Kuba doživlja spremembe

Kuba je dežela, ki doživlja spremembe .

Spremembe, ki jih Kuba doživlja v zadnjem času, so v veliki meri posledica dogajanj v ne tako oddaljeni zgodovini. Kuba bo, sodeč po aktualnih spremembah in trendih globalnih dogajanj, postala še bolj zanimiva za razne obiskovalce. Obiskovalcem lahko Kuba ponudi zelo veliko zanimivega, predvsem pa veliko nedotaknjenega. Oblast, ki je Kubo zaznamovala v minulih desetletjih, je hkrati prinesla zanimiv razvoj dogodkov, kakršnih v drugih delih sveta redko srečamo. Kuba bo tako po pričakovanjih postala zelo priljubljena in iskana svetovna destinacija. Naravne danosti in podnebje, ki ga Kuba ima, je naravnost odlično za mnoge obiskovalcev. Predvsem je Kuba zanimiva v obdobju, ko je na naši celini zima in mraz. S tem se Kuba izkaže kot izredno zanimiva alternativa vsem podobnih zimskim odhodom in potovanjem v kraje z bolj ugodnimi temperaturami in klimo. Januarske temperature na otoku Kuba znaša prijetnih enaindvajset stopinj Celzija. Kuba se nahaja v severnih Karibih. Državo obdajo Atlantski ocean, Mehiški zaliv in Karibsko morje. Bližnji otoki in države so Jamajka, Kajmanski otoki, Zvezna država Florida in Mehika. Kuba je v novejši zgodovini svojo geografsko pomembno pogojevala z bližino združenih držav Amerike. Med Združenimi državami Amerike in Kubo je na najmanj oddaljeni razdalji vsega sto petdeset kilometrov. Kuba je znana tudi po drugih geografskih značilnostih. Velja za enega večjih svetovnih otokov. Površina otoka metri preko sto tisoč kvadratnih kilometrov. Značilnost otoka je velika razlika med dolžino in širino otoka. V dolžino se otok Kuba razprostira na razdalji več kot tisoč kilometrov, med tem ko je na najmanj širokem delu otok Kuba širok komaj nekaj več kot trideset kilometrov. Pridelava tobaka je poleg sladkornega trsa, ena ključnih dejavnosti Kube. Kulturne znamenitosti predstavljajo etno glasba in ples salsa.

Kuba je dežela, ki bo postopoma privabljala vedno več obiskovalcev zaradi naravnih, kulturnih, podnebnih in drugih danosti.

1 thought on “Kuba doživlja spremembe

  1. Vina

    Hi! For the moment I812m using the Feather theme from Elegant Themes. AS things progress, I may switch around to some different looks but this one is working well for me right now. