno manjša množica zabeleženih podatkov prinese slabšo analizo. Digitalna tehnika je prinesla tudi neverjetne napredek pri hitrosti obdelave podatkov. Obdelava podatkov je danes mogoča v trenutku oziroma zelo kratkem času. Zelo koristna je ta lastnost pri sam aktivnosti, saj se z beleženjem in obdelavo podatkov dobi takojšen rezultat aktivnosti. Glede na pridobljen rezultat se aktivnost lahko poveča v intenzivnosti ali zmanjša.

Polar je spremenil meritev, analizo in obdelavo rezultatov različnih aktivnosti.

http://www.hervis.si/store/brand/1_115