Mesečni arhiv: julij 2018

Prenosni gaming računalniki

Še do nedavnega je veljalo, da si s prenosnim računalnikom ljubitelji računalniških iger ne morejo prav nič pomagati. Sodobne igre so namreč izjemno zahtevne in potrebujejo zmogljivo strojno opremo, ki je v kompaktno ohišje prenosnika pač ne moremo vgraditi. A tudi to se spreminja – danes na trgu najdemo tudi igričarske prenosnike, ki predstavljajo spodobno alternativo vrhunskim namiznim računalnikom. Imajo dodaten plus, da so prenosni, seveda pa se bo treba sprijazniti tudi z nekaterimi kompromisi.

Če iščemo igričarski računalnik med prenosniki, bo treba pobrskati po višjem kakovostnem razredu. Tu izstopajo posebej igričarske znamke ASUS, Razer in MSI, prenosnik iz te kategorije pa bo vsekakor primeren tudi za zahtevnejše uporabnike. Seveda se je smiselno izogibati cenovno ugodnim prenosnikom, ki obljubljajo dovolj zmogljivosti za poganjanje iger – dobri gaming računalniki pač zahtevajo določeno investicijo, bližnjic preprosto ni.

Kateri prenosnik izbrati za igranje iger? V končni fazi je dokaj vseeno, ali izberemo ASUS, Razer ali MSI prenosnik, ali pa se morda obrnemo na kakšno drugo znamko. Veliko več povedo vgrajene komponente, ki se lahko precej razlikujejo med posameznimi modeli tudi pri isti znamki. Pravzaprav večina proizvajalcev ponuja več igričarskih prenosnikov za kupce z različnimi zahtevami. Tako lahko dobimo na primer MSI prenosnik, ki bo brez težav poganjal tudi najnovejše in najzahtevnejše igre, v ponudbi istega proizvajalca pa najdemo med igričarskimi prenosniki še nekoliko manj zmogljive modele, ki so namenjeni tistim, ki nimajo v načrtu igranja tako zahtevnih iger.

Prenosni gaming računalniki zahtevajo nekaj kompromisov, ki zagrizenim igričarjem verjetno ne bodo po godu. Prenosniki imajo na primer dokaj skromno površino zaslona, prav tako ne morejo vključevati zares vrhunske tipkovnice in miške. Tudi detajli, ki jih lahko pri namiznih računalnikih povsem prilagodimo za optimalno izkušnjo (npr. zvočni sistem), bodo pri prenosnikih morda razočarali. Resda lahko tudi na prenosnik priklopimo vrsto zunanjih naprav, a s tem izgubi svojo glavno prednost – mobilnost.

izolacija fasade je izjemnega pomena

Izolacija fasade je izjemnega pomena za kakovostno in lagodno bivanje

Ko gradimo nove hiše ali pa prenavljamo stare, je izjemnega pomena tudi izolacija, ki jo za nas večinoma postavljajo najeti strokovnjaki. Izolacija fasade je zagotovo ena od najbolj pomembnih storitev, za katere moramo poskrbeti, še preden se vselimo v hišo. Izolacija namreč v največji meri pripomore, da nam je v naših domovih poleti dovolj hladno, pozimi pa toplo. V nasprotnem primeru, bi nas pozimi zeblo, poleti pa bi le s težavo prenesli najvišje temperature.

Beri naprej

Koga lahko označimo za dobrega psihoterapevta?

Mnenja strank in kupcev so izjemnega pomena, ne glede na to, za katero storitev ali izdelek gre. Na podlagi mnenj je odvisno tudi to, kako bo nekdo, ki opravlja neko storitev, postal priljubljen ali ne. Ljudje natančno napišejo, zakaj je nekdo v svojem poslu dober in zakaj ne. Tovrstna mnenja pa so še posebej pomembna, ko gre za storitev, ki je povezana s človekovo psiho. Če nas na primer zanima, kje lahko najdemo dobrega psihoterapevta, je splet zagotovo ena od najboljših rešitev, kjer najhitreje pridemo do odgovora.

Kdo je dober psihoterapevt?

Kdo pa sploh je v resnici dober psihoterapevt? Znano je, da je dober psihoterapevt ne samo oseba, ki ima na tem področju vrhunska znanja ter izkušnje, ampak velja tudi za izjemno prijazno ter dostopno osebo. Slednje je za nas ljudi najbolj pomembno. Nekdo je lahko še tako dober psihoterapevt na svojem področju, toda če nima posluha za človeka tudi sicer, potem ga ljudje ne spoštujejo in niti nimajo radi.

Psihoterapevta najdemo na spletu in lahko je dobra rešitev težav

Rešite osebne težave s pomočjo psihoterapevta

Dober psihoterapevt ni nujno najdražji

Še vedno velja mnenje, da je to, kar je dobro in najboljše, tudi najdražje. Pa vendarle ni čisto tako. V praksi se pogosto izkaže, da na primer dober psihoterapevt ni nujno najdražji. Obstaja kopica takih strokovnjakov, ki imajo izjemne kvalitete, pa vendarle so njihove cene dovolj ugodne, da si jih lahko privošči prav vsak. Po drugi strani pa so ljudje dobrim ponudnikom svojih storitev pripravljeni plačati več denarja za njihovo vrhunsko opravljeno delo. To pomeni, da cenijo človeka z izjemnim znanjem, izkušnjami ter tudi drugimi dobrimi osebnostnimi lastnostmi. Več pa tukaj http://www.psihoterapija-hodos.si/.