salomon-106079-aw10x-zoom

Tek s športno opremo Salomon

Zelo redki so tisti ljubitelji teka, ki ne poznajo izdelkov podjetja Salomon. To je podjetje z dolgo tradicijo, ki je s svojimi izdelki do športnih rezultatov pomagalo že številnim generacijam. Tisti, ki dajejo veliko na kakovost in zahtevajo, da je njihova športna oprema funkcionalna in prilagodljiva, ne pozabijo pogledati na izdelke blagovne znamke Salomon.

Čeprav je tek najbolj naraven šport, ki si ga človek lahko izbere, saj je človek, evolucijsko gledano, vedno bil primoran teči, to še ne pomeni, da je to preprost šport. Zakaj želimo to še posebej poudariti? Salomon sodeluje s številnimi šolami teka, da bi pomagal pri vzgoji tekačev. Mnogo ljudi se za tek odloča po tem, ko so že leta ali celo desetletja pretežen del svojega življenja presedeli. Niso se gibali in nasploh so bili povsem telesno neaktivni. Zato Salomon spodbuja obisk šol teka, da se ljudje ponovno privadijo motorike in tehnike teka. Otroci, ki se ves čas gibljejo, naravno razvijejo njihov tekaški potencial, vendar kadar človek dolgo časa miruje, izgubi to sposobnost. Tehnika teka postane izjemno slaba. Zvračanje stopal, nepravilno polaganje stopal, napačna drža hrbta, nepravilno gibanje v bokih itn. so najbolj tipične napake. Salomon zato opozarja, da je potrebno zato, da bi se izognili poškodbam, ki nastanejo kot posledica napačne tehnike teka, ponovno osvojiti to, kar smo že znali kot otroci – teči na pravilen način.

Nedvomno pa lahko pri osvajanju pravilne tehnike pomaga tudi Salomon tekaška oprema. Predvsem so tu pomembni tekaški copati, ki morajo biti kakovostni in predvsem udobni. V šolah teka učence naučijo, kako pravilno izbrati tekaške copate, saj na to vpliva telesna višina, teža, oblika stopala, najpogostejši teren, po katerem bo oseba tekla, itn. Salomon oprema za tek ponuja vse potrebne rekvizite, ki jih potrebuje rekreativni ali pa profesionalni tekač. Ponudba je široka in prilagodljiva za vsakega posameznika, o kakovosti pa govori dolga tradicija podjetja Salomon.

Več informacij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja