Prenosni gaming računalniki

Še do nedavnega je veljalo, da si s prenosnim računalnikom ljubitelji računalniških iger ne morejo prav nič pomagati. Sodobne igre so namreč izjemno zahtevne in potrebujejo zmogljivo strojno opremo, ki je v kompaktno ohišje prenosnika pač ne moremo vgraditi. A tudi to se spreminja – danes na trgu najdemo tudi igričarske prenosnike, ki predstavljajo spodobno alternativo vrhunskim namiznim računalnikom. Imajo dodaten plus, da so prenosni, seveda pa se bo treba sprijazniti tudi z nekaterimi kompromisi.

Če iščemo igričarski računalnik med prenosniki, bo treba pobrskati po višjem kakovostnem razredu. Tu izstopajo posebej igričarske znamke ASUS, Razer in MSI, prenosnik iz te kategorije pa bo vsekakor primeren tudi za zahtevnejše uporabnike. Seveda se je smiselno izogibati cenovno ugodnim prenosnikom, ki obljubljajo dovolj zmogljivosti za poganjanje iger – dobri gaming računalniki pač zahtevajo določeno investicijo, bližnjic preprosto ni.

Kateri prenosnik izbrati za igranje iger? V končni fazi je dokaj vseeno, ali izberemo ASUS, Razer ali MSI prenosnik, ali pa se morda obrnemo na kakšno drugo znamko. Veliko več povedo vgrajene komponente, ki se lahko precej razlikujejo med posameznimi modeli tudi pri isti znamki. Pravzaprav večina proizvajalcev ponuja več igričarskih prenosnikov za kupce z različnimi zahtevami. Tako lahko dobimo na primer MSI prenosnik, ki bo brez težav poganjal tudi najnovejše in najzahtevnejše igre, v ponudbi istega proizvajalca pa najdemo med igričarskimi prenosniki še nekoliko manj zmogljive modele, ki so namenjeni tistim, ki nimajo v načrtu igranja tako zahtevnih iger.

Prenosni gaming računalniki zahtevajo nekaj kompromisov, ki zagrizenim igričarjem verjetno ne bodo po godu. Prenosniki imajo na primer dokaj skromno površino zaslona, prav tako ne morejo vključevati zares vrhunske tipkovnice in miške. Tudi detajli, ki jih lahko pri namiznih računalnikih povsem prilagodimo za optimalno izkušnjo (npr. zvočni sistem), bodo pri prenosnikih morda razočarali. Resda lahko tudi na prenosnik priklopimo vrsto zunanjih naprav, a s tem izgubi svojo glavno prednost – mobilnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja