Mesečni arhiv: februar 2016

potovanja s turistično agencijo

Turistična agencija, odkriva svet

Turistična agencija je organizacija, ki odkriva ljudem svet izven njihovega domačega okolja.

Odkrivati svet okoli sebe pomeni potovati. V splošnem nam potovanja koristijo. Namenjena so prijetno s koristnim izkoristiti svoj prosti čas. V domačem okolju smo preveliko krat ujeti v rutino, zato so potovanja prijetna sprememba . Potovanje ali bivanje izven kraja svojega bivanja za čas od enega dneva do enega leta imenujemo turizem. Poteka lahko v samoorganizaciji ali pa nam ga omogoča turistična agencija. Na lastno pest organizirana potovanja ali ponudbe, ki jih nudi turistična agencija so danes mamljive na različne načine. Zanimajo nas tuji kraj, ljudje, kultura in številne novosti, doživetja temu dodajo svoj čar. Velikokrat se odločimo za eno izmed ponudb, ki jih nudi turistična agencija zaradi prednosti pred samoorganizacijo. V vsakdanjem življenju smo se utirili v dnevne obveznosti, kar pomeni, da imamo čas skopo odmerjen in temu primerno manj časa za organizacijo. Turistična agencija lahko vse skupaj spremeni, in nas odpelje proti nam priljubljenemu kraju, dogodku ali kakšnemu podobnemu cilju. Isti je čas, le vzdušje je čisto drugačno. Namesto razmišljanja o obveznostih, ki nas čaka v naslednjih nekaj urah, razmišljamo o bistveno bolj prijetnih stvareh. Z večanjem oddaljenosti se veča možnost, da spoznamo kaj novega, vidimo pokrajino, katera je za nas novost, uživamo v poučni uri novih kultur in podobnega. Nove kulture so lahko kulturni šok. Kar pomeni, da bomo prijetno presenečeni, kako je možno z majhnimi spremembami spremeniti vsakdanjik. Vsak človek si vsakdanji, pa naj gre za delovne obveznosti ali prosti čas oblikuje po svoje, skladno z izročili tradicije. Kar pomeni, da smo pri vsem svojem početju vsaj deloma ujeti v okvire tradicije. Na potovanjih, ki jih organizira turistična agencija imamo priliko spoznati praktično isto, vendar v drugačnem okviru tradicije. S tem smo lahko prijetno presenečeni, lahko se naučimo kaj novega, možno je užiti številne nikoli doživete izkušnje.

Turistična agencija nam lahko omogoča, da svoj čas prijetno s koristnim porabimo.

ura za triatlon

Triatlon, bodimo aktivni

Triatlon nas motivira pri načelu bodimo aktivni .

Biti aktiven, danes pomeni smernico zdravega življenja. Že dolgo časa je znano, da zdravo življenje brez gibanja ni mogoče. To načelo so začeli uvajati pred stoletji, ko je znanost začela pospešeno napredovati. Do današnjih dni se je razvilo veliko različnih oblik rekreacij. Skupna lastnost je gibanje. Vsako gibanje ima svoje specifične lastnosti in pripadajoče koristim Človeku triatlon prinaša številne koristi na poseben način. Ker gre za združitev več aktivnosti, pomeni enako večje število specifičnih koristi. Z zdravstvenega vidika triatlon prinaša predvsem več napora za organizem v različnih oblikah. Tako lahko različne napore se organizem temu primerno bolj kakovostno oskrbi z učinki. Posledično triatlon pospešuje delovanje organizma preko intenzivnejšega vplivanja na njegove določene dele. Plavanje, kolesarjenje in tek so aktivnosti, ki organizem oziroma dele organizma različno obremenijo. S tem pa triatlon poskrbi, da organizem kot celota deluje boljše. Dobrodošlo pa je tudi spoznanje, da obremenitve ene aktivnosti, nadomeščajo pri drugi odsotne iste obremenitve. Koristi, ki jih prinaša triatlon so odvisne od več dejavnikov. Zelo pomemben dejavnik je intenzivnost. Splošno velja, da je večja intenzivnost porok za boljšo kondicijo človeka. Pogoj za to je, da gre za pravilno izvajanje. Pravilno izvajanje pomeni, da je človek optimalno obremenjen ter si sam sebi na škodi z nepravilnim načinom izvajanja. Največ težav v zvezi z pravilnim izvajanjem imajo predvsem začetniki. Ti izkušenj praktično nimajo, zato niso redki primeri, ko želijo napredovati na lastno pest. Kar pa se velikokrat izkaže kot napačno. Problem napačnega izvajanja ni le v samih napak, problem je toliko večji, kolikor dlje časa se napačno izvajanje vrši. Človek s tem pridobi rutino, katero je v prihodnosti težko izkoreniniti. Veliko bolj modro je v takem primeru izbrati strokovno pomoč, ki nas že v začetku nauči pravilnega izvajanja.

Triatlon svojo odličnost izkazuje pestrosti, kot tudi nadomeščanju obremenitev, ki jih pri posamezni aktivnosti ni ali niso izrazite.

težave s prebavo in napenjanje

Napenjanje, spremenimo prehrano

Napenjanje , je težava, ki jo lahko odpravimo tako, da spremenimo prehrano .

Spremeniti prehrano z namenom, da odpravimo napenjanje je ena od možnosti. Na prvi pogled zdi se enostavno. V takem primeru težavo odpravimo tako s tem, da spremenimo jedilnik. Z drugo besedo, poskrbimo, da uživamo živila, ki ne povzročajo napenjanje. Vendar se to velikokrat preko preprostih priporočil ne zgodi, saj se nas ne dotaknejo dovolj. Za takšne nasvete se ne zmenimo, tudi če nam jih priporočijo strokovnjaki. Menimo, da je z našo tradicionalno prehrano v optimalnih količinah vse v najlepšem redu. Ker nam preprosto nič ne manjka in se na splošno počutimo dobro, občasno napenjanje pa na eni strani spregledamo ali radi pozabimo. Kar pa se znatno spremeni, ko nam napenjanje začne povzročati razne kompleksnejše težave. Takrat smo bistveno bolj dovzetni za vsa sporočila strokovnjakov in stroke. Velikokrat se takrat zgodijo pomembne spremembe. Začetek je v večini primerov obetaven. Samozdravljenje odpravlja težave z hrano, ki skrbi za dobro prebavo, gibanje, pomembno je tudi kako človek je. Z upoštevanje naštetega se v mnogih primerih zgodijo spremembe, učinki prinašajo koristi, človek se z vnesenimi spremembami v prehrano počuti bolje. Na žalost se v mnogih primerih takrat spremembe prehrane tudi končajo. Človek se znova naveže na svoj tradicionalno prehrano, ter začne ponovno povzročati pomanjkanje. Kar posledično velikokrat privede do ponovnih težav. Veliko bolje je, da se v takem primeru odloči za spremembe v večjem obsegu. Spremembe mora vzeti kot spremenjen način prehrane za vedno. Pri tem je potrebno proces prebave veliko bolj resno in kompleksno razumeti. Proces prebave jemlje energijo ter potrebuje svoj čas. Zato je potrebno prehranjevanje uravnavati z ostalimi aktivnostmi ter tudi počitkom. Predvsem je potrebno prisluhniti nasvetom strokovnjakov, proces prebave pa bolj resno spremljati, ter biti pozoren na napenjanje ali druge težave ob točno določenih hrani.

Napenjanje je rešljiva težava.

prijava na službo

Europass, predstavimo se

Europass lahko pomeni, da je uresničen zaposlitveni izziv .

Največkrat se za Europass odločijo osebe, ki imajo višje zaposlitvene cilje. Zavedajo se dejstva, da evropski trg dela ponuja več možnosti za sposobne. Vendar tudi zahteva več sposobnosti, kot domače okolje. Takšne osebe imajo več ambicij, veljajo kot ambiciozne osebe . Zato tudi prinašajo večjo dodano vrednost delodajalcem. Med drugim na to kaže tudi Europass. Oseba, ki za to obliko ve je splošno bolj razgledana, ter bolj obvlada področje zaposlovanja na širšem regijskem področju. V svoje bistvu je Europass odlična predstavitev v sami formalnosti. Je evropsko primerljiv, primeren za prijave v ostale države Evropske unije. To omogoča, da je Europass dostopen veliko širšemu krogu potencialnih delodajalcev. Kandidat ima s tem veliko več možnosti za uspešno kandidiranje. Hkrati pa uresničuje želje številnih delodajalcev, ki si željo kakovostno obliko sporočanja kandidatov. Tem zahtevam primerno Europass omogoča, da v krajšem času in bolje izberejo najboljšega kandidata ali kandidate. Zahtevane informacije, ki omogočajo lažjo predstavitev in kasnejšo izbiro delodajalcev so : osebni podatki, področje dela, poklic, izkušnje, ostala znanja in sposobnosti, izobrazba in usposobljenost ter drugi podatki, ki znajo biti zanimivi. Prednosti takšne oblike niso le za delodajalce, ampak tudi kandidate. Omogočeno jim je, da vse potrebne informacije napišejo kratko in jedrnato. To pomeni, da so navedene vse potrebne informacije, s tem pa ne izgubljamo čas za nepotrebne in nekoristne informacije. Z dobro oblikovanimi informacijami kandidati lahko računajo na večji uspeh. Ker sama izvedba govori o sposobnosti kandidata. Te sposobnosti morda niso izrecno zahtevane, vendar dajejo vpogled v možnosti prihodnjega napredovanja in sodelovanja na višjem zahtevnostnem nivoju. Niso redki primeri, ko se to tudi uresniči. Saj se danes podjetniki nahajajo v konkurenčnem okolju, kjer je vsaka prednost dobrodošla.

Europass je dogovorjena oblika življenjepisa, ki omogoča predstavitev izobrazbe, kompetenc in kvalifikacije kandidata na sistematičen in primerljiv način.

Več

šačlica za barvni potisk

Keramika, od lonca do rakete

Keramika je stara in pomembna človekova iznajdba .

Lončeni izdelki so omogočali shranjevanje raznih vsebin, pomenili pa so tudi pomemben mejnik v razvoju človekovih sposobnosti. Razvoj je potekal postopoma. Do današnjih dni se je, glede na prve znane postopke, razvila v material, ki služi raznim sofisticiranim izvedbam številnih predmetov. To ji omogočajo nekatere izjemne lastnosti, kot so velika tlačna trdnost, dobra keramična obstojnost, veliko tališče, majhna električna in toplotna prevodnost. Lastnost pa je tudi majhna žilavost in odpornost proti udarcem. Danes se keramika deli na tradicionalno ali klasično keramiko ter sodobno ali tehnično keramiko. Tradicionalna ali klasična keramika zajema proizvode na osnovi glene. To so kamenina, lončevina, porcelan, ploščice, strešniki in opeka. Obe vrsti se nadalje delita na grobo in umetniško keramiko. Groba keramika se največ uporablja v gospodinjstvu in kuhinjah. Umetniška pa je namenjena ustvarjanju posebne predstavitve in uporabe preko izbrane estetske oblike. Po uporabnosti se keramika deli na grobo in fino. Groba keramika je gradbena keramika kot so opeka, cevi, strešniki in tlakovci, ter ognjevarni material. Ta se uporablja za obloge različnih peči. Fina keramika se deli na bele izdelke in tehnično keramiko. Beli izdelki so kuhinjski pripomočki, gospodinjski pribor, keramični izdelki ter sanitarna oprema. Tehnična pa so ploščice, ki se v vesoljskem programu, šobe za plinske gorilnike, biomedicinski vsadki, prevleke lopatic turbin reaktivnih motorjev, keramične disk zavore. Njihova značilnost je v tem, da pogosto ne uporabljajo gline. Keramika se nadalje deli na temperaturo žganja in sicer keramiko, ki je žgana pri temperaturah od devetsto do tisoč petdeset stopinj Celzija, od tisoč petdeset do tisoč dvesto stopinj Celzija ter od tisoč dvesto do tisoč štiristo stopinj Celzija. Zadnja delitev je glede na strukturo materiala in sicer tradicionalna in navadna ter nova moderna ali tehnična keramika.

Keramika je material, ki je zaradi svojih lastnosti omogočal evolucijske dosežke na mnogih področjih.