Arhivi Kategorije: Izobraževanje

E-študij

V času, ko lahko vedno več opravkov rešimo kar preko spleta, niti ni čudno, da lahko na ta način tudi študiramo. Takšna oblika izobraževanja ima mnoge prednosti, ni pa nujno, da bo odgovarjala prav vsem udeležencem. E-študij cilja na specifično populacijo, ki bo v tej obliki študija prepoznala pravo priložnost zase. Poleg tega, da cilja na določeno občinstvo, pa veliko odgovornost za kakovostno izvedbo prevzamejo tudi sami izvajalci. Že res, da internet ponuja vsa potrebna orodja za uspešen študij na daljavo, a od izvajalca je odvisno, kako se bodo po tem kanalu pretakale študijske vsebine. V najboljšem primeru je e-študij zelo elegantna rešitev, ki na obeh straneh ponuja popolno zadovoljstvo. V pravih okoliščinah se torej splača takšno obliko izobraževanja izkoristiti, najprej pa je treba poznati vse prednosti, ki jih ponuja e-študij. Tako se tudi lažje odločimo za udeležbo oziroma ugotovimo, ali nam takšna izvedba odgovarja.

e študij

E-študij in njegove prednosti

Največji plus bodo v študiju na daljavo odkrili tisti, ki se zaradi svojih obveznosti ne morejo udeleževati organiziranih oblik študija na določeni lokaciji. S tega vidika je e-študij zelo prizanesljiv predvsem do tistih, ki imajo vsak delovni dan obilo službenih obveznosti ali pa jim dneve zapolnjujejo družinski opravki. Nadalje bodo prilagodljivega urnika veseli tudi tisti, ki zaradi odročne lokacije nimajo možnosti obiskovanja organiziranih skupinskih predavanj, gotovo pa bi lahko našli še druge primere. E-študij torej prepriča prav s prilagodljivostjo na obeh straneh, tako se lahko program izvaja v celotnem obsegu, a po prikladnem urniku za vse udeležence. Z vidika vsebine študijskih programov je e-študij povsem enakovreden rednemu študiju na fakulteti, res pa je, da zahteva nekaj več samostojnega dela. To je lahko dobra priložnost za tiste, ki znajo razporediti svoj prosti čas in izkoristiti možnost dela v udobju svojega doma. Pri študiju preko spleta so vedno na voljo vsa potrebna gradiva, pa tudi pomoč profesorjev. Če vas zanima e-študij obiščite stran bb.si.

B kategorija za preprostejše življenje

B kategorija vam omogoča, da se lahko v službo, po opravkih, na potovanja in še kam drugam vozite sami s svojim avtom. Večina med vami je to vrsto kategorije izpita pričela opravljati, takoj ko ste dopolnili osemnajst let. Nekateri med vami B kategorije še nimate. Morda ste zanjo še premladi ali pa se preprosto še niste odločili za opravljanje vozniškega izpita iz te kategorije. Ne glede na to, v katero skupino oseb sodite, pa se vsi prav dobro zavedate, da vam B kategorija v vaše življenje prinaša številne prednosti, da vam je vse skupaj veliko bolj enostavno. Pravzaprav pa za opravljanje vozniškega izpita ni nikdar prepozno, zato si lahko že v tem hipu kar po spletu pričnete iskati najbolj primernega ponudnika za opravljanje B kategorije. Ker je izbire veliko, je dobro, da ste pozorni tudi na reference ponudnika in ne nazadnje tudi na cene, ki vam jih ponujajo za svoje storitve.

b kategorija

B kategorija je lahko hitro opravljena

Če menite, da je B kategorija za vas nedosegljiv cilj, ker ste morda nekoliko starejši ali ker nimate dovolj denarja za to, potem se motite. B kategorija je primerna tudi za starejše ljudi, saj se je že pogosto izkazalo, da so starejše generacije izpit iz te kategorije hitreje in bolje opravile od mlajših. Po drugi strani vas v povezavi s tem ne smejo skrbeti niti finance, saj je B kategorija lahko opravljena ne samo hitro, temveč tudi cenovno dostopno za vsakogar med vami. Je pa res, da se boste morali te odločitve resno prijeti; hoditi na predavanja, se poglabljati v CPP pravila, pripraviti tudi na prvo pomoč. Če boste pridni in dosledni pri učenju, je B kategorija v vaših rokah že v zelo kratkem času. Morda se je zanjo najbolje odločiti v toplejšem letnem času, ko so razmere na cestah nekoliko bolje; po drugi strani pa se boste z učenjem vožnje v slabših razmerah še bolje pripravili na vse skupaj.

Izobraževanje odraslih

Čeprav izobraževanje pogosto povezujemo z mladino, se tudi odrasli stalno izobražujejo. Pogosto sicer v nekoliko drugačnih oblikah, a to ni nujno, v nekaterih primerih je tudi formalno izobraževanje odprto za tiste, ki se po starosti ne uvrščajo več v rang, ki ga pokriva večina udeležencev določenega izobraževalnega programa. Izobraževanje odraslih poteka na različne načine, lahko je bolj ali manj urejeno, morda sploh ni formalno priznano. V vsakem primeru pa vodi do pridobitve mnogih uporabnih znanj in odpira nove priložnosti predvsem za tiste, ki se želijo dodatno izobraziti za razvoj svoje kariere. Pametno je torej spoznati priložnosti, ki jih odpira izobraževanje odraslih. Ni se treba odločiti za kakšne zahtevne ali dolgotrajne programe – povsem uporabni so lahko že kratki tečaji in podobna izobraževanja, še posebej če podajo priznana potrdila, ki jih lahko koristimo pri delu. Seveda pa je izobraževanje odraslih organizirano tudi v sklopu univerz, ki omogočajo pridobivanje nazivov in napredovanje po vertikali formalne izobrazbe. Vse to so možnosti, ki se jih splača spoznati in izkoristiti.

izobraževanje odraslih

Komu je namenjeno izobraževanje odraslih?

Povsem jasno je, da je izobraževanje odraslih namenjeno odraslim, a to nima nujno veliko povezave s točno določeno starostjo, temveč bolj s statusom oziroma mestom v izobraževalnem sistemu. Nekakšna starostna meja je morda 26. leto, ki označuje prelomnico za vpis v srednje šole. Možnosti rednega študija določajo nekateri drugi predpisi in niso odvisne toliko od starosti. Tako je izobraževanje odraslih v praksi namenjeno prav vsem, ki bi radi dosegli dodatna znanja, a nimajo več možnosti vpisa v redne programe formalnega izobraževanja. Na voljo so tudi možnosti izrednega študija, ki je povsem primerljiv z rednim, a izobraževanje odraslih ponuja še širok nabor drugih možnosti, ki smo jih že omenili. Pogosto so te oblike izobraževanja močno prilagojene odraslim in njihovim potrebam, zato je zelo širok tudi spekter udeležencev. Preberite več o izobraževanju za odrasle na bb.si.

Višja strokovna šola Ljubljana, pravi naslov za sodobno izobraževanje

Višja strokovna šola Ljubljana je pravi naslov za sodobno izobraževanje. Zainteresiranim višja strokovna šola Ljubljana ponuja programe izobraževanja na področju logistike, strojništva, elektroenergetike, ekonomije ter program poslovni sekretar. Izobraževanje poteka v Ljubljani in Kranju.

