Mesečni arhiv: april 2016

šačlica za barvni potisk

Emajlirana posoda, klasika kuhanja

Emajlirana posoda je klasika kuhanja .

Priprava hrane se je skozi stoletja razvijala, emajlirana posoda je zaradi svojih lastnosti in razširjenosti v mnogih primerih še vedno pojem dobre kuhinje. Odgovorov na vprašanje kaj je dobra kuhinja imamo na voljo toliko odgovorov kolikor je vprašanih oseb. Na trgu emajlirana posoda ni edina ponudba, na voljo so še teflonske, glinene, keramične in druge vrste posode. Iz spomina na stare čase se kje še najde aluminijaste posode, služijo predvsem okrasu, niso pa v uporabi z namenom priprave hrane za ljudi. Aluminijasta posoda se je ukinila zaradi nevarnega vnosa atomov v hrano. Kaj je danes najboljše je težko ugotoviti. Vsak človek ima svoje navade in izkušnje, razlikujemo se tudi po tem kaj damo v lonec, kakšni so načini priprave hrane in podobno. Vseh nasvetov tudi ne gre poslušati oziroma jih je dobro prezreti. Predvsem v primerih, ko je očitno, da gre za reklamno sporočilo. Dobri so predvsem tisti viri informacij, ki so neobremenjeni, avtor pa sporoča tako kot je dejansko predmet ali pojem ocenjevanja doživel na lastni koži. Kot beseda emajlirana posoda pove, je osnovna značilnost emajl. V opisih včasih poleg besede emajl srečamo tudi lošč ali posteklenina. Postopek je v osnovi enak, razlikujejo se podlage oziroma nameni uporabe. O postopku izdelave veliko pove že sama beseda emajl. Izhaja iz stare visokonemške besede smelzan, kar pomeni zažgati oziroma preko staro francoske besede esmail. Začetek postopka je v mletju stekla, iz njega pridobljen prah se pri visokih temperaturah na jekleni pločevini stali. Ko se ohladi nastane čvrsta steklena prevleka. Emajlirana posoda nastaja na podoben način, razlika je v dodanem površinskem emajlu. Ta postopek je potreben za pridobivanje nekaterih poboljšanih lastnosti. V ponudbi se med seboj emajlirana posoda loči glede na težo, vrsto pločevine, število emajliranj, kvaliteto emajliranja.

S tem nastane težka, poltežka in lahka emajlirana posoda .

smučanje v livignu

Livigno, popolna ponudba

Livigno je popolna turistična ponudba .

Popolna ponudba pomeni predvsem imeti na voljo vse, kar si srce poželi. Tradicionalno to nudi Livigno. Obiskovalec se mora le odločiti, kaj od ponujenega je zanj najlepše doživetje . Najlažja izbira bo za vse, ki so Livigno že obiskali in vedo iz izkušenj, kaj je zanje najbolje izbrati od ponujenega. Tradicionalni turisti pa so hkrati vsako sezono znova presenečeni nad novostmi. Napredek je poleg tradicije značilnost ponudbe, saj je le tako omogočena pregovorno dobra odličnost. Livigno ponudba obsega možnost številnih aktivnosti za tako tiste, ki začenjajo osvajat večine, kot tiste, ki si želijo nadgrajevati osvojeno znanje, do najboljših. Klasično smučanje ter tek na smučeh dopolnjuje smučanje po grbinah, ledno plezanje, kolesarjenje po snegu in drsanje. Klasičnim smučarjem Livigno nudi preko sto kilometrov prog, najdaljša je dolga štiri kilometrov, razdeljene pa so na tri težavnostne stopnje. Med njimi je največ, kar šestinšestdeset kilometrov je rdečih prog, s tri in tridesetimi kilometri sledijo modre proge, devetnajst kilometrov je črnih prog. Odločnost ponudbe se kaže tudi v pestrosti za vse obiskovalcev. Tako kot je poskrbljeno za vse, ki si želijo športnih in drugih aktivnosti, je ponudba odlična tudi za vse, kateri si jih iz takega ali drugačnega razloga ne želijo. Na voljo jim je nešteto možnosti, kako prijetno s koristnim zapolniti čas, ki ga željni akcije preživijo na športnih terenih. Livigno mnogi poznajo kot ugodno nakupovalno središče, s cenam, ki kupce osupnejo. Glas o tem se je razširil daleč naokrog, zato ne preseneča dejstvo, da je Livigno za mnoge predvsem shopping. Obstajajo pa tudi dobri kompromisi, kjer bi lahko uživali skupaj ljubitelji omenjenih nasprotji. Ljubitelji smučanja in tisti, ki ga ne marajo se lahko odločijo za sprehode ali pohode skozi čarobno pokrajino. Ter tako pridobijo skupaj delček najboljšega.

Livigno je možnost odlične izkušnje za tako aktivne, kot manj aktivne obiskovalce.

finančni načrt

Iščem delo, razširimo obzorja

Iščem delo nas velikokrat motivira, da razširimo obzorja , s tem si povečamo možnosti.

Pojem iščem delo je za razgledane iskalce zaposlitve danes možnost in priložnost. V primeru, da želimo imeti večje možnosti, pa več kot priporočljiv, če ne kar nujno. Oseba, ki je razgledana ne pozna zgolj svoje profesionalno področje, pozna tudi širšo okolico na mnogih področjih. Ta področja so lahko bolj ali manj povezana z profesionalnim področjem. V primeru, da so povezana lahko iščem delo ponudi več za profesionalno področje. Obratno pa v primerih, ko niso povezana s profesionalnim področjem, nudi več za področja izven njega. Na delovnih metih so velikokrat zahtevana tudi druge sposobnosti. Pogosto iščem delo poleg drugega lahko ponudi znanje s področja računalništva oziroma sodobnih komunikacij. Pri kandidiranju je to zelo koristno, saj se kandidat pokaže kot priložnost in možna dodana vrednost za delodajalca ter samega kandidata. Danes imamo tako zelo širok nabor zaposlitvenih informacij. Poleg klasičnih virov, so tu še napredni viri. Zanimivi so iz več vidikov, veljajo pa kot priložnosti za iščem delo. Kot prvo so alternativni vir za širše množice neznanka, znani so predvsem ožjemu krogu ljudi, ki so s sodobnimi povezavami in načini komuniciranja domači. Ker so znani ožjemu krogu to v istem hipu pomeni konkurenčno prednost kandidata. Nadalje je prednost v samem bistvu. Osebe, ki uporabljajo in izkoriščajo alternativni vir so naprednejše, bolj samoiniciativne ter lahko takoj nudijo dodano vrednost delodajalcu, kot tudi sebi takrat ko iščem delo. Delodajalcu s svojimi sposobnostmi, sebi pa z večjimi možnostmi. Potencialni delodajalec se zaveda, da oseba, ki pozna alternativni vir lahko preko njega nudi njegovi podjetniški aktivnosti in uspešnosti dodano vrednost. Tako kot je oseba sebi pomagala do zaposlitve, lahko na delovnem mestu pripomore k večji dodani vrednosti podjetja.

Iščem delo pomeni izkoristiti vse svoje potenciale, ki so povezani s profesionalnim področjem, kot tudi izven njega.

bz esprit

Esprit Slovenija, osebna nota

Esprit Slovenija je izražena osebna nota na najboljši možni način.

Izbrana osebna nota pomeni lastnosti, ki osebi najbolj ustrezajo, v množici pa so najbolj primerno izražene. Vsaka oseba z Esprit Slovenija lahko pokaže tisto, kar želi. Veliko osebam je poleg tega pomembno, da dajejo v okolici dober vtis in si množica o njih ustvari določeno predstavo. Zakaj pa ne, oblačila so od vedno dajala možnost izražanja na tisto in en način. Človeško življenje je sestavljeno iz neštetih dogodkov in trenutkov, dobra obleka pa je lahko trajna skozi čas. V ponudbi Esprit Slovenija je veliko takega, kar lahko ne le traja, ampak vedno znova navdušuje. Tako uporabnike, kot tiste, ki izbranemu namenijo pogled. Bodisi s kančkom zavisti, ali poln odobravanja. Izbrati Esprit Slovenija je zato vedno dobra odločitev. Osebne svobode je seveda pri izbiri če kot dovolj. Nekateri osebno izbiro bolj cenijo kot zapovedi. Pri tem so lahko klasično navdahnjeni, lahko izberejo dobro mešanico klasike in modnega, lahko pa po čisto svojem izboru izberejo. Pri klasiki je velikokrat najmanj zadrege, tako pri osebnih občutkih, kot tudi vtisu okolice. Klasika je lahko obvezna ali namenska izbira. Pri obvezni izbiri veliko manevrskega prostor ni, pri namenski pa lahko Esprit Slovenija ponudi odlično možnost izvirnosti. Posebno to velja za primere, ko je okolica naravnana na drugačno dojemanje sloga. In s tem klasika ponuja izstopanje iz množice. Kar pa zna biti zelo privlačno in všečno. Modno je lahko s klasiko tudi dobra mešanica sodobnega in preverjenega. V preverjenem Esprit Slovenija se vedno dobro počutimo, če temu dodamo kanček modernega imamo zelo dobro kombinacijo. Izbrati modno je za vse, ki imajo radi preverjeno velikokrat tveganje, vendar velja poizkusiti. Kdor ima rad preverjeno, bo v modnem izstopal ter za svojo izbiro prejel marsikateri odobravanja poln pogled, skupaj s kakšnim zavistnim, ki to zgolj potrdi.

Esprit Slovenija je izbira vseh, ki vedo kaj hočejo.

glukozamin za težave s sklepi

Glukozamin ščiti telo

Glukozamin ima zaščitno vlogo , preprečuje obrabo hrustanca.

Pomemben je tudi njegov prispevek pri proizvodnji hrustanca ter povečanju gibčnosti sklepov. Do teh sklepov so pripeljale številne klinične študije, glukozamin je bolnikom prinesel zmanjšanje bolečin že v tednu dni, občutno pa se vpliva tudi na zmanjšanje obrabe hrustanca na dolgi rok. Glukozamin je aminosladkor, ki ga vsebujejo telesna tkiva , v izdatnih količinah je prisoten v hrustancu in veznem tkivu. Sklepi so zaradi bolezni, obremenitev in poškodb na razne načine prizadeti. Prizadetost občutimo kot zmanjšano gibljivost, oteklost sklepov, v končni fazi pride do zadebelitve sklepov na prstih ter drugih anatomskih deformacij. Sklepi so najbolj obremenjeni pri fizično obremenjujočem in intenzivnem delu, pri telesni aktivnosti ter pri osebah s preveliko telesno težo. V zadnjem primeru je bolj kot glukozamin priporočljivo začeti s pravilno prehrano oziroma se odločiti za več gibalnih aktivnosti. Druga skupina težav so predvsem s starostjo povezano propadanje sklepnega hrustanca. Za zdravljenje so priporočljiv glukozamin kot različna zdravila v obliki tablet, praškov, tekočin ali kapsul, injekcije, simptome lajšamo z mrzlimi in toplimi obkladki, nizko intenzivna telesna aktivnosti, sporočanje, opornice. Koristno je tudi bogatenje prehrane z živili, ki so bogate z omega3 maščobnimi kislinami ali dodatki , ki jih vsebujejo. Jemanje je omejeno ali odsvetovano nekaterim skupinam ljudi. Glukozamin je odsvetovan nosečnicam in doječim materam, zaradi pomanjkanja zdravstvenih dokazov. Druga skupina ljudi so sladkorni bolniki, ljudje z motnjami v strjevanju krvi ter občutljive osebe. Slednjim lahko glukozamin povzroča težave kot so glavobol, nespečnost, vrtoglavice, možne so težave z želodcem. V izjemnih primerih pride do bruhanja, driske in izgube apetita. Pri diabetikih je možen vpliv na krvni sladkor. Pri vseh težavah velja upoštevati, da je previdnost daleč najboljši zdravnik. Pred njihovim nastankom je mogoče veliko koristnega storiti v prid zmanjšanju težav.

Glukozamin lajša težave številnim osebam, od športnikov, preko fizičnih delavcev do starostnikom.

prodaja podjetja in korporativne finance

Varčevanje, prinaša varnost

Varčevanje osebi prinaša varnost .

Varnost varčevanje prinaša z ustvarjanjem prihrankov, več prihrankov kot ustvari, večja finančna varnost je zagotovljena. Ustvarjanje prihrankov je na prvi pogled enostavno, vendar ima kljub temu veliko oseb s tem težave. Krivda je predvsem v šibkem karakterju, ki se težko upre številnim ponudbam. Potrošniška družba kot ime samo strmi k potrošnji. Kar je vse lepo in prav, saj ima konec koncev tudi tisti, ki troši od tega koristi. Bodisi posredne ali neposredne koristi so številne, velikokrat slišimo, da na ta način poganjamo ekonomijo. Vendar mora pri odločitvah polega tega imeti dejanske koristi, izogibati pa se mora namišljenim. Odločitev za varčevanje je lahko dobra pomoč vsem, ki imajo težave z upravljanjem dohodkov in odhodkov. V skladu s sprejeto odločitvijo bodo v prihodki usmerjeni v koristne in pametne namene, s tem pa se zmanjša možnost sprejemanja slabih odločitev. Postopoma varčevanje navada, kar je dodatna korist za osebo, posredno pa tudi širšo okolico. Primarna korist je varnost, katero prinaša zavedanje o ustvarjenih prihrankih ter dobičku, ki je nagrada osebi za sprejeto odločitev. Vse kar terja odločitev je zgolj določitev lastnosti, torej znesek, čas in druge lastnosti, ki jih bo imelo varčevanje. Odločitev mora predvsem predvideti denarne tokove, upoštevati morebitna tveganja ter pričakovane večje investicije v prihodnosti. S tem je zgotovljena tako kakovost bivanja kot tudi varnost v prihodnosti. Najbolj pomembni denarni tokovi so tisti, ki so stalni in z njimi lahko računamo. Občasni so pomembni predvsem takrat, ko jih lahko predvidimo in temu primerno upoštevamo kot mogoče. Vsako varčevanje je tveganje predvsem takrat, ko si s sprejeto odločitvijo zmanjšamo likvidnost. Možnosti za rešitev ali ublažitev takšnega problema so. Oseba lahko del sredstev nameni možnosti prostega razpolaganja, lahko pa izbere možnost, ki dovoljuje spremembe v času trajanja.

Varčevanje je stara, hkrati pa tudi danes in v prihodnosti zelo aktualna modrost.

Več o tem

fasada hiše

Kako poteka delo zidarja oz. fasaderja

Ali vas zanima gradnja hiš, zidarstvo ali fasaderstvo? Gre za zanimiva poklica, vendar obenem tudi naporna. So pa poklici v tej branži zelo perspektivni in se vam ni potrebno bati, da bi kot izkušen gradbinec bili brez dela.

Pa si poglejmo kako omenjeno delo sploh izgleda in kako se zanj lahko izšolate. Za poklic zidarja se lahko izšolate na kateri izmed srednjih šol za gradbeništvo, če želite pri delu doseči višje pozicije, lahko šolanje nadaljujete na kateri izmed višjih in visokih šol. Veliko današnjih zidarjev se sicer za ta poklic ni šolalo, ampak so kot mladi ljudje pričeli s počitniškim delom pri katerem izmed lokalnih zidarjev.

Čeprav je res, da boste v šoli dobili nekaj znanja, pa boste vsekakor prave izkušnje nabrali s samim delom. Ta poklic vam omogoča tudi kar nekaj kreativnosti pri delu, saj boste lahko poskrbeli za umetniško žilico. Je pa res, da se pri teh poklicih pot začne na dnu in boste svoje znanje morali dokazati sodelavcem, saj boste do takrat le zelenci in se bodo iz vas malce norčevali.

Delo ni dolgočasno, vsaka gradnja bo nov izziv, niti dve stavbi pa ne bosta enaki. Pri delu boste uporabljali tudi različna orodja. Od ročnih orodij, do strojev in različnih vozil. Ima pa to delo tudi nekaj slabih strani in sicer je precej sezonsko. To pomeni, da boste po vsej verjetnosti v poletnih mesecih oz. takrat, ko je topleje primorani opravljati nadure in svoje delo podaljšati do večera. Večkrat se lahko zgodi tudi, da boste na gradbišču celo prespali. Je pa res, da boste v zimskih hladnejših mesecih lahko imeli več prostih dni.

