Arhiv Značk: gradnja hiše

Skeletnih hiš je zaradi izjemnih lastnosti vedno več

Če je včasih veljalo, da se je neka hiša gradila tudi do nekaj let, danes lahko rečemo, da imamo lahko hišo postavljeno že skoraj v mesecu dni ali pa že prej. Kako je to mogoče, vedo tisti, ki so si take vrste hiše postavili oziroma strokovnjaki, ki nas stalno spodbujajo, da bi tako hišo imeli tudi mi. Skeletne hiše so primer hiš, kjer je v ospredju predvsem njihova hitra gradnja.

Skeletna gradnja in njihove izjemne lastnosti
Omenili smo že, da je za skeletne hiše (http://www.aplushisa.si/pasivna-hisa/skeletne-hise/) značilna izjemna hitrost gradnje. Prav tako so v ospredju tudi odlične gradbene in tudi fizikalne lastnosti. Ekološka neoporečnost materialov ter večja uporabna površina pri enakih zunanjih gabaritih pa so pika na i. Strokovnjaki skeletne hiše priporočajo tudi zaradi majhne teže konstrukcije ter zelo dobre potresne odpornosti. Izjemne so tudi zaradi nizke toplotne prevodnosti ter majhnih emisij ogljikovega dioksida.

Nekoč in danes
Če so nekoč skeletne hiše oziroma objekte v celoti izdelovali na gradbišču, je danes povsem drugače. Danes namreč lahko že vse naredimo v delavnici. Tam lahko tudi delno sestavimo nosilno konstrukcijo. Na gradbišču pa potem že pripravljene lesene elemente postavimo in povežemo v konstrukcijo. Ta pa zagotavlja nosilnost in trdnost. Leseno skeletno ogrodje nato še zapolnimo.
Skeletne hiše imajo torej toliko pozitivnega že v času nastajanja, da se lahko zanje odločimo brez kakršnega koli dvoma. Poleg tega pa imamo v mislih predvsem to, da bo naš dom zelo hitro zgrajen in da se bomo lahko vanj že prav kmalu tudi vselili.