Arhiv Značk: turistična agencija

egipt

Egipt vabi obiskovalce vseh vrst

Egipt takoj prepoznamo po znamenitih piramidah in drugih ostalinah starodavne civilizacije, ki privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Že to je zelo močan adut države, ki veliko stavi na turizem, a najti je moč še celo paleto drugih doživetij, ki dopolnjujejo raziskovanje starodavne zapuščine. Danes je Egipt razgibana sodobna turistična destinacija z mnogimi specifičnimi značilnostmi in seveda z atrakcijami, ki jih drugje preprosto ni moč najti. Gre za destinacijo, ki je na samem vrhu seznama želja za radovedneže, ki bi se radi osebno spoznali s starodavno zgodovino in edinstveno kulturo, prav tako pa država privlači tiste, ki iščejo razvito mediteransko destinacijo za uživanje ob morju. Vmes je na spektru še veliko zanimivosti, ki ustvarijo čudovito izkušnjo za obiskovalce vseh vrst. Ker je Egipt tudi dokaj dostopen, je to vsekakor ena izmed destinacij, ki se jih splača ohraniti v mislih pri načrtovanju naslednjega dopusta, sploh če gre za kakšne daljše počitnice. Možno je sestaviti zelo raznolike programe, tako za kratek dopust kot za daljše potovanje.

Potovanje v Egipt

Kakšen oddih načrtovati? Možnosti so neomejene. Turistične agencije ponujajo privlačne pakete, Egipt je namreč ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za organizirana potovanja. Večinoma gre za celovito ponudbo z letalskim prevozom, hotelsko namestitvijo in bogatim programom aktivnosti, seveda pa je moč najti zelo pestro zbirko programov. Poleg tega je lahko Egipt tudi ena izmed postojank na križarjenju po sredozemskem morju, kar je izvrstna opcija za tiste, ki želijo svoj dopust res kar najbolje izkoristiti. Nekateri pa se bodo v Afriko raje podali na lastno pest, kar je lahko prav tako dobra ideja – treba se je sicer pozanimati o lokalnih navadah in najti prave povezave, a ravno na ta način je lahko Egipt izjemno zanimiva destinacija za raziskovanje. V vsakem primeru bo država navdušila s svojimi edinstvenimi atrakcijami!

Preverite potovanja na naši spletni strani.

Turistična agencija je podjetje, ki ustvarja ali posreduje turistične storitve

Turistična agencija je gospodarska organizacija. Njen osnovni poslovni cilj je ustvarjanje in posredovanje turističnih storitev. Spadajo pod terciarne storitve, turistična agencija trguje s turističnimi aranžmaji ter turističnimi storitvami. Nekateri viri turistično agencijo opisujejo, kot trgovsko podjetje. Poslovni predmet tega trgovskega podjetja je priskrbeti storitve, ki se nanašajo na gostinstvo, turistične prireditve in transport ter organizacijo po pavšalni ceni kolektivna ali individualna potovanja. Sodobna turistična agencija obstaja skoraj dve stoletji, predhodne oblike pa so še bistveno starejše. Skoraj dvema stoletjema obstoja prve sodobne turistične agencije lahko dodamo še vsaj dodatnega pol stoletja, na račun obstoja predhodnih poslovnih aktivnosti. V aktualnem obdobju se turistična agencija času primerno spreminja. Ponudbe turistične agencije so danes lahko v hipu na trgu, ter neprimerno bolj na dosegu roke veliki množici ljudi. To lastnost omogočajo sodobni mediji, naprave ter kultura njihove uporabe v vsakdanjiku. V preteklosti je bilo obratno bilo veliko več časovnega zamika med objavo ponudbe s strani turistične agencije ter nakupom ponudbe s strani turista oziroma turistov. Prav tako so bila daljša potovanja življenjski dogodek, danes pa so lahko bistveno bolj vsakdanji dogodek in doživetje.Turistična agencija ponuja potovanja.

Organizirana in individualna potovanja

Organizirana potovanja lahko ustvari v celoti turistična agencija. Ter jih kot takšna ponuja na trgu. Lahko pa turistična agencija nastopa kot posrednik na trgu. Pri organiziranju ima številne prednosti, v primerjavi z organizacijo v izvedbi posameznika. Prednosti so pogosto premo sorazmerne z časom delovanja. Izkušena turistična agencija ali njeni predstavniki poznajo destinacije, želje, povpraševanja in številne druge pomembne podrobnosti. V drugih primerih pa so odvisne predvsem od inovativnosti ter sposobnosti zaznavanja novih trendov. Lahko pa turistična agencija ustvari potovanje po individualnih željah posameznika ali manjše skupine. V tem primeru posameznik ali manjša skupina določi cilj potovanja, vsebino potovanja, čas potovanja ter vse druge lastnosti potovanja. Posamezniku ali manjši skupini nato turistična agencija v največji možni meri izpolni želje in osebna pričakovanja. Se v kratke odpravljate na lepše? Vsekakor si oglejte ponudbo potovanj, ki jih ponuja Turistična agencija Oskar.

Indija, mogočna dežela bogate tradicije

Indija je dežela, za katero se govori, da jo je preprosto treba obiskati. Umeščena je v Južno Azijo, obsega večji del Indijske podceline in je druga najbolj naseljena država na svetu. Ima več kot milijardo prebivalcev in slednji govorijo več kot sto različnih jezikov. Je dežela, ki meji na Bangladeš, Mjanmar, Kitajsko, Butan, Nepal in Pakistan, na samem jugu jo obliva Indijski ocean, ki je hkrati povezava z bližnjo Šrilanko in z otokom Maldivi. Največja urbana aglomerata sta Mumbaj na jugozahodu ter Kalkuta, ki leži ob reki Ganges. Indija je ogromna dežela, v kateri živi množica različnih narodov, ki govorijo številne raznolike jezike, zato nikakor ne moremo govoriti o eni »enoviti« indijski kulturi. Vso to množico različnih kultur v Indiji povezuje globoka vernost. Prav vera je že več kot 3000 let glavna opora kulture v deželi, ki je eno najstarejših središč civilizacije na svetu. Sedanja Indija je nastala iz verskih razlogov, zaradi delitve nekdanje kolonije na muslimanski in na hindujski del. Hinduizem ima močno prevlado, saj mu pripada kar okoli 83 % tamkajšnjih prebivalcev, verska svoboda pa je z ustavo zagotovljena vsem državljanom. Za potovanje v Indijo boste potrebovali indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami na Veleposlaništvu Republike Indije v Ljubljani, če potujete s pomočjo turistične agencije, pa vam ga lahko za doplačilo uredijo tudi oni. Prav tako pa boste potrebovali še vsaj šest mesecev veljaven potni list. Prav zato, ker je Indija tako velika dežela, lahko govorimo o različnih podnebjih, ki se razlikujejo od severnih, pa do južnih območij. Generalno gledano je indijsko podnebje razdeljeno na vročo, mokro in hladno sezono. Indija pa je poleg vseh kulturnih in zgodovinskih znamenitostih poznana po celotnem svetu še po svoji značilni ter edinstveni kuhinji, ki se razlikuje glede na področje, v katerem se boste nahajali.

Španija, dežela jugozahoda Evrope

Španija je dežela jugovzhoda Evrope . Njena lega se umešča na Iberski polotok. Poleg tega, da Španija zavzema velik del iberskega polotoka, ni edina država na njem. Jugozahod iberskega polotoka si Španija deli s sosedo Portugalsko. Veli del ozemlja zaznamuje morje, le severni del je vpet v evropsko celino. Na severu, kjer je Španija vpeta v evropsko celino meji na državo Francijo. Poleg Francije sever zaznamuje tudi meja z državo Andoro. Geografsko sever države Španija zaznamuje gorska veriga Pireneji. Poleg kopnega, ki pripada jugovzhodu evropske celine ima Španija tudi nekaj otokov in ozemlje na afriški celini. Na afriški celini špansko ozemlje predstavljata mesti/enklavi Ceuta in Melilla. Gorovja Španija nima zgolj na severu, kjer meji na Francijo in Andoro ampak tudi v celinskem delu. Gorovje v celinskem delu se imenuje Sierra Nevada. Obe gorovji tako Sierra Nevada, kot Pireneji napajata največje reke. Največje španske reke, ki jih napajata gorovji Sierra Nevada in Pireneji so Ebro, Duero, Tajo in Guadalquivir.

Španija je danes razdeljena na 17 avtonomnih skupnosti . Delitev na 17 avtonomnih skupnosti je razmeroma nova, saj se je zgodila pred vsega nekaj desetletji. Na 17 avtonomnih skupnosti se je Španija razdelila leta 1978. Delitev je poleg tega prinesla 50 provinc. Španija šteje 46 milijonov prebivalcev. Za naseljenost je značilna velika razlika v gostoti poseljenosti na posameznih območjih. Največja gostota naseljenosti je v prestolnici z imenom Madrid in okolici. Poleg prestolnice je zelo naseljeno prebivalstvo v centrih in na obali. Redko poseljeno območje je notranjost države Španija. Velik prirast prebivalstva se je zgodil v 60′ in 70′ letih minulega stoletja. V 60′ in 70′ letih minulega stoletja se je število prebivalcev države Španija podvojilo.

Država Španija je iz zgodovine poznana kot pomorska država. Znani so osvajalski pohodi v času kolonializma, pri čemer velja omeniti, da j eŠpanija veljala kot ena najmočnejših pomorskih sil takratne Evrope.

Zakaj je za potovanje najboljša izbira turistična agencija?

Turistična agencija se, čeprav je izbira v Sloveniji bogata in pestra zelo trudi, da bi bila ponudba storitve unikatna, zanimiva, njena storitev pa naj bi na vsakega zapustila nepozaben vtis pri odlično organiziranem in vodenem dopustniškem ali popotniškem doživetju. Kakovostna turistična agencija vam bo ponudila številna zelo zanimiva potovanja v prav vse dele sveta. Ne le, da vam organizira potovanje, v turistični agenciji se potrudijo tudi pri ponudbi namestitev in pri različnih možnostih prevoza, saj je povezana z najboljšimi ponudniki in partnerji po celotnem svetu. Vse usluge, kot je namestitev in prevoz, turistična agencija nato združi v enotno potovanje, ki vam ga nudi po edinstveni ceni. Velikokrat se tako zgodi, da turistična agencija, ki ste si jo izbrali za organizacijo potovanja, v bistvu niti ni organizator potovanja, ampak je zgolj posrednik. Zadovoljstvo potnika je v turizmu po poznani formuli enako razliki med dobljenim in pričakovanim, turistična agencija pa ima pri tem velik vpliv.

Turistična agencijaPrav z izbiro turistične agencije ste vi tisti, ki odločite o tem, kako bosta udobje in kakovost nastanitve v medsebojni zvezi s ceno, ki ste jo pripravljeni plačati, prav tako pa boste na koncu vedno le vi odločili o tem, kaj želite dobiti s ceno, ki ste jo pripravljeni plačati za nepozabne počitnice ali za potovanje. Preden se odločite kakšno turistično agencijo, boste izbrali, je vsekakor priporočljivo, da se najprej o določeni agenciji pozanimate, pobrskate po internetu in se vsekakor seznanite z mnenji potnikov, ki so z njimi že potovali. Dobra turistična agencija je tista, ki zna pravilno svetovati, saj je vsekakor treba upoštevati, da se lahko v današnjem času odputuje v prav vsak kotiček sveta. Ne le, da vam odvzame velik del bremena, kakovostna turistična agencija zna prisluhniti prav vsem željam, ter se skupaj z vami potrudi poiskati najboljšo rešitev.