Arhiv Značk: ogljikovi hidrati

Ogljikovi hidrati imajo slab sloves

Ogljikovi hidrati imajo v prehrani pogosto slab sloves. Veliko ljudi je prepričanih, da prispevajo k povišani telesni teži. Vendar ogljikovi hidrati omogočajo zdravo delovanje številnih funkcij človekovega življenja.

Naučimo se prehranjevati

Človeško telo ima številne funkcije, veliko jih je prezrtih. Zato v prehrani ni priporočljivo posegati po velikih spremembah, manjše spremembe so lahko veliko bolj koristne. Na našem jedilniku so različni ogljikovi hidrati, lahko jih ločimo na koristne in manj koristne. Kateri natančno koristijo in kateri ne lahko govorimo na splošno, v praksi so stvari lahko drugačni. Pogosto so ogljikovi hidrati prepoznani kot glavni krivci za preveliko telesno težo.

Namesto njihovega črtanja z jedilnika v primeru prevelike telesne teže, se lahko odločimo za manjše spremembe. Zajtrk je v prehrani izpuščen, večji obroki so zaužiti v poznih večernih urah. Zjutraj zaužiti ogljikovi hidrati so vir energije, kar omogoča normalno delovanje organizma.

ogljikovi hidrati se v prehrani pojavljajo v različnih oblikah

Ogljikovi hidrati se nahajajo v sladkorjih, vlakninah in škrobu v zelo različnih oblikah

Poleg tega se s tem zagotovi možnost njihove porabe. Obratno se z izpuščenim zajtrkom začne pomanjkanje energije, ki v večernih urah preraste v zelo izrazito potrebo po hrani. Človek se preprosto ne zna ustavit, svoj prispevek dodajo procesirani ogljikovi hidrati. Njihova značilnost je, da v človeškem telesu ustvarijo občutek ugodja.

Kar hitro privede do prevelikih količin ter posledično odvečnih kilogramov. Poleg časovno pravilnega prehranjevanja je dobro razmisliti tudi o porabi odvečnih kilogramov. Gre za preprost pristop, ki temelji na enostavnem načelu. Dobra peč vse pokuri, kar zaužijemo moramo porabiti. Aktivnim rekreativcem se ogljikovi hidrati ne poznajo pri odvečnih kilogramih, mnogi jih zaužijejo v nadpovprečno velikih količinah.

Vendar sta hkrati v njihovi prehrani prisotna red in disciplina. Z ogljikovi hidrati se ne bašejo poljubno, ampak nadzorovano. Zato nas ne sme preslepiti velika količina zaužite hrane, ki jo navaden smrtnik s težka poje. Zaužita hrana v kateri so ogljikovi hidrati in druge snovi je natančno določena časovno, kakovostno, količinsko ter na razne druge načine.

https://www.flexshop.com/si/energija/ogljikovi-hidrati.html