Arhiv Značk: zaposlovanje

Oglas za delo, stik s trgom dela

Oglas za delo je stik s trgom dela .

Stik s trgom dela je oglas za delo, ker se v njem ponuja priložnost za zaposlitev . Oglas za delo je uspešen na trgu dela, če je dobro, zanimivo in kreativno napisan. Lastnost, ki jo oglas za delo mora imeti, če hoče biti uspešen v družbi konkurenčnih oglasov, je njegova prepoznavnost. Oglas za delo je prepoznaven takrat, ko se za njega zanima več ljudi, kot za konkurenčne oglase. Vsak oglas za delo ni prepoznaven, vzrokov za manjšo prepoznavnost je več. Oglas za delo mora poleg prepoznavnosti imeti vsebino, ki jasno sporoča vse potrebne informacije. Pomembne informacije so datum objave, delovno mesto, spol, delodajalec. Datum objave je pomemben, da vsak, ki potrebuje takšno informacijo ve ali je oglas še aktualen ali ne. Delovno mesto je pomembno za iskalca oziroma ponudnika, ker bo na ta način dobil vpogled v pričakovane zahteve. Spol je pomemben, ker lahko vsak, ki takšno informacijo potrebuje, ve ali je primeren za nastop delovnega mesta ali ne. Informacija o zaposlovalcu oziroma iskalcu zaposlitve je pomemben, ker se preko nje lahko izve veliko. V prvi vrsti je to naslov, na katerega se je potrebno obrniti. Kot drugo je pomembna referenca, ki jo ima na trgu dela. Tako delodajalci, kot iskalci zaposlitve so za zainteresirane razvrščeni na lestvici priljubljenosti. Za nekatere je več zanimanja, ker imajo na splošno dobre lastnosti, za druge, ki imajo na splošno manj dobre lastnosti pa razumljivo manj zanimanja. Poleg osnovnih podatkov je pomembno, da oglas vsebuje kratke in jedrnate informacije o vseh ostalih značilnostih. Pri delodajalcu je dobrodošlo, da ima opisane aktivnosti, s čim se ukvarja, kakšno dejavnost opravlja, kjer se delo opravlja in podobno. Za iskalce zaposlitve so zelo pomembne tudi širše informacije o delovnem mestu.

Oglas za delo je izziv delodajalcu in iskalcu zaposlitve.

Zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje in pravice brezposelnih

V Sloveniji je zavod za zaposlovanje izjemno pomembna državna institucija, ki igra ključno vlogo na trgu dela. Kadar oseba dokonča svoje šolanje ali pa ko izgubi službo, je smiselno, da se registrira kot brezposelna oseba. Ko zavod za zaposlovanje uvrsti osebo v register brezposelnih, takrat oseba pridobi vse socialne pravice, ki ji pripadajo po tem statusu. Ena izmed ključnih je nadomestilo za brezposelnost. Brez prijave v register brezposelnih, nadomestila ne morete prejeti.

Poleg nadomestila za brezposelnost pa status brezposelne osebe prinaša tudi druge ugodnosti. Za brezposelne osebe je poskrbljeno tudi tako, da postanejo nekatere sicer plačljive storitve, ki se delno ali v celoti financirajo s strani javnega proračuna, dostopne povsem brezplačno ali po znižani ceni. Tako lahko brezposelna oseba dobi brezplačno članarino v knjižnicah, kupi lahko cenejše vstopnice v narodnih gledališčih, muzejih in podobno. Evidenca brezposelnih, ki jo vodi zavod za zaposlovanje, je torej ključ do socialnih pravic.

K temu je potrebno dodati še to, da zavod za zaposlovanje ureja dve evidenci. En je register brezposelnih, drugi pa je register iskalcev zaposlitve. Vse pravice, o katerih smo govorili zgoraj, izhajajo iz evidentiranja v register brezposelnih. Register iskalcev zaposlitve pa ne prinaša nekih posebnih prednosti za tistega, ki je v njem evidentiran. V njem se zbirajo tisti posamezniki, ki sicer niso brezposelni, so pa pripravljeni sprejeti delo, če se ponudi priložnost. Tudi osebe, ki so zaposlene, so lahko v njem prijavljene. Oseba, ki je nezadovoljna s svojim delovnim mestom in išče drugo zaposlitev, se lahko prijavi vanj.

Zavod za zaposlovanje je tudi pomembna za posredovanje med delodajalci in delojemalci. Pri njem se zbirajo različne ponudbe za prosta delovna mesta, tako da lahko iskalci zaposlitve kadarkoli prejmejo ažurne informacije o novih priložnostih, če se fizično zglasijo na zavodu ali pa pogledajo na spletne strani. Ne smemo pa pozabiti tudi na to, da je zavod za zaposlovanje pomemben faktor pri prekvalifikaciji nezaposljivih oseb.