sesalec

Pripomočki za čiščenje doma

V vsakem gospodinjstvu najdemo shrambo, kjer so pospravljeni pripomočki za čiščenje. Morda gre le za kak kotiček, kjer počiva metla, verjetno pa je zbirka opreme nekoliko bolj bogata. Nenazadnje potrebujemo za učinkovito čiščenje raznolikih površin domačega stanovanja kar nekaj različnih izdelkov, ki se najbolje obnesejo na določenih površinah. Za preproge in druge mehke površine je najboljša izbira sesalec, za mnoge trde površine najbolje poskrbi parni čistilnik, nato uporabljamo spet posebne pripomočke za čiščenje stekla, sedežnih garnitur in podobno. Pomembno je, da imamo vedno pri roki pravi pripomoček. Tako bo delo kar najbolj učinkovito, pa tudi najbolj enostavno. Nihče ne mara čiščenja, še posebej ne, če imamo na voljo le neroden sesalec ali neustrezno opremo. Predvsem pred večjimi projekti se je treba založiti z zadostno zbirko pripomočkov in čistilnih sredstev.

Nujna čistilna oprema

Sesalec je vsekakor en izmed ključnih pripomočkov za čiščenje doma, verjetno pa v vsakem gospodinjstvu najdemo tudi metlo. Čisto možno je, da bo že to dovolj za učinkovito čiščenje tal po celotnem stanovanju, še posebej če gre za večfunkcijski mokro suhi sesalec. Med večjimi napravami gre izpostaviti razne parne čistilnike, ki so prav tako precej vsestranski. Za vzdrževanje urejene okolice doma uporabljamo visokotlačne čistilnike, ki poskrbijo za praktično vsa opravila zunaj zaprtih prostorov.

Med nujno čistilno opremo se uvrščajo še razne drobnarije. Od osnovne opreme je odvisno, koliko teh bomo potrebovali. Že sam sesalec na primer lahko ponuja vrsto funkcij, ki odpravijo potrebo po nekaterih opravkih in pripomočkih. Parni sesalec odlično opravi z zasušeno trdovratno umazanijo, večinoma pa naprave, ki omogočajo mokro čiščenje, za seboj površine tudi posušijo. Vseeno bo dobro imeti pri roki razne krpe, omelo za brisanje prahu, morda kak pripomoček za enostavno čiščenje oken. V poštev pa pridejo še čistilna sredstva za različne površine, spet se zelo izkaže čistilo za steklo, ki je za čiščenje precej zahtevno.

Preverite Gorenje sesalnike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja