prenosni računalnik

Namizni in prenosni računalniki

Kar veliko kupcev novih računalnikov se odloča med prenosniki in pa namizni računalniki. Svetujem vam, da kupite tisto kar potrebujete. Če potrebujete prenosnost, potem tako ali tako nimate druge izbire kot nakup prenosnika.

Današnji prenosniki so zelo zmogljivi in lahko za normalo ceno dobite računalnik, ki bo kos tudi zahtevnejšim nalogam. Problem prenosnikov je ta, ker se kar precej grejejo, to pa lahko postane velik problem če na njem igramo igre ali pa opravljamo kakšno zahtevno grafično oblikovanje in podobno. Prednost namiznih računalnikov je ta, da je pri njih dobro poskrbljeno za hlajenje samega sistema, poljubno pa lahko menjate tudi komponente. Pri prenosnikih to ni mogoče razen redkih izjem. Menjate lahko samo RAM in pa disk.

Obstajajo pa tudi posebni prenosniki ki so namenjeni igranju iger, ti so zelo zmogljivi, poskrbljeno pa je tudi za njihovo hlajenje, temu primerna je seveda tudi cena.

Ker meni veliko pomeni prenosljivost računalnika in se tega tudi redno poslužujem sem bil primoran kupiti prenosnika. Nad njim nimam pripomb razen tega, da se v poletnih mesecih veliko greje, čeprav redno skrbim za čiščenje. Po pol leta mi je crknila tudi baterija, a tu nimam kaj, saj proizvajalci običajno dajo le tri mesece garancije na komponente kot so baterije. Na srečo mi je tu na pomoč priskočil nemški Ebay, kjer sem originalno baterijo s kar 36 meseci garancije dobil za zelo ugodno ceno. Prenosnik imam doma priklopljen na zunanji monitor in tako nisem prikrajšan za velikost zaslona.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja