Mesečni arhiv: januar 2018

Vgradni hladilnik, estetsko odlična kuhinjska oprema

Vgradni hladilnik je najpogosteje nujna ali neobhodna izbira, če je cilj kupca estetsko odlična kuhinjska oprema. V osnovi se vgradni hladilnik od prostostoječega loči po estetskih in funkcionalnih lastnostih. Estetske lastnosti vgradni hladilnik praktično skrijejo, saj se največkrat njegova vidna površina ujema z drugimi kosi pohištva. V vseh ostalih lastnostih pa je vgradni hladilnik praktično enak prostostoječemu. Izberemo ga takrat, ko smo določili najprimernejše mesto za praktično celoten času uporabe kuhinje oziroma njenih elementov. Ker je to lahko desetletje ali več, moramo razmisliti tudi o življenjski dobi hladilnika ter morebitnih vzdrževalnih ali servisnih delih. V primeru okvare, bo potrebno vgradni hladilnik postaviti na prosto. Ker ga drugače preprosto ni mogoče popraviti oziroma servisirati. Kuhinjski elementi morajo zato enostavno razstaviti na območju hladilnika. Dobro je razmisliti o praktičnosti proti estetiki.

Tehnične zahteve vgradnega hladilnika

Tehnične zahteve so dodatno nekoliko bolj zahtevne. Vgradni hladilnik je del kuhinje, kar pomeni umeščen med druge elemente poljubno. Za razliko od prostostoječega hladilnika je njegov zadnji del zakrit. Kar je pogosto tudi razlog za izbiro, ta pa s seboj hkrati pomeni dodatne zahteve. To ne pomeni zgolj neviden, ampak ima tudi manjši pretok zraka. Slednji pa je za delovanje pomemben, zato je potrebno za optimalno delujoč vgradni hladilnik spoštovati navodila in priporočila proizvajalca. Pogosto gre za standardne zahteve, navodila in priporočila, vsekakor pa ni odveč vprašanje o morebitnih posebnostih. Zastavimo ga prodajalcu, proizvajalcu, ki vgradni hladilnik prodaja oziroma proizvaja. Na standardne zahteve, navodila in priporočila so pozorni tudi proizvajalci pohištva, zato imamo pogosto vse pogoje izpolnjene z izbiro ustreznega elementa. Če se odločimo za izdelavo ali dobavo kuhinje po tako imenovanem sistemu na ključ, moramo biti pozorni na izvajalca, njegove reference in garancije. Napačno montiran vgradni hladilnik lahko povzroči veliko preglavic in stroškov, zato moramo biti za take scenarije primerno zavarovani oziroma mora to predvidevati izbira izvajalca. Svoj vgradni hladilnik si lahki izberete na Merkurjevi spletni strani.

Hladilnik, nepogrešljiv gospodinjski aparat

Hladilnik je nepogrešljiv gospodinjski aparat. Uporabnikom hladilnik omogoča shranjevanje živil ter ohranjanje njihove kakovosti in uporabnosti.

Hladilnik je eden izmed osnovnih gospodinjskih aparatov

Kakovost življenja je v veliki meri odvisna od kakovosti prehranjevanja, hladilnik omogoča živila hraniti užitna in hranljiva. Poleg hladilnika sodi med osnovne gospodinjske aparate štedilnik. Razlika med uporabnostjo je v tem, da lahko jedi iz hladilnika uživamo. Z uporabo štedilnika pa njihovo kakovost lahko izboljšamo. S tega vidika je hladilnik bolj osnoven, saj lahko jedi iz njega uživamo. S štedilnikom predvsem pridobimo dodano vrednost jedi. Dodatno ima hladilnik večji vpliv na kakovost življenja zaradi načina delovanja. Hladilnik je na električno omrežje stalno priključen ter stalno troši električno energijo. Štedilnik uporablja električno energijo bistveno manj časa, obstajajo tudi alternativne izvedbe, ki za delovanje uporabljajo druge vrste energije. Zaradi naštetega ni hladilnik bolj osnoven, ampak tudi bolj zahteven nakup. Optimalna izbira zahteva dobro oceno zahtev in ponudbe. Osnovne zahteve so dimenzija oziroma prostornina, vrsta, tehnologija, oblika, zamrzovalnik in podobne zahteve. Dimenzija oziroma prostornina nam ne sporoča zgolj primernost kuhinji oziroma prostoru namestitve in notranji volumenski prostor, ampak nehote govori tudi o stroških uporabe. Za ohranjanje večjega prostora na ustrezni temperaturi bomo porabili več električne energije, kot za ohranjanje manjšega prostora na ustrezni temperaturi. Ob predpostavki, da uporabljamo isto tehniko. Vsebina mora biti v hladilniku postavljena tako, da je takoj dosegljiva. Manjši hladilnik bo bolj natrpan, zaradi iskanja ustreznega živila bodo njegova vrata dlje časa odprta. Kar pomeni tudi izhajanje ohlajenega zraka ter potrebo po dodatni energiji za ponovno vzpostavitev želene temperature. Pri dosegljivosti vsebine je pri izbiri potrebno upoštevati svoje navade. Nekateri prisegajo na več, drugi na manj zelenjave in sadja ter podobno na več ali manj drugih vrst živil. Različne vrste živil imajo tudi različno shranjevanju prilagojen prostor, hladilnik mora biti temu primerno individualno prilagojen uporabniku oziroma uporabnikom ter njihovim potrebam in navadam.