Arhiv Značk: počutje

težave s prebavo in napenjanje

Napenjanje, spremenimo prehrano

Napenjanje , je težava, ki jo lahko odpravimo tako, da spremenimo prehrano .

Spremeniti prehrano z namenom, da odpravimo napenjanje je ena od možnosti. Na prvi pogled zdi se enostavno. V takem primeru težavo odpravimo tako s tem, da spremenimo jedilnik. Z drugo besedo, poskrbimo, da uživamo živila, ki ne povzročajo napenjanje. Vendar se to velikokrat preko preprostih priporočil ne zgodi, saj se nas ne dotaknejo dovolj. Za takšne nasvete se ne zmenimo, tudi če nam jih priporočijo strokovnjaki. Menimo, da je z našo tradicionalno prehrano v optimalnih količinah vse v najlepšem redu. Ker nam preprosto nič ne manjka in se na splošno počutimo dobro, občasno napenjanje pa na eni strani spregledamo ali radi pozabimo. Kar pa se znatno spremeni, ko nam napenjanje začne povzročati razne kompleksnejše težave. Takrat smo bistveno bolj dovzetni za vsa sporočila strokovnjakov in stroke. Velikokrat se takrat zgodijo pomembne spremembe. Začetek je v večini primerov obetaven. Samozdravljenje odpravlja težave z hrano, ki skrbi za dobro prebavo, gibanje, pomembno je tudi kako človek je. Z upoštevanje naštetega se v mnogih primerih zgodijo spremembe, učinki prinašajo koristi, človek se z vnesenimi spremembami v prehrano počuti bolje. Na žalost se v mnogih primerih takrat spremembe prehrane tudi končajo. Človek se znova naveže na svoj tradicionalno prehrano, ter začne ponovno povzročati pomanjkanje. Kar posledično velikokrat privede do ponovnih težav. Veliko bolje je, da se v takem primeru odloči za spremembe v večjem obsegu. Spremembe mora vzeti kot spremenjen način prehrane za vedno. Pri tem je potrebno proces prebave veliko bolj resno in kompleksno razumeti. Proces prebave jemlje energijo ter potrebuje svoj čas. Zato je potrebno prehranjevanje uravnavati z ostalimi aktivnostmi ter tudi počitkom. Predvsem je potrebno prisluhniti nasvetom strokovnjakov, proces prebave pa bolj resno spremljati, ter biti pozoren na napenjanje ali druge težave ob točno določenih hrani.

Napenjanje je rešljiva težava.

kako poskrbeti za prehlad

Prehlad, zdravju nekoristen

Prehlad je sezonska težava mnogih, predvsem pa zdravju nekoristen.

Zdravju nekoristen je prehlad, ker ovira normalno delovanje človeškega organizma, posledično pa aktivnost človeka. Danes je prehlad deležen več pozornosti kot v preteklosti. Predvsem se prehlad obravnava aktivneje s strokovnega vidika. Ljudem je tako danes prehlad nevarnost, kateremu se velja intenzivno izogibati. V prihodnosti je pričakovati, da bo prehlad ljudem pomenil izziv. Ljudje bodo pri strokovnih pregledih med drugim bili deležni ugotovitve, kako prehlad vpliva na njihovo zdravje in dobro počutje. Veliko pri tem lahko naredimo sami, v začetku brez strokovne pomoči. Ker so težave velikokrat že klasika sodobnega človeka, se moramo v začetku zavedati, da je to tudi naša težava. Zato z izboljševanjem ne gre odlašati. V prvi vrsti je dobro, da uredimo svoje življenje v smeri zdravih načinov življenja. To je po mogoče na preprost način, ki pa v mnogih primerih zahteva marsikatero žrtev za zdravo življenje. Predvsem je potrebno veliko aktivnosti nameniti življenjskemu ritmu, prehrani in gibanju. Življenjski ritem je optimalno zastavljen tako, da imamo dovolj profesionalnih in prostočasnih aktivnosti, kot tudi počitka. Profesionalne aktivnosti so nujno zlo. Brez njih ne moremo obstajati in živeti. Koliko aktivni moramo biti, da zadovoljimo svoje osebne potrebe je odvisno od nas samih. V sodobnem času je moč opaziti številna pretiravanja. Osnovne življenjske potreba bi lahko bile zadovoljene že z bistveno manj profesionalnimi aktivnostmi. Zavedati se moramo, da vsako pretiravanje škoduje predvsem zdravju. Rešitve ponuja večja učinkovitost. Med drugim jo lahko dosežemo z pravilnim razporejanjem aktivnostim, kot tudi ustvarjanju možnosti regeneracije svojih sposobnosti. Z regeneracijo bomo imeli več možnosti za boljše profesionalne aktivnosti. Ker je z regeneracijo možno izboljšati svoje aktivnosti, se velja tega zavedati in tudi primerno ukrepati.

Prehlad je vsem znano stanje predvsem preko posledic, zato je želja večine ljudi, da se mu izognejo v kar se da velikem loku.

zdrava prehrana je pomembna

Prehranski dodatki, problem prehranjevanja človeka

Prehranski dodatki lahko kakovostno nudijo pomoč človeku . Prehranski dodatki morajo biti kakovostni. Prehranski dodatki morajo zadostiti vsem potrebam. Danes prehranski dodatki niso težava v dostopnosti. Večja težava so prehranski dodatki v kakovosti. Prehranski dodatki se morajo predstavljati odgovornost. Danes je problem hranjenja tudi v preobilnosti hrane, nepravilnosti prehranjevanja ter premajhni aktivnosti človeka.

Vse se posledično velikokrat pretvori v povečano telesno težo. Pravilno telesno težo nam sporoča indeks telesne teže. Ta nam lahko sporoča, da je hujšanje potrebno. Indeks telesne teže je podatek, sporoča nam primernost telesne teže glede na višino. Tako imamo lahko indeks telesne teže, ki govori o debelosti ali podhranjenosti. Vsi pa želimo, da nam indeks telesne teže govori o optimalni telesni teži. Indeks telesne teže velja resno jemati predvsem v primerih, ko je rezultat vse kaj drugega kot optimalna telesna težav. Največ ljudi ob tem dobi motivacijo za hujšanje. Danes je hujšanje aktivnost mnogi ljudi, ki si želijo pridobiti optimalno telesno težo. Hujšanje je dobrodošlo takrat, ko postane del življenja. Ljudje hujšanje velikokrat napačno jemljejo, kot občasno aktivnost. Potem, ko hujšanje doseže svoj cilj, se prekine. Kar pomeni v veliko primerih tudi ponoven povratek na prejšnjo prekomerno težo. Prekomerna teža je danes težava velikega števila ljudi. Hrane je veliko, njena dostopnost je različna, poleg tega je hrana tudi zelo različno kakovostna. Poleg težav s prehrano je prekomerna teža posledica premajhne telesne aktivnosti. prekomerna teža ni težava za ljudi, ki jo lahko uravnavajo.

Vendar so to redke izjeme. Več je ljudi, ki jih prekomerna teža bremeni na mnoge načine. Prekomerna teža zahteva najprej zavedanje težav, katere povzroča. Optimalna teža je podatek, ki govori o tem, da je človek idealno nahranjen. Z večjo ali manjšo vrednostjo lahko nastanejo težave. Odstopanja od idealne telesne teže so lahko različna. Manjša odstopanja ne škodijo pretirano, predvsem tista, katera so sezonskega značaja. Prehranski dodatki morajo predstavljati zdravje.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/prehrana/97/prehranska_dopolnila_in_zdravila_naravnega_izvora/