Mesečni arhiv: november 2017

Ogljikovi hidrati imajo slab sloves

Ogljikovi hidrati imajo v prehrani pogosto slab sloves. Veliko ljudi je prepričanih, da prispevajo k povišani telesni teži. Vendar ogljikovi hidrati omogočajo zdravo delovanje številnih funkcij človekovega življenja.

Naučimo se prehranjevati

Človeško telo ima številne funkcije, veliko jih je prezrtih. Zato v prehrani ni priporočljivo posegati po velikih spremembah, manjše spremembe so lahko veliko bolj koristne. Na našem jedilniku so različni ogljikovi hidrati, lahko jih ločimo na koristne in manj koristne. Kateri natančno koristijo in kateri ne lahko govorimo na splošno, v praksi so stvari lahko drugačni. Pogosto so ogljikovi hidrati prepoznani kot glavni krivci za preveliko telesno težo.

Namesto njihovega črtanja z jedilnika v primeru prevelike telesne teže, se lahko odločimo za manjše spremembe. Zajtrk je v prehrani izpuščen, večji obroki so zaužiti v poznih večernih urah. Zjutraj zaužiti ogljikovi hidrati so vir energije, kar omogoča normalno delovanje organizma.

ogljikovi hidrati se v prehrani pojavljajo v različnih oblikah

Ogljikovi hidrati se nahajajo v sladkorjih, vlakninah in škrobu v zelo različnih oblikah

Poleg tega se s tem zagotovi možnost njihove porabe. Obratno se z izpuščenim zajtrkom začne pomanjkanje energije, ki v večernih urah preraste v zelo izrazito potrebo po hrani. Človek se preprosto ne zna ustavit, svoj prispevek dodajo procesirani ogljikovi hidrati. Njihova značilnost je, da v človeškem telesu ustvarijo občutek ugodja.

Kar hitro privede do prevelikih količin ter posledično odvečnih kilogramov. Poleg časovno pravilnega prehranjevanja je dobro razmisliti tudi o porabi odvečnih kilogramov. Gre za preprost pristop, ki temelji na enostavnem načelu. Dobra peč vse pokuri, kar zaužijemo moramo porabiti. Aktivnim rekreativcem se ogljikovi hidrati ne poznajo pri odvečnih kilogramih, mnogi jih zaužijejo v nadpovprečno velikih količinah.

Vendar sta hkrati v njihovi prehrani prisotna red in disciplina. Z ogljikovi hidrati se ne bašejo poljubno, ampak nadzorovano. Zato nas ne sme preslepiti velika količina zaužite hrane, ki jo navaden smrtnik s težka poje. Zaužita hrana v kateri so ogljikovi hidrati in druge snovi je natančno določena časovno, kakovostno, količinsko ter na razne druge načine.

https://www.flexshop.com/si/energija/ogljikovi-hidrati.html

Odstranjevanje klopa mora biti natančno in dosledno

Odstranjevanje klopa mora biti kot vsako strokovno opravilo natančno in dosledno. Samo odstranjevanje klopa ni zahtevno, pregledati pa se moramo vedno ob prihodu iz njegovega življenjskega prostora domov. Nekaterim je odstranjevanje klopa postalo že rutinsko opravilo, ki ga opravljajo redno ter se temu primero ne bojijo gibanja v življenjskem prostoru klopa. Več: https://www.sos-klop.si/

Preventiva je boljša kot kurativa

V življenjski prostor klopa se zato vsak, ki obvladuje odstranjevanje klopa, podaja brez pretiranega strahu. Za lažje odstranjevanje klopa poskrbimo že pred odhodom. Oblačila in obutev naj ima gladke površine, ter naj bo svetle barve, hlače zataknemo v nogavice, srajco pa v hlače. S tem fizično preprečimo ali otežimo prehod klopa do mesta ugriza. Na svetlih oblačilih in obutvi bomo klopa lažje prepoznali, gladke površine pa otežujejo gibanje klopa do mesta uboda. Med zaščitna sredstva ali preventivo proti klopom sodijo tudi pršila proti klopom. V ponudbi imamo različna sredstva, ločijo se po koncentraciji aktivne substance. Največkrat imamo do nekje tretjine aktivne substance, učinkovita je že koncentracija med deset in dvajset odstotkov.

Pri izbiri je potrebno več pozornosti posvetiti razpršilom proti klopom , ki jih namenimo mlajšim generacijam. Zanje so namenjena razpršila z posebnimi izvlečki ter drugimi prilagoditvami. V vseh primerih je potrebno slediti navodilom za uporabo. Predvsem to velja za količino uporabljenega razpršila ter nanašanje razpršila. Zapisana optimalna količina enkratne uporabe je dovolj, bistveno večjo količino ne bomo povečali učinek. Raje dodatno količino uporabimo za dodaten nanos čez nekaj ur, ko skladno z navodili učinek prvega nanosa razprsila popusti. Večinoma je trajanje učinka omejeno na nekaj ur. Razpršilo se nanaša na obleko, na kožo jih ni priporočljivo nanašati. Za odstranjevanje klopa je priporočljiva uporaba posebne pincete, ki jo dobimo v lekarni. Razni domači pripomočki ali pripomočki izbrani poljubno niso priporočljivi, saj lahko namesto koristi povzročijo zdravju negativne posledice. Posebna pinceta omogoča, da je odstranjevanje klopa učinkovito in neškodljivo za človeka.

Facebook oglaševanje je primerno za informiranje in obveščanje kupcev

Facebook oglaševanje je primerno za informiranje in obveščanje kupcev. Temu primerno facebook oglaševanje v osnovi ni tako neposredno trženje kot to velja za nekatere druge spletne strani.

Oglaševanje je kompleksna aktivnost

Oglaševalska aktivnost je zelo kompleksna in zahtevna. Ko gledamo oglase na raznih medijih, se nam zdi izdelava oglasa ali oglaševalske kampanje. Čisto drugačno mnenje bi pridobili, ko bi nas postavili v vlogo avtorja, ki mora iz nič ustvariti učinkovit oglas. V tem procesu ima facebook oglaševanje predvsem nalogo informiranja in obveščanja. Kar je nekoliko drugačna, vendar vseeno pomembna aktivnost. Potencialno povpraševanje motivira oziroma ohranja določeno stopnjo motiviranosti za nakup. S tem facebook oglaševanje lahko kupca ohranja zainteresiranega za točno določen izdelek ali storitev v prihodnosti.

facebook oglaševanje in community management

Narediti oglas iz nič je drugačna aktivnost, gre predvsem za motiviranje kupcev k takojšnji ali čim prej izvedeni aktivnosti s končnim ciljem nakupa oglaševanega izdelka ali storitev. Uspešno facebook oglaševanje kljub temu ni enostavno, omogoča pa nekatere olajšave procesa.

Napredno ciljanje tako lahko pri facebook oglaševanju mogoče prilagoditi posebnim skupnim lastnostim v procesu odločanja za določen izdelek ali storitev. Obstajajo tudi razna druga orodja, ki na podlagi lastnosti članov družabnega omrežja lahko koristijo v procesu obveščanja, informiranja ali oglaševalskih aktivnosti na splošno. Poleg orodji in raznih drugih spletnih oblik pomoči, pa še vedno koristi občutek in posluh za kupce. Primere dobre prakse najdemo povsod na spletu, najdejo se tudi primerki iz domačih logov. Podjetniki so v tem primeru v eni osebi oglaševalci, trgovci ter vse drugo osebje, lahko pa podjetniki najamejo strokovnjaka za področje oglaševanja, informiranja in obveščenosti. V zadnjem primeru se podjetniki ukvarjajo z primarno aktivnostjo podjetja, od najetega strokovnjaka pričakujejo predvsem rezultate ter ga nadzorujejo ter po potrebi usmerjajo glede na oglaševalske cilje. Mnogi ponudniki storitev in produktov so že zdavnaj prišli do spoznanja, da je človeška intuicija zelo koristna za Facebook oglaševanje kot trženje preko spleta na sploh.

Foto knjige podarimo lahko tudi za novo leto

Darila so seveda primerna prav za vsak letni čas. Ljudje se jih vedno razveselimo, ne glede na to, ali kaj praznujemo ali pa so nam kdo kaj podari kar tako. Že od nekdaj pa velja, da je december še posebej primeren mesec, ko se na veliko obdarujemo. Foto knjige so primerno darilo ob poroki ali praznovanju obletnice poroke.

Dobimo ter dajemo veliko daril, poleg pa ugotavljamo, da je vse skupaj postala že nuja, ki nam gre včasih na živce. Kaj pa če bi kdaj komu res iz srca poklonili nekaj, česar nima.

Cewe fotoknjigo lahko naročite prek spleta

Izdelava fotoknjige je krasno darilo

Približuje se praznični čas

Novoletni čas je čas, ko premišljujemo za naprej in za nazaj. Foto knjige so lahko odlično novoletno darilo. Podarimo ga lahko osebi, s katero preživimo veliko časa in nam ti trenutki veliko pomenijo. Ker smo se s to osebo skozi celo leto veselo fotografirali, lahko naredimo knjigo iz najinih skupnih fotografij.

Fotografske knjige nas ne pustijo hladne

Ko enkrat pričnemo listati po posebnih knjigah, v kateri je polno fotografij, na kateri smo tudi mi, stvar preide v izjemno globoko navdušenje, ki mu nikakor ni konca. Listamo po knjigi, poleg komentiramo ter se skupaj z najbližjimi spominjamo prav vseh dogodkov. Foto knjige, ki vsebujejo toliko dragocenosti, postavimo na posebno mesto, kjer ima redko kdo dostop do nje.

Foto knjige lahko vsebujejo tudi komentarje

Nekateri imajo navado, da poleg določenih ali pa kar vseh fotografij napišejo komentarje. To se nekaterim zdi popolnoma nepotrebno. Izkušnje pa kažejo, kako zabavno znajo biti ti komentarji čez nekaj let. Nasmejali se bomo našim prijetnim neumnostim. Zato nekatere foto knjige vsebujejo tudi komentarje, ki so napisani pod fotografijami.

 

Več o foto knjigah si lahko preberete na http://www.cewe.si/.

Internet je osnova za e-veščine

Internet je osnova za e-veščine. Internet je v dveh desetletjih prodrl v praktično vsako slovensko gospodinjstvo ter je vedno bolj množično in vsestransko uporabljen. Opazen napredek se je zgodil ob prehodu v novo stoletje, pred tem je bil internet še praktično v povojih. Zanj je bilo značilno, da so uporabniki dostopali bistveno težje, spletnih vsebin v slovenskem jeziku je bilo za vzorec. Večji delež so predstavljale tuje spletne strani. Uporaba spleta je hkrati v gospodinjstvih onemogočala uporabo stacionarnega telefona, ki je bil takrat bistveno bolj uporabljen kot danes. Internet so gospodinjstva uporabljala nekaj ur dnevno ob določenih urah.

Danes samoumevna uporaba preko celega dneva oziroma v vsakem trenutku je bila domena podjetji, katerim je internet omogočal podporo raznih aktivnosti.

Razvoj spleta v novem stoletju

Ob prehodu v novo stoletje, so se postopoma izboljševale vse lastnosti interneta do danes znanih standardov uporabe. Danes internet uporabljamo skupaj s stacionarnim telefonom, uporaba je preko celega dneva, pretočnost vsebin je neprimerno boljša. Poslovanje prek spleta je danes bistveno širše. Podjetja so danes prisotna na družbenih medijih, preko spleta podjetja in osebe kupujejo ali prodajajo izdelke in storitve, priljubljeno je tudi najemanje storitev računalništva v oblakih.

Mogoče bolj zanimiv, vendar ne vedno dovolj opazen je napredek na področju e-veščin. Pred nekaj leti je so starejše osebe v komaj omembe vrednem odstotku uporabljale internet, danes ga uporabljajo za vsakodnevno poslovno ali zasebno komunikacijo.

najhitrejši internet pri T2 (mobilni, optični, prenosni internet)

T-2 je zanesljiv internetni ponudnik

Opazen premik je tudi v napravah, ki omogočajo komunikacijo ter načinih komuniciranja. Stacionarni računalniki so že lep čas izgubili primat, na drugi strani je vedno bolj pogost način komuniciranja pameten telefon. Način komuniciranja prek pametnih telefonov je že zdavnaj preraslo načine značilne za klasične mobilne telefonov. Slikanje, zajemanje vsebin ter njihovo pošiljanje in deljenje z drugimi uporabniki je nekaj vsakdanjega. Takšne e-veščine vedno bolj obvladujejo ter na razne druge načine uporabljajo internet starejše generacije.

Izračun zavarovanja je odvisen od zavarovalniškega produkta

Izračun zavarovanja je odvisen od tega kakšen zavarovalniški produkt želimo. Sodoben izračun zavarovanja poteka prek spleta, osebna komunikacija pa je značilnost klasičnega načina z obiskom ponudnika zavarovanja.

Na izračun zavarovanja vpliva zavarovalniški produkt

Dober izračun zavarovanja upošteva vse dejavnike izračuna

Potencialni zavarovanci so lahko pri zavarovalnici novi zavarovanci, lahko pa imajo pri zavarovalnici že sklenjeno zavarovalno polico ali so jo imeli v preteklosti. Nove zavarovance zanima predvsem izračun zavarovanja, s katerim bodo preverili ponudbo druge zavarovalnice. Obstaja tudi možnost, da jih je prejšnja zavarovalnica razočarala ter iščejo drugo zavarovalnico. Zavarovanci, ki želijo prestopiti k novi zavarovalnici to storijo tako, da oddajo naročilo ter po potrebi zahtevajo izračun zavarovanja. Prestop je brezplačen, odpoved in vso potrebno dokumentacijo uredi nova zavarovalnica. Novi zavarovanci so lahko tudi osebe s prvo zaposlitvijo, osebe brez urejenega statusa dopolnilnega zavarovanja, osebe, ki so ostale brez statusa dijaka ali študenta ter drugi potencialni novi zavarovanci. Med naštetimi obstaja kar nekaj razlik v postopku sklenitve. Osebe s prvo zaposlitvijo imajo lahko dve zavarovanji. Obvezno zavarovanje uredi delodajalec, samostojno pa lahko sklenejo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Kdor je ostal brez statusa študenta ali dijaka si uredi obvezno zavarovanje na Zavodu za zdravstveno zavarovanje. Za sklenitev je potreben osebni dokument in zdravstvena kartica zavarovanja. Dodatno lahko sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Osebe, ki nimajo urejenega dopolnilnega zavarovanja lahko enostavno sklenejo zavarovanje pri izbrani zavarovalnici, ki nudi dopolnilno zavarovanje. Pogoj za sklenitev zavarovanja je med drugim urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Stari zavarovanci lahko tudi zahtevajo izračun novega zavarovanja, s katerim bodo primerjali starega. V tem primeru gre lahko za podaljšanje starega, lahko pa so dodane razne spremembe. Nekatere stare zavarovance pa izračun zavarovanja zanima predvsem kot informacija o spremembah ponudbe. Pri pridobivanju želenih informacij lahko zavarovanec pridobi občutke, katera zavarovalnica mu preprosto povedano največ nudi. Dobra zavarovalnica je tisa, ki izračun zavarovanja ponudi brez ovinkarjenja ter hkrati navede vse pripadajoče pravice in dolžnosti. Pestro ponudbo zavarovanj lahko raziščete na spletni strani Vzajemne.

 

Posteljnina za dobro, udobno in zdravo spanje

Posteljnina mora zagotoviti dobro, zdravo in udobno spanje. Na trgu obstaja zelo različna posteljnina, razlike so v materialih, izvedbah, estetskih lastnostih ter v raznih drugih lastnostih. Naravni materiali so vedno cenjeni, za izboljšanje lastnosti se včasih meša več različnih materialov med seboj.

Bombaž je klasika

Bombažne rjuhe in druga posteljnina so klasika. Odlikuje jo mehkoba na otip, odpornost proti mehanskim obremenitvam, sposobnost vpijanja vlage, zračnost in higieničnost, preprosto jo vzdržujemo, nakup je dostopen. Kot najboljša vrsta bombaža slovi egiptovski mako. V zimskih mesecih uporabnikom prija flanelasta posteljnina. Odlikuje jo mehkoba na otip, zagotavljajo prijeten občutek toplote v hladnih nočeh. Ta vrsta bombažne tkanine je lahko tkana v navadni platno ali v keper vezavi. Udobje in dobro počutje zagotavlja tudi posteljnina narejena iz satena ali kombinacije saten bombaž mako. Saten je fina bleščeča tkanina narejena v celoti iz bombaža. Odlikuje jo mehkoba in gladkost. Zelo cenjena je tudi svilnata posteljnina, nudi hladen občutek na otip ter antialergene lastnosti. Primerna je za ljudi, ki imajo težave z alergijami. Luknjičasta struktura omogoča tudi visoko zračnost, zdravo in suho spalno okolje. Obstajajo tudi mešanice bombaža in svile, takšna posteljnina je bolj kompaktna ter manj občutljiva na vzdrževanje. Med materiali posteljnine se ponovno uveljavlja lan, ki je bil nekoč klasika zaradi dostopnosti: https://www.harveynorman.si/spalnice/posteljnina-in-vzglavniki

bombažna posteljnina

Danes se dodatno ceni hladen občutek na otip, v zimskih mesecih pa sposobnost gretja, trdnost in odpornost. Sam material je osnova za izbiro, z različnimi izvedbami se lahko lastnosti dodatno izboljšajo. Dve osnovni nadgradnji osnovnih lastnosti so barve ali barvni vzorci ter način tkanja, obdelave materialov, števili niti ter druge nadgradnje osnovnih materialov. Barve in vzorci vplivajo na naše počutje izbiramo pa med toni sproščanja ter toni povezani z močnejšimi čustvi. Več niti, različne obdelave in druge lastnosti prav tako vplivajo na spanec, dodatno pa tudi na trpežnost. Za dober spanec mora biti posteljnina ne zgolj zahtevam primerno izbrana, ampak tudi vzdrževana.

 

Sušilni stroj ni razvada, ampak korist

Sušilni stroj je elektro-mehanska naprava, ki prinaša poleg suhega perila še nešteto drugih koristi. V sodobnem času prihaja sušilni stroj vedno bolj do izraza zaradi hitrega tempa življenja. Dodatno se vsaka učinkovita naprava v gospodinjstvu vedno bolj ceni.

Sušilni stroj razumemo kot suho perilo

Sušilni stroj zato uporabimo takrat, ko iz različnih razlogov perilo ne moremo posušiti na klasičen način. To so lahko neugodne vremenske razmere, pomanjkanje prostora za sušenje perila in podobno. S takimi težavami se ne srečujejo zgolj gospodinjstva v skromno odmerjenih stanovanjih, ampak tudi gospodinjstva, ki živijo v hišah z obilico zemljišča v okolici. Vremenske razmere včasih preprosto niso primerne za sušenje perila, hkrati pa posušeno perilo potrebujemo čim prej. V takih primerih sušilni stroj zaženejo in uporabljajo tudi gospodinjstva, ki imajo sicer na pretek zemljišča za sušenje perila na prostem. Večja ali manjša opremljenost prostora za sušilno napravo je tudi dejavnik, ki določa kakšen sušilni stroj je najbolj primeren.

Sušilni stroj

sušilni stroj Siemens

V osnovi imamo na izbiro prezračevalni, kondenzacijski ter sušilni stroj z toplotno črpalko. Prezračevalni sušilni stroj zahteva urejeno instalacijo za odvod zraka. Kdor te možnosti nima ali je ne mora izvesti, lahko izbere za alternativo kondenzacijski sušilni stroj ali sušilni stroj z toplotno črpalko. Ko imamo razčiščeno to dilemo, se posvetimo zmogljivostim sušilnega stroja. Vsako gospodinjstvo ima točno določeno frekvenco pranja perila ter posledično potreb po sušenju perila.

Proizvajalci se večinoma osredotočajo na tri frekvence pranja : vsak dan v tednu, tri do šest krat na teden ter manj kot trikrat na teden. Za sušenje vsak dan je primeren sušilni stroj zmogljivosti do devet kilogramov. Srednje velika frekvenca sušenja bo uspešno opravljena z zmogljivostmi naprave med pet in sedem kilogramov. Najmanjša frekvenca pa z zmogljivostjo med štiri in pet kilogramov.

Sušilni stroj je vedno bolj pametna naložba gospodinjstev, ne glede na prisotne boljše ali slabše pogoje za sušenje.

Potovanje v Vietnam, Azija

Vietnam je obmorska država

Vietnam je obmorska država jugovzhodne Azije. Na zemljevidu sveta Vietnam najlažje prepoznamo kot dolg obalni pas severozahodnega dela južno kitajskega morja.

Strateška lega ima prednosti in slabosti

Zemljepisna lega na severozahodnem delu južno kitajskega morja ima prednosti in slabosti. Območje je razdeljeno na Kitajsko na severu, ki ima daleč največje apetite, Vietnam na severozahodu, na severovzhodu najdemo Tajvan in Filipine, južni del pa si Malezija in Indonezija. Na drugi strani je Vietnam jugovzhodni del polotoka Indokina. Na severu meji s Kitajsko, na zahodu na Laos in Kambodžo, vzhod pa predstavlja obala južno kitajskega morja oziroma ožje Tonkinškega zaliva. Vietnam ima skupno skoraj sto milijonov prebivalcev, ki živijo na preko tristo trideset tisoč kvadratnih kilometrih velikem ozemlju. Prestolnica Hanoj ima preko tri milijone prebivalcev, obkrožena je z bogastvom vodnih virov. Na vzhodu je to Rdeča reka, na severu stara struga reke, skozi mesto teče reka To Linch, na zahodu je jezero Hoan Kiem. Jezero ima povprečno globino nekaj več kot meter, največja globina je dva metra. Značilnost jezera je tempelj na otočku, ki Ngoc Son. Posvečen je zlati želvi, ki je bila za mnoge kralje totem in zaščitnica. V templju se nahaja spominska soba generalu Tran Hung Daou, ki je ob koncu trinajstega stoletja premagal Mongole. Druga posebnost templja je dvesto petdeset kilogramov težka preparirana želva, ki so jo v jezeru našli leta tisoč devetsto osem in šestdeset. Prestolnica Hanoj zaseda površino približno devetsto kvadratnih kilometrov, njena značilnost je med drugim tudi preko dva kilometra dolg most Chuong Duong. Preko Rdeče reke povezuje prestolnico z trideset kilometrov oddaljenim letališčem Noibai. Hanoj se je spreminjal podobno, kot Vietnam. Med enajstim in petnajstim stoletjem so ga vietnamski kralji imenovali Thăng Long, kar pomeni Mesto vzdigujočega zmaja. Do začetka devetnajstega stoletja je bilo mesto izključno kraljeva palača ter citadela, prestolnica celotne države Vietnam je od leta tisoč devetsto šestinsedemdeset.

Preverite termine potovanj v Vietnam.

Elegantne obleke so lahko predpisano ali samoumevno oblačilo

Elegantne obleke so lahko zaželeno oblačilo zapisano ob vabilu ali na kakšen drug način. Lahko pa so elegantne obleke tudi samoumevno oblačilo. Slednje velja predvsem za osebe, ki se zavedajo pomena neverbalne komunikacije. Samoumevno oblačilo so elegantne obleke povsod tam, kjer osebe z njimi želijo sporočati zaupanje in zanesljivost.

Ženske obleke so zmeraj modne

Obleka je del uspeha

Primerna obleka je zato ena od priporočljivih sprememb poslovnežev, ki jim posel ne gre najbolje ter ne poznajo elegantne obleke. Najlažje učinke elegantne obleke razumemo, ko se postavimo na nasprotni breg. Torej se iz prodajalca prelevimo v kupca določenega blaga ali storitve. Verjetno nam bodo več zaupanja in zanesljivosti ob sklepanju poslov ali drugih formalnih situacijah nudile osebe, ki ima na sebi elegantne obleke. Hkrati se je dobro zavedati, da so se tudi elegantne obleke že dodobra razvile v več različnih ravni in slogov. Njihova značilnost je ohranjanje vtisa formalnosti, zaupanja in zanesljivosti ob možnem izboljšanju počutja osebe v takšni, nekoliko bolj sproščeni vendar vseeno elegantni oblek. Izbira elegantne obleke zahteva tudi ščepec konservativnosti in razmišljanja z zdravo kmečko pametjo. Živimo v času, ko nas dan za dnem z vseh strani spremljajo reklamna sporočila. Med drugim pogosto oglašujejo oblačila in garderobo na splošno. Pri tem ni odveč, če pogledamo tudi drugo ponudbo ter zaupamo svojim občutkom. Dober prodajni svetovalec ni nikoli šel iz mode, vedno cenimo dober in kakovosten nasvet ob nakupu. To lahko vidimo že po sposobnosti ocenjevanja prave mere, primernega kroja, barve, vzorcev, materiala in podobno. Trgovine s takšnimi prodajnimi svetovalci velikokrat tudi ne potrebujejo posebnega oglaševanja, saj kupci tradicionalno zaupajo njihovim kakovostnim nasvetom. Zlahka bodo ob potrebi po novi obleki prezrli oglase, ter se rutinirano odpravili do prodajalca, s katerim imajo dolgoletne dobre izkušnje. Za izbiro elegantne obleke je to še toliko bolj pomembno, saj dolgoletne izkušnje pomenijo tudi dolgoletno spremljanje mode, želja kupcev, ponudbe proizvajalcev in podobno. Veliko izbiro elegantnih oblek si oglejte tukaj.