Arhiv Značk: vreme

družinske počitnice na hrvaškem

Vreme Rovinj greje s sončnimi žarki

Vreme Rovinj zaznamuje prijetna klima , ki se lahko občuti preko vsega leta. Posebno dobra izkušnja je vreme Rovinj v obdobju, ko v bolj ali manj oddaljeni soseski veljajo bistvene druge vremenske značilnosti. Bolj kot so razlike velike in očitne, bolj je vreme Rovinj magnet za obiskovalce. Obiskovalce vreme Rovinj navduši že v začetku leta. Pomlad vreme Rovinj obišče bistveno prek. Koledarsko sicer vreme Rovinj pomlad prinese v istem času, Pogoji, ki jih vreme Rovinj ponuja, pa praktično pomenijo, da so pomladni vremenski pogoji in značilnosti, tu prisotni bistveno prej.

To je za mnoge dovolj, da se za obisk odločijo že v zimskih mesecih pa vse tja do praga pomladi. Vreme koristi njihovim aktivnostim, zato je temu primerno organiziran in urejen dopust ter bivanje v Rovinju ali bližnji okolici. Pomlad je v Rovinju posebno lepa. Prijetno se je sprehajati po starih ulicah in čutiti utrip kraja, ki se turistično komaj dobro prebuja. Čarobnost tega časa je v tem, da so takrat turistični delavci navdihnjeni z začetniškim veseljem nove sezone in z njo povezanimi pričakovanji. Ker pa je gneče bistveno manj, lahko več aktivnosti posvetijo turistom, ki so se odločili Rovinj obiskati izven sezone. Turistične, kulturne, naravne in druge znamenitosti so turistom, ki Rovinj obiščejo prej zato bistveno bolj kakovostno obrazložene predvsem zaradi obilice časa, ki je na voljo.

V glavni turistični sezoni je čas za predstavitev naravnih, kulturnih in drugih posebnosti Rovinja in okolice bistveno manj. Preprosto zato, ker mora biti razdan bistveno večji množici turistov, ki takrat obišče Rovinj in okoliške kraje. Za obisk so primerni tudi drugi letni časi. Izbira je prepuščena vsakemu turistu posebej. Želje in pričakovanja so različna, temu primerno so oblikovane zahteve in merila. Rovinj je prijeten kraj, ki ga velja obiskati za krajši ali daljši čas bivanja. Vreme Rovinj je pogoj za dobro in prijetno doživetje.

http://maistra.si/Destinacija/Rovinj

Rovinj, vreme za zdravje

Vreme v Rovinju je blagodejno za zdravje .

Za svoje bodo vreme v Rovinju odprtih rok sprejeli vsi, ki jih blagodejni učinki Mediterana prepričujejo in navdihujejo. Da je vreme v Rovinju blagodejno so spoznali že davni predniki, ki so naselili območje. Geografska lega je omogočala, da se je kraj razvil na kopnem kot na morju. Vreme v Rovinju je omogočalo razvoj mesta z rodovitno zemljo v okolici. Pridelki so zdravi in dobri, turisti jih z veseljem okušajo ter priznavajo mojstrovino starih klasičnih prijemov vzgoje, obdelave vsega kar zemlja v okolici nudi kot izziv kmetovalcem. Vreme v Rovinju je bilo naklonjeno tudi razvoju pomorstva. Pomorščaki so pluli na dolge poti, z njih pa prinašali vse, kar so na svoji poteh doživeli in se jim je bilo vredno prinesti v domače kraje. Ribištvo in vse kar morska njiva nudi v bližnji okolici z enakim zanosom odkrivajo domačini kot gostje. Morska hrana in njene zdravju koristne učinke z veseljem koristijo in vnašajo v svoje jedilnike. Vreme v Rovinju obiskovalci obožujejo celo leto. Blagodejne mediteranske zime, zvabijo obiskovalce že ob novem letu ter kmalu po njem. Praznovati prihod novega leta ob morju je poseben dogodek in doživetje za vse prebivalce celine. Posebno to velja za vse, ki si želijo in zmorejo navezati stike z lokalnim prebivalstvom. Kulturne posebnosti in navade v teh krajih so edinstvene in neponovljive zato jih velja izkusiti. Kmalu po novem letu se v kraje vrnejo vsi, ki željo začeti tekmovalno sezono z novimi zalogami kondicije. Med obiskovalce sodijo tako resni športniki kot aktivni rekreativci. Tudi vsi enodnevni obiskovalci se kmalu po novem letu začnejo zgrinjati na obale, saj jih turobna sivina celinskih mest in krajev duši v objemu snega in leda.

Želijo si spremembo in nadihati blagodejnega zraka Mediterana in izkusiti vreme v Rovinju, pa čeprav le za kratek čas.

