Arhiv Značk: ženske obleke

Ženske obleke, lahko poudarjajo ali prikrivajo

Ženske obleke so javna podoba osebnosti. Z izbranimi kroji, barvami, vzorci in drugimi lastnostmi, lahko ženske obleke v javnosti izražajo veliko paleto možnosti. Lepa postava je zimzeleni ideal, nekaterim je dostopna po naravni poti, drugi jo lahko izboljšajo s pomočjo ženske obleke, oblačil na sploh, modnih dodatkov in obutve.

Ženske obleke so zmeraj modne

Obleke in modni dodatki za vsak tip postave

Tip postave je seštevek značilnosti človeškega telesa. Za lažje ločevanje ženskih postav, so vpeljali posebne izraze. Poimenovali so jih po značilnostih, ki so na pogled podobni nekaterim vsakdanjim stvarem. To so jabolka, hruška, peščena ura ter pravokotnik. Idealna je postava v obliki peščene ure, zanjo je značilen uravnotežen obseg bokov in prsi, pas je lepo izrazit in vitek. Postavi peščena ura primerne so ženske obleke, ki enako poudarjajo zgornji in spodnji del. Ostali tipi postave se idealni prilagajajo, pri tem imajo ženske obleke pomembno vlogo. Postava v obliki jabolka in slabo definiran pas in drobe noge. Ženske obleke za postavo v obliki jabolka morajo ustvariti vizualno linijo pasu ter poudariti lepo oblikovane roke in noge, pozornost je potrebno preusmeriti od trebuha. Prestojijo debelejše tkanine, ki se ne oprimejo telesa, zgornji del naj ne sega čez boke ter naj bo iz enobarvnih kosov oblačil. Postava v obliki hruške je najpogostejši, najširši del telesa je okrog bokov in stegen, boki so širši od obsega prsi. Ženske obleke za postavo v obliki hruške morajo vizualno povečati zgornji del ter s tem ustvariti simetrično silhueto, pozornost je preusmerjena navzgor. To dosežemo z ogrlicami, rutami, naborki, šali. Pomembno je, da zgornji deli oblačil niso prekratki, segati morajo čez boke. Postava v obliki pravokotnika nima izraženih ženskih oblik, ramena merijo približno enako kot boki in pas. Za ženske obleke za postavo v obliki pravokotnika je zaželeno, da optično zožijo pas ter ustvarijo obline, Bistvo je v dodatkih, zgoraj rute, ovratnike, spodaj krila ali obleke v obliki črke A.

Ženske obleke polepšajo dan

Ženske obleke, ki so dobro izbrane osebi primerno, vedno polepšajo dan. Barve ženske obleke so lahko zelo različne ter zelo različno vplivajo na dobro razpoloženje. Načeloma je barva ženske obleke osebna izbira, vendar je hkrati vsaka izbira lahko drugače ocenjena v javnosti. Pri tem gre za prvi vtis barve, kot tudi vpliv barve na osebo in njene fizične značilnosti. Preverite izbiro ženskih oblek v Nami.

 

Žensko obleko nosimo v službi ali na večerne dogodke

Ženska obleka z modnim cvetličnim vzorcem

Barve vplivajo na čustva ter oblikujejo postavo

Črna barva ženske obleke je v modi priljubljena, saj je elegantna, vitkejša postava je dosežena v trenutku. Črna barva na splošno velja za barvo oblasti in moči. Izbira črne barve nakazuje poslušnost in podreditev. Nasprotje črne so ženske obleke bele barve. V modi je priljubljena zaradi nevtralnosti in lahkotnosti. Priljubljena je v poletnih mesecih, saj odbija svetlobo. Nanjo prisegajo ljudje, ki bi radi bili jasni in iskreni. Izogibati se jo velja v primerih, ko je treba ukrepati in odločati. Rdeča barva ženske obleke simbolizira samozavest. Priporočljiva je tudi za vse, ki potrebujejo motivacijo ter jim primanjkuje tekmovalnega duha. Modra barva je zelo priljubljena barva. Poskrbi za pomirjanje, prinaša razumevanje ter motivira sprejemanje odločitev. Priporočljiva je v primerih, ko je zaželena lastnost zvestoba. Rumena barva vedno pritegne pozornost, velja za pogosto izbiro aktivnih ljudi. Primerna je, ko potrebujemo pomoč pri racionalnem razmišljanju, imamo obdobja šibkega spomina, potrebujemo dodatno moč in samozaupanje. Zelena barva je osvežilna in pomirjajoča. Priporočljiva je za hiperaktivne osebe, ki jim primanjkuje trezne presoje. Vijolična barva je barva kraljevskosti, prefinjenosti in luksuza. Nosijo naj jo osebe, ki želijo sprostitve in meditacijo. Oranžna barva je izbira oseb polnih energije, kreativnosti in zagnanosti. Priporočljiva je osebam, ki bi morale v življenje vnesti več veselja in lahkotnosti. Rjava barva prinaša zanesljivost in trdnost. Rožnata barva je izbira ljubečih in nežnih oseb, ki so polne razumevanja in sočutja. Izbira barve ženske obleke lahko temelji na različnih osebnih ali splošno uveljavljenih dejavnikih izbire.

žansko modno krilo

Krila in zima?

Ali ste zmedeni in se sprašujete kako nositi krilo v zimskem času? Kakšne oblačila nositi s krilom pozimi? Ni važno kako mrzlo je vreme, krilo je eno od ženskih modnih oblačil in presenetljivo ga lahko nosite čez celo leto, tudi v zimski sezoni, saj obstaja veliko modnih kombinacij s katerimi lahko nosite ženska krila.

Ena izmed možnih kombinacij je pulover s krilom. Nošenje krila s puloverjem ali jopičem in dolgimi škornji vaše izbire, je lahko dobra modna izbira za letošnjo zimo. Lahko celo dodate šal, rokavice ali lepe najlonke, skupaj s še nekaj dodatki kot so torbice in lepe ogrlice.

K krilu se podajo različni puloverji, kot na primer eno barvni, ali prevelik. Puloverji z zarezo ali puliji so letošnjo zimo še posebej popularni, z njimi lahko kombiniramo različne krila, kot so dolga krila, kratka krila, tutu krila in krila na til.

V tem mrzlem vremenu se po navadi ljudje izogibajo nošenju kril, iz svojih omar privlečejo hlače in kavbojke. Krilo se tako skozi ta letni čas morda zdi nekako zanemarjeno, vendar ne naredite tega, z nošenjem najlonk se lahko prav elegantno skrijete mrazu. Priporočamo da pogosto zamenjate slog, saj tako v vašo omaro spet prinesete življenje. Ženska modna oblačila so dandanes zelo lahko dostopna, priskrbite pa si jih lahko po ugodnih cenah, zato to nebi smela biti ovira.

Še nekaj nasvetov za nošenje krila pozimi:

Ne nosite krila ki ga nosite med poletjem. Poskušajte nositi krila iz debelejših materialov, saj so le te toplejši. Nekaj boljših materialov za zimski čas je volna, denim, usnje ali debelejši bombaž.

Izogibajte se prekratkim krilom, na voljo je veliko vrst kril kot so dolga krila do gležnjev ali pa krajša krila. Prav tako ne pozabiti toplega zgornjega dela, krilo lahko kombinirate tudi z plaščem.