zdrava prehrana je pomembna

Prehranski dodatki, problem prehranjevanja človeka

Prehranski dodatki lahko kakovostno nudijo pomoč človeku . Prehranski dodatki morajo biti kakovostni. Prehranski dodatki morajo zadostiti vsem potrebam. Danes prehranski dodatki niso težava v dostopnosti. Večja težava so prehranski dodatki v kakovosti. Prehranski dodatki se morajo predstavljati odgovornost. Danes je problem hranjenja tudi v preobilnosti hrane, nepravilnosti prehranjevanja ter premajhni aktivnosti človeka.

Vse se posledično velikokrat pretvori v povečano telesno težo. Pravilno telesno težo nam sporoča indeks telesne teže. Ta nam lahko sporoča, da je hujšanje potrebno. Indeks telesne teže je podatek, sporoča nam primernost telesne teže glede na višino. Tako imamo lahko indeks telesne teže, ki govori o debelosti ali podhranjenosti. Vsi pa želimo, da nam indeks telesne teže govori o optimalni telesni teži. Indeks telesne teže velja resno jemati predvsem v primerih, ko je rezultat vse kaj drugega kot optimalna telesna težav. Največ ljudi ob tem dobi motivacijo za hujšanje. Danes je hujšanje aktivnost mnogi ljudi, ki si želijo pridobiti optimalno telesno težo. Hujšanje je dobrodošlo takrat, ko postane del življenja. Ljudje hujšanje velikokrat napačno jemljejo, kot občasno aktivnost. Potem, ko hujšanje doseže svoj cilj, se prekine. Kar pomeni v veliko primerih tudi ponoven povratek na prejšnjo prekomerno težo. Prekomerna teža je danes težava velikega števila ljudi. Hrane je veliko, njena dostopnost je različna, poleg tega je hrana tudi zelo različno kakovostna. Poleg težav s prehrano je prekomerna teža posledica premajhne telesne aktivnosti. prekomerna teža ni težava za ljudi, ki jo lahko uravnavajo.

Vendar so to redke izjeme. Več je ljudi, ki jih prekomerna teža bremeni na mnoge načine. Prekomerna teža zahteva najprej zavedanje težav, katere povzroča. Optimalna teža je podatek, ki govori o tem, da je človek idealno nahranjen. Z večjo ali manjšo vrednostjo lahko nastanejo težave. Odstopanja od idealne telesne teže so lahko različna. Manjša odstopanja ne škodijo pretirano, predvsem tista, katera so sezonskega značaja. Prehranski dodatki morajo predstavljati zdravje.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/prehrana/97/prehranska_dopolnila_in_zdravila_naravnega_izvora/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja