potovalna agencija in turizem

Turistična agencija, aktivna in intenzivna organizacija

Turistična agencija je aktivna in intenzivna organizacija . Aktivna organizacija je turistična agencija zaradi nenehnega spreminjanja ponudbe in prilagajanja željam turistov. Enako bo v prihodnosti turistična agencija ponudbo spreminjala in prilagajala raznim dejavnikom, ki vplivajo na spremembe in prilagoditve. Intenzivna organizacija je turistična agencija zaradi množice različnih želja, potreb in možnosti. Skozi čas se želje in potreb, ki jih turistična agencija aktivno spremlja spreminjajo. V veliki meri želje in potrebe, ki jih turistična agencija aktivno spremlja, pogojujejo možnosti.

Skozi čas so se možnosti spreminjale, predvsem se možnostim v prid večala dostopnost raznih izdelkov in storitev. Nove, naprednejše in boljše izdelke je turistična agencija s pridom izkoristila pri oblikovanju turističnih storitev. Potovanje je danes udobnejše in enostavnejše, razdalje, ki jih je moč premagati so bistveno večje kot nekoč. Hitrost, udobnost in dostopnost je nekoliko okrnila čar potovanj iz preteklosti. Ker so hitrosti večje je človekovo dojemanje okolice manjše, kot nekoč. Človek lahko ob potovanju opazuje manj vsakdanjika ob poti, ker se slednji veliko hitreje spreminja. Udobnost je vsekakor dobro šla sprememba, se pa ravno zaradi večjega udobja del turistov odloča za prevoze s starejšimi prevoznimi sredstvi. Na prvi pogled je ta kontrast ali nasprotje skregan z vso logiko, vendar je dejstvo, da so stvari, ki jih ni v izobilju vedno bile magnet za ljudi.

Dostopnost turističnih storitev je v veliki meri okrnila pred stoletjem prisoten čar zaželenosti potovanja. Ljudje so si potovanja lahko bistveno težje privoščili, zato je bilo vsako najmanjše potovanje doživetje na katerega so na eni strani čakali, na drugi pa ga še dolgo potem podoživljali in o njem pripovedovali mnogim zainteresiranim. Potovanje v tuje kraje danes ni nobena posebno zahtevna dobrina, saj je tudi za najbolj oddaljene konce sveta moč dobiti dostopne ponudbe. Turistična agencija se mora temu primerno z intenzivnostjo aktivnosti prilagajati, če hoče obstati na zasičenem trgu ponudb turističnih storitev.

http://www.agencija-oskar.si/o-agenciji/potovalna-agencija-oskar/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja