Arhivi Kategorije: dom

Vhodna vrata na prstni odtis so vedno bolj priljubljena

Vhodna vrata so eden najbolj izpostavljenih elementov vsakega objekta, hkrati pa predstavljajo edino oviro med dragocenostmi v domu in morebitnimi nepovabljenimi gosti. Zato ni vseeno, kakšna vrata izberemo, pri čemer je ključnega pomena vrsta zaklepanja in odklepanja. Vhodna vrata na prstni odtis so s tega vidika izjemno praktična in tudi varna.

 

Izbira vhodnih vrat je danes vse prej kot enostavna, saj so nam na voljo različni materiali, modeli in načini odpiranja. Ker si vsakdo želi poskrbeti za čim večjo varnost svojega doma, so vhodna vrata na prstni odtis vedno bolj priljubljena. Gre za najsodobnejšo tehnologijo odpiranja vrat s pomočjo posebnih čitalcev prstnih odtisov in električnimi sistemi odklepanja.

Vhodna vrata na prstni odtis so izjemno praktična

 

Če se pogosto znajdete pred vhodnimi vrati s polnimi rokami, potem dobro veste, da boste težko vstopili v dom, ne da bi pri tem morali odložiti vseh vrečk. Nato pa sledi še iskanje ključev po torbici in kmalu ugotovite, da je vaš vstop v hišo pravi mali projekt. Temu pa se lahko na zelo enostaven način izognete z vgradnjo vhodnih vrat na prstni odtis, ki je za takšne situacije idealna rešitev.

 

Odklepanje s ključem postane z njimi preteklost, kar zagotavlja optični čitalec prstnih odtisov. Prstni odtis je odlično sredstvo za identifikacijo, saj je za vsakega posameznika edinstven in vse življenje enak. Takšnega ključa nikoli ne morete izgubiti, pozabiti ali pa založiti, zato veljajo vhodna vrata na prstni odtis med uporabniki za izjemno praktična.

Z vhodnimi vrati na prstni odtis do večje varnosti vašega doma

 

Ker je prstni odtis edinstven, ga je nemogoče ponarediti ali pa izdelati njegov dvojnik. Čitalci prstnega odtisa imajo v tem primeru nalogo, da prstni odtis prepoznajo in si ustvarijo njegovo fotografijo. Vsakokrat, ko vstopate skozi vhodna vrata na prstni odtis, jih optični čitalec prebere in odklene vrata, če ustrezajo izbrani fotografiji prstnega odtisa.

vrata na prstni odtis

S tem načinom odklepanja in zaklepanja postanejo vaše skrbi glede vhodnih vrat hitro preteklost. Prstni odtis je namreč eden najbolj varnih načinov zaklepanja vrat, ki nepovabljene goste takoj odvrne stran. Upravljanje s ključavnico je s pomočjo aplikacij na pametnem telefonu lahko izjemno enostavno.

 

 

Najlepši lonci za rože iz keramike

Vsaka gospodinja ima zelo rada rože, ki jih postavi na različne predele svojega doma. V pomladnem času pa zasadi tudi rože, ki krasijo zunanjo okolico. Z rožami lahko ustvarimo prekrasno vzdušje in si polepšamo še tako pust in nezanimiv prostor.

Če želimo dati rožam še bolj poseben izgled, moramo kupiti lonce za rože in jih postaviti vanje. Cvetlični lonci za rože so lahko izdelani iz različnih materialov. Vsekakor pa so najlepši keramični, saj dajejo prostoru tudi nekakšno toplino. Keramični lonci za rože se običajno uporabljajo znotraj prostorov, vendar pa jih mnogi kupijo tudi za izven svojega doma.

cvetlični lonec

Keramični lonci za rože različnih barv in velikosti

Lonci za rože se med seboj tudi razlikujejo po barvi in po velikosti. Ker lahko v specializiranih trgovinah, kjer najdemo tudi lonce za rože, izbiramo med različnimi barvami, lahko poskrbimo, da se bodo naši lonci za rože popolnoma ujemali z našim notranjih stilom in okusom.

Če imamo na primer dnevno sobo dopolnjeno z krasno zeleno steno, si lahko kupimo lonce za rože v zeleni barvi. Tako bomo naredili izredno lep učinek, ki je trenutno zelo moderen. Vedno je dobro imeti detajle povezane z glavno barvo v določenem prostoru. S tem posrbimo za resnično dober učinek, ki ga opazi vsak gost.

Barven kombinacije so pomembne

Vsak notranji oblikovalec nam bo povedal da morajo biti tudi lonci za rože lepo povezani z notranjim interierjem. Tudi če se nam ne zdijo tako pomembni, lahko postanejo hitro glavna atrakcija celotnega prostora v hiši.

Masivne postelje za kakovosten spanec

Kakšno vlogo ima pri zagotavljanju kakovostnega spanca sama postelja? Ta oprema ni v neposrednem stiku s telesom in ne vpliva na položaj pri spanju, to je veliko bolj odvisno od samega ležišča in vzglavnika. A seveda to ne pomeni, da lahko posteljo kar zanemarimo – če bi bilo to res, bi ležišče preprosto postavili na tla. Da bi spali kar se da mirno in trdno, se priporoča uporaba masivne postelje, ki ima različne prednosti. Ni nujno, da bo razlika v primerjavi z nekaterimi alternativami res močno opazna, a v primerjavi s slabšimi posteljami si gotovo lahko obetamo boljšo izkušnjo. Masivne postelje ponujajo zanesljivo in varno ogrodje za namestitev udobnega ležišča. Postelja ne bo majava, prav tako ne bo škripanja ali pokanja. V vsakem trenutku se lahko na posteljni okvir povsem zanesemo, poleg tega masivni les ponuja prav poseben občutek domačnosti in topline. A tudi v povsem funkcionalnem smislu imajo masivne postelje pomembno prednost, saj nudijo prav tiste odlike, ki jih od postelje pričakujemo.

masivna postelja

Masivne postelje z visoko funkcionalno in estetsko vrednostjo

Gotovo pa je ena izmed prednosti, ki so značilne za masivne postelje višjega ranga, tudi visoka estetska vrednost. S pohištvom iz masivnega lesa dosežemo prav poseben učinek, ki ga z alternativnimi materiali preprosto ne moremo posnemati. Seveda se masivne postelje s temi lastnostmi ne morejo vključiti v prav vsak prostor, se pa vseeno dobro kombinirajo z drugo opremo v različnih oblikovnih stilih. Tisti, ki cenijo izgled in občutek, ki ga ustvari spalnična oprema, bodo gotovo premislili o izbiri takšne postelje. Navsezadnje je za kakovosten spanec pomembno tudi to, da se v prostoru počutimo prijetno in domače, pri tem pa imajo tudi masivne postelje določeno vlogo. Za popolno podobo in prijeten občutek domače spalnice se priporoča uporaba kakovostnega pohištva, ki bo brez težav opravilo svoje delo. Obiščite spletno trgovino Harvey Norman in si izbirite popolno posteljo.

Brezplačna električna energija

V času, ko stalno iščemo prihranke pri gospodinjskih stroških, je prav električna energija pogosto najbolj na udaru. Redno uporabljamo celo vrsto električnih naprav, ki sicer postajajo vedno bolj varčne, a v kombinaciji še vedno predstavljajo znatno finančno obremenitev. Ena možnost za prihranek je torej izbira varčnejših naprav, veliko lahko storimo tudi s tem, da znamo naprave ustrezno uporabljati. Druga možnost pa je ta, da pocenimo samo elektriko – električna energija je lahko celo brezplačna! Cena elektrike je odvisna od dobavitelja, tu pa se odpirajo različne možnosti za prihranek. Najbolj varčni bodo tisti, ki kar sami poskrbijo za pridobivanje elektrike – to je možno z domačo sončno elektrarno, ki je lahko praktična rešitev, na voljo so seveda tudi druge sorodne opcije, na primer vetrna elektrarna ali hidroelektrarna. V vsakem primeru z nekaj dela in določeno začetno investicijo vzpostavimo sistem, ki zagotavlja stalen dotok brezplačne električne energije. Na ta način je možno pridobiti dovolj elektrike za celo gospodinjstvo, a običajno je bolj smiselno domačo elektrarno postaviti za kakšne manjše porabnike. Zmogljivost je namreč omejena, zanesljivost pa je težko zagotoviti, tako da se takšne elektrarne običajno uporabljajo v kombinaciji z javnim električnim omrežjem.

elektricna-energija

Električna energija pri različnih dobaviteljih

Električna energija je na voljo pri različnih dobaviteljih. Brezplačne elektrike si sicer ne moremo obetati, lahko pa tudi z izbiro dobavitelja pridemo do določenega prihranka. Na prvi pogled so razlike majhne – električna energija se meri v kilovatnih urah, cena teh pa znaša le okoli 10 centov. A tudi minimalna razlika v ceni med dvema dobaviteljema lahko pomeni velik prihranek, saj je poraba naprav v gospodinjstvu bistveno večja od ene kilovatne ure, poleg tega imamo v mislih daljše časovno obdobje. Že z zamenjavo dobavitelja električne energije lahko torej naredimo veliko razliko na dolgi rok, zato se splača preleteti ponudbo dobaviteljev, ki jih imamo na izbiro.

Otroška posteljnina naj bo skrbno izbrana

Morda se zdi, da opreme za otroka ni težko izbrati. Nenazadnje so malčki izjemno navdušeni nad najrazličnejšimi motivi, ki pogosto krasijo te izdelke, tako da je pri izbiri kar težko zgrešiti. Otroška posteljnina na tem področju morda celo izstopa, saj so priljubljeni motivi zelo izraziti. Kompleti posteljnine so poslikani predvsem s slavnimi risanimi junaki, pa tudi z drugimi prepoznavnimi in privlačnimi motivi, ki malčkom takoj padejo v oči. Na ta način je lahko otroška posteljnina tudi uporaben dekorativni element za otroško sobo, gotovo pa bo pomagala malčka zazibati v spanec. Seveda pa ne smemo pozabiti na to, da posteljnina še ni vse, kar otrok potrebuje za kakovosten spanec, prav tako pri posteljnini ne šteje le vizualna podoba. Pravzaprav pride v poštev še cela vrsta dejavnikov, ki odločajo o tem, ali bo otroška posteljnina dobra izbira ali ne. V vsakem primeru je treba izdelke za otroke skrbno izbrati, še posebej tiste, ki tako močno vplivajo na otrokov vsakdan.

otroška postelja

Otroška posteljnina ključno odloča o kakovosti spanca

Naj bo otroška posteljnina še tako privlačno oblikovana in barvito poslikana, to še ne zagotavlja kakovostnega spanca. Bolj se moramo posvetiti drugim lastnostim, ki so dejansko ključnega pomena. Čeprav se staršem zdi, da otroci zelo malo spijo, so malčki kar nekaj dolgih ur vsako noč v stalnem stiku s svojo posteljnino, zato mora biti otroška posteljnina udobna in kvalitetna. Izbiramo lahko med različnimi materiali, ki se v nekaterih lastnostih razlikujejo, po drugi strani pa vsi ponujajo nekatere skupne prednosti. Posebej pomembno je to, da je otroška posteljninaprijazna do občutljive otroške kože. Ta oprema je namreč v stalnem stiku z otroško kožo, še posebej prevleka za vzglavnik, ki lahko vpliva na občutljivo kožo na obrazu. Nekateri otroci so na to še posebej občutljivi, omenimo tudi alergije in druge morebitne nevšečnosti.

Inverterska klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv pripomoček za preživljanje časa v vročih poletnih dneh, če moramo biti zaprti v notranjosti in se ne moremo ohladiti ob morju ali v gorah. Na srečo imamo na voljo zmogljive naprave, ki lahko tudi v najbolj vročih poletnih dneh ustvarijo prijetno okolje v zaprtih prostorih. Predvsem v stanovanju in na delovnem mestu moramo imeti kvalitetno klimo, da se dobro počutimo. Najbolje se bo obnesla inverterska klima, ki je skorajda samoumevna izbira – gre za sodobno različico klimatske naprave, ki ima prilagojeno delovanje za optimalno učinkovitost. Ponuja najboljši izkoristek zmogljivosti in v končni fazi najboljšo izkušnjo za uporabnika. Inverterska klima je predvsem za zahtevnejše uporabnike gotovo najboljša rešitev, a glede na to, da je ta tip naprav zelo dobro zastopan v ponudbi trgovcev, gre za priljubljeno izbiro za vsakogar, ki išče osvežitev v vročih poletnih dneh. Poleg tega je inverterska klima tudi po ceni že povsem primerljiva z alternativami, tako da res ni izgovorov, da se ne bi odločili za napredno in učinkovito klimo te vrste.

Inverterska klima

Kako deluje inverterska klima?

Inverterska klima ima značilno delovanje, ki je varčno in učinkovito. Ne deluje neprestano na polni jakosti, temveč se samodejno regulira tako, da zagotavlja kar najbolj učinkovito hlajenje prostora. Ko termostat zaznava zelo visoko temperaturo, je delovanje klime pospešeno in naprava hitro zniža temperaturo v prostoru. Ko se temperatura okolja približa željeni, se inverterska klima prilagodi in deluje na manjši zmogljivosti, s tem pa manj obremenjuje kompresor in druge sestavne dele. To pomeni, da ponuja boljši izkoristek in zagotavlja daljšo življenjsko dobo, kar je pri tej vrsti opreme gotovo velik plus. Poleg tega upoštevajmo, da je možno delovanje na takšnem principu prilagoditi potrebam – inverterska klima lahko deluje tako, kot jo nastavimo, torej lahko z nekaj iznajdljivosti pripravimo zelo posrečene programe hlajenja brez pretirane porabe.

sesalec

Pripomočki za čiščenje doma

V vsakem gospodinjstvu najdemo shrambo, kjer so pospravljeni pripomočki za čiščenje. Morda gre le za kak kotiček, kjer počiva metla, verjetno pa je zbirka opreme nekoliko bolj bogata. Nenazadnje potrebujemo za učinkovito čiščenje raznolikih površin domačega stanovanja kar nekaj različnih izdelkov, ki se najbolje obnesejo na določenih površinah. Za preproge in druge mehke površine je najboljša izbira sesalec, za mnoge trde površine najbolje poskrbi parni čistilnik, nato uporabljamo spet posebne pripomočke za čiščenje stekla, sedežnih garnitur in podobno. Pomembno je, da imamo vedno pri roki pravi pripomoček. Tako bo delo kar najbolj učinkovito, pa tudi najbolj enostavno. Nihče ne mara čiščenja, še posebej ne, če imamo na voljo le neroden sesalec ali neustrezno opremo. Predvsem pred večjimi projekti se je treba založiti z zadostno zbirko pripomočkov in čistilnih sredstev.

Nujna čistilna oprema

Sesalec je vsekakor en izmed ključnih pripomočkov za čiščenje doma, verjetno pa v vsakem gospodinjstvu najdemo tudi metlo. Čisto možno je, da bo že to dovolj za učinkovito čiščenje tal po celotnem stanovanju, še posebej če gre za večfunkcijski mokro suhi sesalec. Med večjimi napravami gre izpostaviti razne parne čistilnike, ki so prav tako precej vsestranski. Za vzdrževanje urejene okolice doma uporabljamo visokotlačne čistilnike, ki poskrbijo za praktično vsa opravila zunaj zaprtih prostorov.

Med nujno čistilno opremo se uvrščajo še razne drobnarije. Od osnovne opreme je odvisno, koliko teh bomo potrebovali. Že sam sesalec na primer lahko ponuja vrsto funkcij, ki odpravijo potrebo po nekaterih opravkih in pripomočkih. Parni sesalec odlično opravi z zasušeno trdovratno umazanijo, večinoma pa naprave, ki omogočajo mokro čiščenje, za seboj površine tudi posušijo. Vseeno bo dobro imeti pri roki razne krpe, omelo za brisanje prahu, morda kak pripomoček za enostavno čiščenje oken. V poštev pa pridejo še čistilna sredstva za različne površine, spet se zelo izkaže čistilo za steklo, ki je za čiščenje precej zahtevno.

Preverite Gorenje sesalnike.

Dobavitelj električne energije

Kako pomemben je dober dobavitelj električne energije? Glede na to, da se na elektriko v vsakdanjem življenju zelo zanašamo, je neovirana dobava gotovo ključnega pomena. Veliko pozornosti pa seveda namenjamo tudi ceni, v kateri se različni dobavitelji najbolj razlikujejo. Čeprav so razlike lahko minimalne, se na dolgi rok to pokaže v velikih prihrankih – upoštevajmo, da dobavitelj električne energije običajno dobavlja elektriko skozi več let, morda celo desetletij, mesečna plačila pa se hitro kopičijo. En cent prihranka na kilovatno uro lahko pomeni ogromno razliko, čeprav na prvi pogled ne izgleda veliko. Vedeti je treba torej, kaj pravzaprav izbiramo oziroma primerjamo, prav tako je pomembno, da poznamo svoje potrebe in pričakovano porabo. Porabo lahko vsaj okvirno izračunamo, še lažje pa bo, če relevantne številke razberemo z obstoječih računov. Tako lahko ugotovimo, kakšne zneske bo zahteval posamezni dobavitelj električne energije, če se odločamo za menjavo ali pa zgolj primerjamo različne možnosti.

Dobavitelj električne energije ne more poceniti vsega

Prihranek je pogosto glavna motivacija za zamenjavo dobavitelja električne energije, a hkrati s tem je treba pomisliti tudi na druge dejavnike, ki vplivajo o stroških elektrike. Končni strošek je namreč zmnožek porabe in cene, torej je cena le en faktor. Dobavitelj električne energije ne more vplivati na porabo, za to moramo poskrbeti sami. Morda bo prihranek res velik že ob menjavi dobavitelja, lahko pa še več dosežemo z zamenjavo samih porabnikov. Varčne naprave ponujajo bistveno boljši izkoristek in nižje stroške na dolgi rok, odličen primer so recimo sodobne sijalke, pa tudi varčni televizorji in drugi porabniki v sodobnih izvedbah. Gospodinjske naprave imajo energijske razrede, ki omogočajo enostavno primerjavo porabe. Poleg tega pa je pomembno še to, da električne naprave premišljeno uporabljamo. Dobavitelj električne energije lahko ponudi še tako ugodne cene, a to ne bo znižalo stroškov, če z napravami ravnamo potratno in nepazljivo.

Preverite kakšne možnosti ponujajo pri Petrolu.

premium vhodna vrata

Kakšne prednosti prinašajo sodobna vrata?

Vrata ostajajo s svojimi ključnimi nalogami povsem enaka že več tisoč let, saj še vedno služijo prav temu, da omogočajo enostaven prehod med prostori, hkrati pa prostore tudi ločujejo in varujejo. A vseeno so se vrata skozi čas tudi spreminjala, čeprav na prvi pogled to morda ni tako očitno – sodobna vrata so v svoji zasnovi še vedno enaka kot pred tisoč leti, tudi na pogled so le nekoliko tanjša in elegantnejša, a ne izdajajo veliko napredka. Vsekakor pa imajo določene prednosti, ki si jih naši daljni predniki sploh ne bi mogli predstavljati. Poleg tega so sodobna vrata na voljo v najrazličnejših izvedbah, tako da imamo na voljo tudi takšna, ki se zelo razlikujejo od običajnih lesenih vrat. V vsakem primeru gre pričakovati, da bodo vrata v sodobnih domovih v celoti prilagojena svoji nalogi. Za vhodna vrata uporabljamo takšna, ki so zanesljiva in varna ter ponujajo razne dobrodošle funkcionalnosti za enostaven vhod, notranja vrata pa morajo biti enostavna za uporabo in tudi cenovno ugodna. A to ni vse, kar so sodobna vrata. So tudi moderno oblikovana in prinašajo določeno estetsko vrednost ter s tega vidika dopolnijo vizualno podobo doma. Za nameček pa jih lahko nadgradimo z raznimi dodatki, ki razširijo funkcionalnosti vrat. To so razne tehnološke domislice, s katerimi se sodobna vrata najočitneje razlikujejo od starejših izvedb.

Premium vhodna vrata

Sodobna vrata v različnih izvedbah

Seveda z nazivom sodobna vrata ne označujemo le ene vrste vrat, pravzaprav je to precej nedoločen naziv, ki lahko vključuje zelo širok spekter izdelkov. Morda gre za moderno oblikovana vrata, ki navdušijo predvsem s svojim vizualnim izgledom, lahko pa da mislimo na vrata iz sodobnih materialov, ki prav tako prinašajo celo vrsto edinstvenih prednosti. Sodobna vrata so torej na voljo v različnih variacijah, s tem pa pokrivajo potrebe vseh mogočih uporabnikov.

Servis visokotlačnih čistilcev Kärcher

Čiščenje je morda za marsikoga od vas eno od bolj zoprnih opravil, ki se mu včasih hočete na lep način izogniti. To naredite tako, da določen prostor in vse, kar je v njem očisti kaka druga oseba ali morda profesionalni čistilci. Nekatere osebe pa so rešitev našle v tem, da so si kupile katero od vrhunskih naprav, ki jih pomagajo do največje možne čistoče in to v zelo kratkem času.

Rezultat izjemne čistoče na primer dajejo visokotlačni čistilci Kärcher, ki jih lahko uporabljamo za številne oblike čiščenja. Zelo dobrodošli so tako pri čiščenju naših jeklenih konjičkov kot tudi pri zunanjih površinah, ki veljajo za nekoliko bolj umazane, saj se na njih odlaga marsikaj. Osebe, ki uporabljajo take naprave pogosto, se odločajo tudi za storitev, ki se imenuje servis visokotlačnih čistilcev Kärcher. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko na hiter način najdete najboljše ponudnike takega servisa, ki bodo storitev hitro in vrhunsko opravili.

Iskanje servisa za čistilec po spletu

 

Splet nam ponuja številne možnosti. V prvi vrsti se nanj opremo takrat, ko želimo na hiter način izvedeti ali preveriti katero od številnih novosti. Med številnimi dejavnostmi, ki jih lahko opravljamo na njem, pa je tudi iskanje storitev in nakupovanje izdelkov.

Servis visokotlačnih čistilcev je samo ena od storitev, ki nam jo ponuja priznano podjetja, ki se predstavljamo tudi na spletu. Na njegovi spletni strani poiščite kontakt in se že danes naročite na servis visokotlačnih čistilcev Karcher. Na servisu vam bodo priznani in izkušeni strokovnjaki zelo natančno pregledali napravo in jo usposobili za delovanje tako, kot bi bila nova.