Kot uspešen fasader ali gradbinec pa imate veliko možnosti tudi za delo v tujini, ki je v večini primerov bolje plačano, kot v Sloveniji. A nič se ne bojte, če boste pri svojem delu uspešni, vam slednjega ne bo primanjkovalo, kot tudi ne denarja.

pohištvo in notranja vrata

Inovacije in izboljšave na področju vrat

 

Ste že kdaj slišali za nevidna notranja vrata? Če še ne, pa nič zato, saj še niso tako dolgo prisotna na trgu vrat. Po drugi strani pa so vhodna vrata tista, ki so na trgu vrat prisotna že od samega začetka, ko so pričeli graditi prve domove. Kljub temu pa tudi na področju vhodnih vrat zaznamo kar nekaj inovacij in izboljšav. Vse pa se odvija v smeri čim višje varnosti. V kolikor vas zanimajo njihove cene, pa jih najdete s klikom na: »vhodna vrata cena«.

Če se vrnemo nazaj. Kaj so sploh nevidna notranja vrata? Kot že samo ime pove, so to vrata, ki so nevidna. No, vsaj poskušajo biti. In so vrata, ki so namenjena za notranje prostore. Takšna vrata so zelo priljubljena predvsem v kakšnih manjših stanovanjih ali pa pisarnah, kjer smo malce omejeni s prostorom. Gotovo se vam je že kdaj zgodilo ali pa si lahko vsaj zamislite primer, ko z vrati butnete v neko stvar, ker je prostor prenatrpan oziroma premajhen.

Danes lahko zahvaljujoč napredkom in raznim inovacijam ta problem rešimo. Obstaja namreč kar nekaj načinov kako vrata čimbolj skriti oziroma jih tako odpirati in zapirati, da pri tem zavzamejo čim manj prostora. Nekatera se tako skrijejo kar v sam zid, ob zid, se prepognejo ali pa še kako drugače. Pri nevidnih notranjih vratih pa gre za to, da so le-ta čimbolj zakrita oziroma dajejo občutek, da je to le stena. Tako morajo biti takšna vrata čimbolj podobna njeni okolici in se morajo praktično zliti z njo. S tem dobimo občutek, da je prostor večji in ne tako natrpan.

športne jakne

Jakne, nepogrešljiv del garderobe

Jakne so iskana osebna garderoba .
Jakne so nepogrešljiv del garderobe. Uporabljamo jih v zelo različne namene. Lahko so namenjene svečanim priložnostim, lahko jih uporabljamo pri profesionalnih aktivnostih, lahko so namenjene rekreaciji ter številnim drugim namenom. Izbira je danes pesta in bogata, dobro izbrati je prvi izziv. Dobro izbrati jakne pomeni med ponujenimi lastnostmi izločiti tiste, ki bodo prinašale dobro uporabniško izkušnjo. Lastnosti so od ponudbe do ponudbe različne, v prvi vrsti se moramo vprašati po namenu uporabe. Različnim namenom uporabe so namenjeni različni modeli. Najbolj je razlika očitna pri istem proizvajalcu, ki nudi ponudbo za različne namene. Nekatere lastnosti je mogoče uporabiti v več namenov, pri drugih je izvedba bolj namenska. V prvem primeru bomo lahko jakne nosili tako v prostem času, kot tudi izven njega. Odločitev o prvenstveni uporabi za takšen ali drugačen namen je odvisna od potreb. Tako je lahko namen v prvi vrsti izvajanje športnih in drugih prostočasnih aktivnosti, z dobro izbiro pa lahko imamo uporabo razširjeno kot praktično uporabno za številne druge priložnosti. Pri namenskih izvedbah, pa so najboljše lastnosti rezervirane za ožji namen uporabe. Ko imamo namenu primerne lastnosti jakne izbrane moramo posvetiti izbiro svojih fizičnim in drugim lastnostim. Fizične lastnosti so predvsem velikost in ustrezno prileganje. Druge lastnosti pa so barve, kroj, izvedba ter številne druge lastnosti. Barve jakne oziroma tisto, kar pri njej najbolj pade v oči, je danes možno izbirati v veliki paleti izvedb. Lahko gre za enostavno barvo ali kombinacijo barv, lahko pa imamo razne vzorce, pika na i pa so imitacije raznih namenskih izvedb. Kroj jakne lahko približajo estetskim zahtevam, saj z ustrezno izbiro lahko pri osebah, ki jo bodo uporabljale dosežejo točno določene učinke. Tako lahko z izbranim krojem proporce in druge značilnosti telesa predstavimo pogledu ustrezno.
Vsaka postava ima svoje značilnosti, jakne jih lahko na razne načne naredijo očesu prijetne.

Več