Uporabna znanja

Izobraževanje je sodoben trend

Sodobno izobraževane je sodoben trend zaradi vedno hitrejših in obsežnejših sprememb na različnih področjih. Zato je višja strokovna šola Ljubljana tudi izkušnja vedno večjega števila oseb. Eno samo izobraževanje od zaključka šole do upokojitve je praktično preteklost. Predvsem za človeka, ki želi poklicno in osebno napredovati je višja strokovna šola Ljubljana dobrodošla. Brez izobraževanja je največkrat tudi težko ohraniti profesionalni nivo ter nivo profesionalnosti. Brez tega pa hitro izgubljamo zaupanje ter tudi poklicne priložnosti. Izobraževanje je na žalost pogosto prezrto, če nimamo zanj razvitega občutka. Višja strokovna šola Ljubljana nam bo tak občutek zagotovo razvila, lahko na zelo visokem nivoju. Odvisno seveda od študenta ter njegovega pristopa ter prispevka. Za vsako tehnično ali drugo spremembo je razvoj, ki seveda zahteva izobraževanje. Najlažje si ga predstavljamo preko določenega novega izdelka ali storitve. V izobraževanje so v tem primeru vključeni razvojniki, do oseb, ki izdelek ali storitev ponujajo ter oseb, katere skrbijo za poprodajne aktivnosti. Vendar gre v takih primerih za kratkotrajna in manj zahtevna izobraževanja, kot jih ponuja višja strokovna šola Ljubljana. Izobraževanja na področju logistike, strojništva, elektroenergetike, ekonomije ter program poslovni sekretar se v področja poglobijo, slušatelji pridobijo osnove te sposobnost samostojnega iskanja rešitev v prihodnosti. Nekaj prednosti pri tem imajo vsi, ki so s področjem profesionalno že seznanjeni. Novo osvajanje področja ima na drugi strani prednost, saj se pridobivanje znanj začne na strokoven način. S tem so že v začetku položeni temelji, na podlagi katerih je mogoče profesionalno področje lažje in enostavneje razvijati. Rutina je lahko brez pravih temeljev ovira pri pridobivanju novih znanj in vedenj. Višja strokovna šola Ljubljana je dobra investicija v osebnostni napredek in razvoj. Več o Višji strokovni  šola Ljubljana si preberi na spletni strani https://www.bb.si.

Izobraževanje ob delu, priložnost za višjo stopnjo izobrazbe

Izobraževanje ob delu je priložnost, preko katere se zviša stopnja izobrazbe ter pridobi nova znanja in izkušnje. Za izobraževanje ob delu nikoli ni prepozno. Zanimivo je tudi, da enkrat začeto in izkušeno izobraževanje ob delu pogosto preraste v rutino. Pridobivanje znanja je človeku prirojena lastnost, ki pa jo mora razvijati.

Brez muje se še čevelj ne obuje

Slovenski pregovor je več kot primeren za izobraževanje ob delu. V družbi smo pogosto vpleteni v razne debate in pogovore. Iz njih lahko hitro sklepamo, kdo je o določeni temi razgledan ter kdo kvečjemu misli, da je razgledan. Enkrat doživeto in izkušeno izobraževanje ob delu nas v takih situacijah samodejno motivira k pridobivanju novega znanja o temi debate. V takih primerih je tudi pogosto, da je udeleženec izobraževanja ob delu v debati med bolj razgledanimi. Hkrati pa v takih primerih pozornost privlečejo bolj razgledane osebe. Njihova razgledanost ni naključje, ampak sad dodatnega in pogosto zahtevnega dela.

Lahko gre za poklicno izobraževanje ob delu, izpopolnjevanje ali povsem samostojno iniciativo posameznika. Pomembno pri tem je, da nas ni strah narediti prvi korak. Ovir do prvega koraka pa na žalost nikoli ne zmanjka oziroma jih je vedno dovolj na zalogi. Premagati strah do prvega koraka je tudi pomembna nadgradnja osebnosti. S tem se človek utrdi ter pridobi novo izkušnjo za podobne situacije v prihodnosti. Izpopolnjevanja in izobraževanja velikokrat potekajo v okviru organizacije ali podjetja, kjer je posameznik zaposlen. Cilj takega izpopolnjevanja je, doseči višjo raven znanja ali spoznati pomembne novosti pri opravljanju profesionalne dejavnosti.

Vsa vodilna podjetja veliko vlagajo v izobraževanje ob delu in druge oblike izpolnjevanja, saj se zavedajo njegovega pomena pri doseganju konkurenčnih prednosti in dodane vrednosti. Kdor zna opraviti dodatno, zahtevnejše ali drugače edinstveno delo, lahko računa na dodaten posel, dobiček, ugled in druge prednosti. Zato je izobraževanje ob delu pomembna dodana vrednost za vsakega udeleženca.

Preverite ponudbo izobraževanj ob delu na https://www.bb.si/.