Vreme v Rovinju, čudovita izkušnja Istre

Vreme v Rovinju je čudovita izkušnja Istre.

Manet za obiskovalce je vreme v Rovinju zaradi vseh naravnih danosti in okolice, katero je človek prilagodil svojim življenjskim potrebam. Blagodejna klima je človeku, podobno kot vreme v Rovinju, človeku na tem kraju omogočala naselitev. Vreme v Rovinju je omogočalo pridelavo živeža, hkrati pa je morje ljudi gnalo novim spoznanjem naproti v širni svet. Zgradbe in zgodovinski ostanki pričajo, da je vreme v Rovinju narekovalo kreativnost in marljivost. Na ta način je vreme v Rovinju pripomoglo k nastanku mnogih kulturnih spomenikov in dosežkov. Nekateri so vidni še danes, pričajo pa o pomenu, ki ga vreme v Rovinju ima in je imelo na vsakdanjik. Rovinj je svoj razvoj temeljil na danosti tako kopnega kot morja. Gre za značilno obliko poselitve, ki je značilna tudi podobne kraje v širši okolici Mediterana. Pristanišče, ki nudi dober pristan in pot na širno morje, ter bogastvo zaledja je tu še toliko bolje. Ponaša se z dvema pristaniščema, ki sta v zgodovini zagotovo odigrali pomembno zgodovinsko vlogo in pogojevala življenje domačinov. Povezano z celim svetom je vidna na vsakem koraku. Danes se zdi pristanišče nekoliko skromno, ko govoriš o širnem svetu. Vendar se je potrebno zavedati, da v zgodovini drugih hitrih prevoznih sredstev ni bilo. Ladje so svoje dni predstavljale najhitrejšo povezavo z širnim svetom. Ker je svoje dni bilo Sredozemlje praktično celi svet oziroma ves takrat poznani svet, je bil Rovinj na dosegu roke sodobnemu svetu. In seveda obratno. Na ta način so domači pomorščaki trgovali z vsemi takrat znanimi deželami in v domače kraje prinašali vse, kar je takratni svet poznal in vedel. Toliko bolj pomembno je to spoznanje ob dejstvu, da so pristanišča v Sredozemlju bila za tiste čase odlično povezana z oddaljenimi kraji v Aziji in Afriki.

Vreme v Rovinju je blagodejno in pravi balzam za dušo in telo.

Vreme na Hrvaškem

Vreme Hrvaška, vedno dosegljivo in vedno zanesljivo

Vreme Hrvaška vas obvešča o trenutnem stanju vremena na Hrvaškem, ter o temperaturi morja. Našli boste prav vse izjemno natančne podatke o vremenu pa tudi zadnje satelitske in radarske posnetke. Če vas zanima vreme v točno določenem kraju in ob točno določenem času, vam vreme Hrvaška omogoča ogled vremena preko spletnih kamer, ki se sproti osvežujejo. Da boste lažje načrtovali dopust, vam vreme Hrvaška nudi vremensko napoved za aktualni dan, naslednji dan, pa tudi za naslednjih 5, 7, 10, 14 oziroma celo 15 dni. Na dopust na Hrvaško se vsako leto odpravi veliko Slovencev, med katerimi ste najverjetneje tudi vi, ki, zelo radi obiščete našo južno sosedo. A, še preden se odpravite na dopust, ki ga že čakate nemalokrat kar celo leto, preverite vreme Hrvaška.

Naj vam slabo vreme ne pokvari prijetnih dni, ki si jih tako želite preživeti. Vreme Hrvaška vam bo pomagalo do tega, da vam slabo vremene bo pokvarilo tako skrbno načrtovanega dopusta. Če vremenska napoved za Hrvaško kaže, da bo vreme v našem počitniškem terminu deževno, lahko dopustovanje še pravočasno prekličemo in odpovemo. Na morje vseeno odhajamo zaradi prijetnih sončnih žarkov in sproščanja v prijetni morski vodi in ne zaradi tega, da bomo sedeli v notranjih prostorih in skozi okno opazovali dež. Prizor je zares romantičen, a nikakor ne, če smo ga drago plačali. Potem bi ga lahko gledali tudi doma in to, celo zastonj. Hrvaška ima dve različni klimi, in sicer na severnem delu kontinentalno, ob morju pa sredozemsko. Meseca, ki sta na Hrvaški obali najbolj obiskana sta julij in avgust, ki sta navadno suha meseca z malo padavin. A kaj, ko pri vremenu nikoli ne vemo, kaj nam bo prineslo danes in kaj nam bo ponudilo jutri. Vreme Hrvaška je pravi portal za vse, ki želijo vedeti, kaj lahko pričakujejo.

http://www.maistra.si/