Mreženje

Spletno mreženje in mreženje v realnem svetu

Kaj pomeni mreženje in kako vam lahko pomaga pri bolj uspešnem iskanju zaposlitve? V osnovi je mreženje moderen izraz, ki je prišel v splošno rabo s širjenjem spletnih socialnih omrežij. Dejansko pa je mreženje proces, ki ga ljudje izvajamo že tisočletja, odkar smo pač postali družbena bitja. Mreženje je preprosto ustvarjanje novih poznanstev in družbenih povezav z ljudmi, s katerimi imamo določene skupne poteze. Naj gre za skupno strast do nekega športa, hobijev, zaposlitve, glasbe, filmov itn. Ljudje smo se vedno povezovali med seboj glede na skupne interese in mreženje je bolj moderen izraz za to. S tehnološkimi pridobitvami, kakršno je Internet, pa se je mreženje preselilo tudi na splet.

Danes imamo na spletu že veliko različnih socialnih omrežij, kakršno je Facebook, Google+, LinkedIn in še bi lahko naštevali. Posamezniki prek njih stopajo v kontakt, delijo informacije, izražajo svoja mnenja, rešujejo svoje probleme itn. Mreženje prek spletnih socialnih omrežij pa je marsikomu pomagalo tudi pri iskanju rešitve na zaposlitveni problem. Mreženje namreč omogoča predvsem to, da informacije potujejo med ljudmi na hiter in poceni način. Prek spleta lahko vsak iskalec zaposlitve obvesti na tisoče ljudi, da išče delo na svojem področju, in obstaja velika verjetnost, da bo informacija prišla tudi do takšnega zainteresiranega delodajalca, ki ponuja prosta delovna mesta.

Pomembno pa je tudi to, da poskrbite za mreženje v realnem življenju. Zelo pomembno je, da svojo mrežo poznanstev negujete in širite tudi izven elektronskega sveta. Mreženje v realnem življenju pomeni, da obnavljate, ohranjate in širite stike z ljudmi na družabnih dogodkih. Tisti, ki iščejo zaposlitev, morajo biti družbeno čim bolj aktivni, na družabnih dogodkih pa morajo poskrbeti, da se debata s sogovorniki odvije tudi v smer, kjer bo lahko izrazil, da išče delo. Mreženje na spletu in realnem življenju omogoča širjenje vesti, da iščete delo, s tem pa si boste močno povečali verjetnost, da ga boste našli.

Več o mreženju tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja