Vreme v Rovinju, čudovita izkušnja Istre

Vreme v Rovinju je čudovita izkušnja Istre.

Manet za obiskovalce je vreme v Rovinju zaradi vseh naravnih danosti in okolice, katero je človek prilagodil svojim življenjskim potrebam. Blagodejna klima je človeku, podobno kot vreme v Rovinju, človeku na tem kraju omogočala naselitev. Vreme v Rovinju je omogočalo pridelavo živeža, hkrati pa je morje ljudi gnalo novim spoznanjem naproti v širni svet. Zgradbe in zgodovinski ostanki pričajo, da je vreme v Rovinju narekovalo kreativnost in marljivost. Na ta način je vreme v Rovinju pripomoglo k nastanku mnogih kulturnih spomenikov in dosežkov. Nekateri so vidni še danes, pričajo pa o pomenu, ki ga vreme v Rovinju ima in je imelo na vsakdanjik. Rovinj je svoj razvoj temeljil na danosti tako kopnega kot morja. Gre za značilno obliko poselitve, ki je značilna tudi podobne kraje v širši okolici Mediterana. Pristanišče, ki nudi dober pristan in pot na širno morje, ter bogastvo zaledja je tu še toliko bolje. Ponaša se z dvema pristaniščema, ki sta v zgodovini zagotovo odigrali pomembno zgodovinsko vlogo in pogojevala življenje domačinov. Povezano z celim svetom je vidna na vsakem koraku. Danes se zdi pristanišče nekoliko skromno, ko govoriš o širnem svetu. Vendar se je potrebno zavedati, da v zgodovini drugih hitrih prevoznih sredstev ni bilo. Ladje so svoje dni predstavljale najhitrejšo povezavo z širnim svetom. Ker je svoje dni bilo Sredozemlje praktično celi svet oziroma ves takrat poznani svet, je bil Rovinj na dosegu roke sodobnemu svetu. In seveda obratno. Na ta način so domači pomorščaki trgovali z vsemi takrat znanimi deželami in v domače kraje prinašali vse, kar je takratni svet poznal in vedel. Toliko bolj pomembno je to spoznanje ob dejstvu, da so pristanišča v Sredozemlju bila za tiste čase odlično povezana z oddaljenimi kraji v Aziji in Afriki.

Vreme v Rovinju je blagodejno in pravi balzam za dušo in telo.

6 thoughts on “Vreme v Rovinju, čudovita izkušnja Istre

  1. http://www./

    Rocking my world at the moment would definitely be Clinique Creamshaper for eyes. OMG these babies are the best! I already have a dual one and today I checked out the one that came out with the Spring collection and it was love, I can assure you. What else? My dog always rocks my world with her happy face (yes, she smiles! I’m not mad!), and at the moment some rest would too. .-= Marce’s last blog post… =-.

    Odgovori
  2. auto ins San Francisco, CA

    Zanne : Fandt du de hæklenåle til messen i fredericia???? for det er da ØV jeg ikke så dem såHelle : Uhhh det er ikke lige nu jeg skal måle taljen ;0) har lige været ude og spise ;0)

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja