Prevajalska agencija in konkurenčna ponudba prevodov

ItalyPrevajalska agencija, ki jo boste izbrali za sodelovanje pri pripravi prevodov, naj bo takšna, ki ima preverljivo preteklost, saj boste le tako lahko z gotovostjo dobili kakovostne prevode besedil. Težava, s katero se srečujejo nekateri, je, da prevajalska agencija, ki jo najamejo, najprej zagotavlja strokovni pristop pri prevajanju, končni izdelki pa navsezadnje ne zadostijo obljubljenemu standardu. Tista prevajalska agencija, ki ima renome, pa se manj pogostokrat izneveri dogovorom.

Zelo pomembno je tudi to, da se že na začetku dogovorite za roke, do kdaj morajo biti besedila prevedena. Prevajalska agencija se ob istem času ukvarja s številnimi prevodi in če se vam mudi, morate to eksplicitno navesti. Če vam prevajalska agencija ne more zagotoviti dovolj hitrega dokončanja prevodov, potem najdite drugo. Na trgu se nahaja res veliko število ponudnikov, tako da to ne bi smelo biti velika težava.

Glede na to, da je ponudba velika, lahko zahtevate, da je cena, ki vam jo ponudi posamezna prevajalska agencija zelo konkurenčna. Za vaše naročilo poskusite najti čim več ponudb. Vsaka prevajalska agencija naj vam nato ponudi boljšo ceno. Zavedati se morate, da bolj kot je vaše naročilo obsežno, večji manevrski prostor imate za pogajanja. Če boste naročili le kakšen krajši prevod, potem ne morete pričakovati, da vam bo prevajalska agencija ponudila ceno, ki bo različna od običajne, ki se nahaja na ceniku. Večja naročila pa so veliko bolj zaželena in zaradi tega lahko dobite pri končni ceni tudi soliden popust.

Prevajalska agencija, ki ji zaupate bolj strokovne prevode, mora zagotoviti tudi visoko usposobljene prevajalce. Tukaj pa nastopi največji problem. Dokler končnega izdelka nimate pred seboj, ne morete oceniti kakovosti prevoda. Zato je smiselno, da zahtevate, da vam prevajalska agencija sproti pošilja manjše segmente prevoda, ki jih lahko potem ocenite v skladu z vašimi merili in standardi. Na takšen način ne boste razočarani s končnim izdelkom.

Naj za vaše prevode italijanščine poskrbi prava agencija!