Arhiv Značk: hujšanje

Hujšanje v teoriji in praksi

Če imamo pri hujšanju za cilj zgolj izgubo telesne teže, je teorija povsem enostavna. Telo mora porabiti zaloge energije, ki se skrivajo v maščobnih oblogah. To je možno le v primeru, da telo za delovanje ne more porabljati energije, ki jo sproti vnašamo s hrano, torej bo treba omejiti vnos hrane ali pa povečati porabo, da se bodo porabljale tudi shranjene zaloge. Gre za povsem enostavno razmerje med vnosom in porabo energije, kar je vsa teorija, ki jo moramo poznati pri hujšanju. Za večino načrtov to povsem zadostuje, čeprav obstajajo primeri, v katerih so bolj priporočljivi drugi pristopi, a to velja predvsem za športnike in druge, ki hujšanje opravljajo za druge cilje.

Neenačba med vnosom in porabo energije ne pove veliko o praksi hujšanja. Povsem svobodno si lahko oblikujemo razne prehranske načrte, ki upoštevajo to načelo. To pomeni, da za hujšanje ni treba celotnega jedilnika nadomestiti s solato, temveč lahko uspešno izgubimo kilograme tudi s hitro prehrano in sladicami, če le pazimo na to, da kalorični vnos ne presega porabe. In to je čisto res, pa naj se sliši še tako neverjetno – tudi z okusno in visokokalorično hrano je možno izgubiti telesno težo.

kako shujšati

Zdravo hujšanje

Seveda pa je v praksi to težko, pa tudi nezdravo. Ker že kos torte ali mastno ocvrto kosilo lahko presegata priporočen dnevni vnos kalorij za hujšanje, se je takega režima težko držati. Poleg tega telo potrebuje še mnogo drugih hranil, ki jih moramo vnesti s hrano, tako da pri načrtovanju jedilnika ne moremo gledati le na kalorije. Te so seveda ključnega pomena za nadzor nad telesno težo, a za zdravo življenje pridejo v poštev še makro- in mikrohranila ter druge snovi, ki jih nujno potrebujemo. V praksi je torej za učinkovito in zdravo hujšanje edina smiselna rešitev uravnotežen jedilnik.

Nasveti za hitro hujšanje

Vsak, ki je že kdaj poskušal shujšati, se dobro zaveda, da nikakor ne gre za enostavno opravilo. Še posebej ne, če želi shujšati kar se da hitro – takrat pride do resnih nevarnosti, ki spremljajo nezdrave shujševalne režime, še večja nevarnost pa je, da bomo v želji po hitri izgubi kilogramov zapravljali čas in denar za neučinkovite programe in naprave, ki obljubljajo neverjetne rezultate. Je hitro hujšanje sploh možno? Glede na to, kakšne rezultate obljubljajo razni shujševalni programi in naprave, lahko zatrdimo, da ne. Obstaja omejitev, koliko telesne teže lahko izgubimo v kratkem času, ne da bi tvegali škodljive posledice za svoje zdravje. Za splošno populacijo zdrava izguba predstavlja približno pol kilograma na teden, je pa seveda to povsem odvisno od posameznika in okoliščin.

Hujšanje z zdravo hrano ter učinkovito vadbo.

Varno, zdravo in hitro hujšanje

Najboljši pristop k hujšanju je ta, da ustvarimo natančen in učinkovit načrt kaloričnega primanjkljaja. Edini način za izgubo odvečnih kilogramov je namreč ta, da jih telo porabi, za to pa bomo morali omejiti vnos energije.

Najprej ugotovimo, kakšen primanjkljaj je ustrezen za zdravo in hitro hujšanje. To je nekje 500 kcal na dan, kar pomeni v tednu dni 3500 kcal izgube. V smislu telesne teže se ta vrednost pretvori v slabega pol kilograma, kar je varno znotraj meja za zdravo hujšanje. Večji primanjkljaj prinaša nevarnosti za zdravje – za izgubo enega kilograma na teden bi morali namreč vnos hrane omejiti na manj kot polovico priporočene količine, kar nikakor ni zdravo.

Ključna komponenta zdravega in hitrega hujšanja je vztrajnost. Ravno zato hitro hujšanje običajno ni učinkovito, edina smiselna metoda je dolgotrajno sledenje postopnemu načrtu. Hitra izguba kilogramov običajno vodi v ponovno pridobivanje in še slabše končno stanje, saj se telo ne more navaditi na hitre spremembe različnih režimov. Postopno hujšanje bo trajalo nekoliko dlje, a bo na koncu tudi ponudili pričakovane rezultate. Več si lahko preberete na strani lineasnella.si.

Kavitacija – neboleč estetski poseg

Kavitacija je neboleč estetski poseg.

Za razliko od drugih estetski posegov, kavitacija v mestu Ljubljana ne pušča nikakršnih sledi. Učinke terapije se lahko vid že po prvi terapiji, z več terapijami pa je moč doseči popoln učinek. Estetski poseg je naraven, preko ultrazvoka vpliva na maščobne celice. Iz njih se z ultrazvočnim učinkovanjem izlijejo koristne in odvečne snovi. Odstranjevanje odvečnih maščobnih oblog z radio frekvenco je učinkovito na vseh najbolj izpostavljenih mestih, kot so meča, trebuh, zadnjica, roke, stegna, hrbet ter druge dele telesa. V mestu Ljubljana se kavitacija začne z osebnim pregledom in pogovorom. Na podlagi strokovnega pregleda se določi značilnosti terapije ter dogovori za termin oziroma termine. Načeloma traja terapija približno pol ure, več ali manj odvisno od stanja, predela učinkovanja radio frekvenčne metode ter od raznih drugih dejavnikov. Na več terapij je potrebno računati zaradi omejenih sposobnosti predelave stopljene maščobe. Po terapiji sledi počivanje in sproščanje, ki traja manj kot uro. Naravna liposukcija ali kavitacija v prestolnici Ljubljana poteka v urejenem in terapiji prilagojenem okolju. Oseba med terapijo leži, izbrano mesto se pred učinkovanjem ultrazvoka namaže z gelom. V mestu Ljubljana se kavitacija izvaja z posebno ultrazvočno sondo, ki izbrano mesto posega masira in gladi. S tem se učinkuje na maščobne celice, izločanje odvečnih snovi iz njih ter posledično zmanjševanje maščobnih oblog oziroma celulita. Kavitacija v prestolnici Ljubljana se izvaja z najsodobnejšimi aparati evropskega porekla, ki izpolnjujejo najzahtevnejše standarde. Terapija je lahko nadgrajena z radio frekvenčno terapijo. Radio frekvenčna terapija omogoča pomlajevanje in regeneracijo telesa na naraven in naraven način. Terapija prodira globje pod vrhnjo plast kože ter motivira ustvarjanja kolagena ter pospešuje cirkulacijo krvi in limfnega obtoka. Dodatni učinki se kažejo na izboljšani obnovi celic, metabolizmu, odpravi celulita in maščobnih oblog ter splošnemu pomlajevanju telesa in obraza.

Obiščite našo poslovalnico v Ljubljani in si privoščite kavitacijo. Več preberite na našem spletnem mestu.

Vaje za hujšanje izboljšujejo življenje

Vaje za hujšanje so način za izboljšano življenje.

Dobre vaje za hujšanje se naslanjajo na dejstvo, da je človeški rod ustvarjen za gibanje. Problem človeškega rodu je, da v njegovem hrepenenju po udobnem življenju. Zato se fizične obremenitve iz generacije v generacijo skušajo na razne načine zmanjševati. Naši predniki so veliko več hodili peš ali se vozili s kolesom, danes tudi za krajše razdalje uporabljamo avtomobile, javni prevoz ter druge oblike prevoza. Učinkovite vaje za hujšanje se nudijo že s spremembami razmišljanja ter alternativnimi načini prevoza. Na krajše razdalje lahko z alternativnimi načini prevoza ne zgolj izvajamo vaje za hujšanje, ampak tudi hitreje pridemo na cilj. Do mestnega središča velikokrat pridemo prej s kolesom, kot z avtomobilom. Kolo lahko parkiramo kjerkoli, parkirati avto pa je bistveno bolj zahtevno. Predvsem zahteva več časa. S spremembo razmišljanja in uporabo alternativnih prevoznih sredstev bomo opravke v mestnem središču opravili prej, hkrati pa bomo imeli vaje za hujšanje. Z zgolj enim prevozom ali nekaj prevozi seveda ne moremo računati na izgubo velikega števila kilogramov. To lahko dosežemo z obsežnejšimi spremembami. Kolo moramo pogosteje uporabljati, odpraviti se moramo tudi na daljše razdalje. Takšne vaje za hujšanje niso koristne zgolj za kolesarje, ampak tudi druge rekreativce. Med pogoste rekreacijske aktivnosti sodi tek, njegova priljubljenost je iz dneva v dan večja. To lahko opazimo po številu udeležencev na tekaških prireditvah in dogodkih. Tek ima številne prednost, vendar tudi slabosti. Prednost teka je v njegovi učinkovitosti. Teči eno uro prinaša enake učinke, kot časovno bistveno daljša alternativna aktivnost. V primeru kolesarjenja to pomeni tri do pet ur intenzivne aktivnost. Slaba stran teka je v obremenitvah nekaterih delov telesa, predvsem sklepov. Kolesarjenje takih obremenitev ne povzroča, kljub časovno bistveno daljši obremenitvi. Zato je kombinacija ene in druge aktivnosti zelo koristna iz več vidikov.

Vaje za hujšanje si lahko izbiramo poljubno.

Kavitacija – ugodna cena, dobra investicija

Kavitacija po ugodni ceni pomeni dobro investicijo .

Kavitacija je dobra investicija, cena je ugodna. Ugodnost se kaže v dejstvu, da so pridobljeni neposredni učinki . Pri vseh drugih investicijah se kažejo učinki na različne načine, peščica pa je namenjena zdravju in dobremu počutju. Večinoma gre za razne materialne dobrine, ki pa imajo svoj omejen rok trajanja ter tudi znano izgubo vrednosti. Skrb za zdravje je na drugi strani konstanta vsakega zdravega človeka. Večja skrb za zdravje se kaže že na prvi pogled, oseba je fit in čila. Biti fit in čil je za človeka sila pomembno, kavitacija po ugodni ceni je sprememba, ki se splača. Toliko bolj, ko primerjamo ostale njene pridobitve s klasičnimi načini. Za učinkovito zniževanje telesne teže pri klasičnih načinih potrebujemo več časa, spremeniti pa se morajo številne druge stvari kot je prehranjevanje. Učinkovitost je pri klasičnih načinih velikokrat odvisna od dodatnih investicij, kavitacija pa ima razmeroma ugodno ceno. Zmanjševanje teže na klasičen način izboljšamo z gibalnimi aktivnostmi, ki pa so pogosto povezane z večjimi ali manjšimi investicijami. Pri manj aktivnih posameznikih so te večje, saj oprema za gibanje velikokrat ni primerna novim razmeram ali je preprosto ni. V primerjavi s klasičnimi načini je kavitacija ugodna, cena je upravičena zaradi prej doseženega cilja, ter možnosti izkoristka pridobljenega časa v druge namene. Potreben čas je pri klasičnih načinih v veliki meri odvisen od osebe, njenih obstoječih lastnosti kot tudi lastnosti v času zmanjševanja telesne teže. Večje odstopanje od idealne telesne teže pomeni večje zahteve ter zahteva več časa in pozornosti. Dodatno velja upoštevati, da nas kavitacija obogati z dodatno energijo ter večjo motiviranostjo za doseganje ciljev in uspehov, njena cena je zato sprejemljiva. Večjo motiviranost je mogoče občutiti že po prvi terapiji, z dodatnimi terapijami se ti občutki zgolj potencirajo in kopičijo. Zlahka bomo opravljali prej zahtevne in obremenjujoče naloge, bistveno prej se bomo bili sposobni regenerirati ter pripraviti na nove izzive.

Kavitacija po ugodni ceni je dobra odločitev za vse.