družinske počitnice na hrvaškem

Vreme Rovinj greje s sončnimi žarki

Vreme Rovinj zaznamuje prijetna klima , ki se lahko občuti preko vsega leta. Posebno dobra izkušnja je vreme Rovinj v obdobju, ko v bolj ali manj oddaljeni soseski veljajo bistvene druge vremenske značilnosti. Bolj kot so razlike velike in očitne, bolj je vreme Rovinj magnet za obiskovalce. Obiskovalce vreme Rovinj navduši že v začetku leta. Pomlad vreme Rovinj obišče bistveno prek. Koledarsko sicer vreme Rovinj pomlad prinese v istem času, Pogoji, ki jih vreme Rovinj ponuja, pa praktično pomenijo, da so pomladni vremenski pogoji in značilnosti, tu prisotni bistveno prej.

To je za mnoge dovolj, da se za obisk odločijo že v zimskih mesecih pa vse tja do praga pomladi. Vreme koristi njihovim aktivnostim, zato je temu primerno organiziran in urejen dopust ter bivanje v Rovinju ali bližnji okolici. Pomlad je v Rovinju posebno lepa. Prijetno se je sprehajati po starih ulicah in čutiti utrip kraja, ki se turistično komaj dobro prebuja. Čarobnost tega časa je v tem, da so takrat turistični delavci navdihnjeni z začetniškim veseljem nove sezone in z njo povezanimi pričakovanji. Ker pa je gneče bistveno manj, lahko več aktivnosti posvetijo turistom, ki so se odločili Rovinj obiskati izven sezone. Turistične, kulturne, naravne in druge znamenitosti so turistom, ki Rovinj obiščejo prej zato bistveno bolj kakovostno obrazložene predvsem zaradi obilice časa, ki je na voljo.

V glavni turistični sezoni je čas za predstavitev naravnih, kulturnih in drugih posebnosti Rovinja in okolice bistveno manj. Preprosto zato, ker mora biti razdan bistveno večji množici turistov, ki takrat obišče Rovinj in okoliške kraje. Za obisk so primerni tudi drugi letni časi. Izbira je prepuščena vsakemu turistu posebej. Želje in pričakovanja so različna, temu primerno so oblikovane zahteve in merila. Rovinj je prijeten kraj, ki ga velja obiskati za krajši ali daljši čas bivanja. Vreme Rovinj je pogoj za dobro in prijetno doživetje.

http://maistra.si/Destinacija/Rovinj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja