Sušilni stroj ni razvada, ampak korist

Sušilni stroj je elektro-mehanska naprava, ki prinaša poleg suhega perila še nešteto drugih koristi. V sodobnem času prihaja sušilni stroj vedno bolj do izraza zaradi hitrega tempa življenja. Dodatno se vsaka učinkovita naprava v gospodinjstvu vedno bolj ceni.

Sušilni stroj razumemo kot suho perilo

Sušilni stroj zato uporabimo takrat, ko iz različnih razlogov perilo ne moremo posušiti na klasičen način. To so lahko neugodne vremenske razmere, pomanjkanje prostora za sušenje perila in podobno. S takimi težavami se ne srečujejo zgolj gospodinjstva v skromno odmerjenih stanovanjih, ampak tudi gospodinjstva, ki živijo v hišah z obilico zemljišča v okolici. Vremenske razmere včasih preprosto niso primerne za sušenje perila, hkrati pa posušeno perilo potrebujemo čim prej. V takih primerih sušilni stroj zaženejo in uporabljajo tudi gospodinjstva, ki imajo sicer na pretek zemljišča za sušenje perila na prostem. Večja ali manjša opremljenost prostora za sušilno napravo je tudi dejavnik, ki določa kakšen sušilni stroj je najbolj primeren.

Sušilni stroj

sušilni stroj Siemens

V osnovi imamo na izbiro prezračevalni, kondenzacijski ter sušilni stroj z toplotno črpalko. Prezračevalni sušilni stroj zahteva urejeno instalacijo za odvod zraka. Kdor te možnosti nima ali je ne mora izvesti, lahko izbere za alternativo kondenzacijski sušilni stroj ali sušilni stroj z toplotno črpalko. Ko imamo razčiščeno to dilemo, se posvetimo zmogljivostim sušilnega stroja. Vsako gospodinjstvo ima točno določeno frekvenco pranja perila ter posledično potreb po sušenju perila.

Proizvajalci se večinoma osredotočajo na tri frekvence pranja : vsak dan v tednu, tri do šest krat na teden ter manj kot trikrat na teden. Za sušenje vsak dan je primeren sušilni stroj zmogljivosti do devet kilogramov. Srednje velika frekvenca sušenja bo uspešno opravljena z zmogljivostmi naprave med pet in sedem kilogramov. Najmanjša frekvenca pa z zmogljivostjo med štiri in pet kilogramov.

Sušilni stroj je vedno bolj pametna naložba gospodinjstev, ne glede na prisotne boljše ali slabše pogoje za sušenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja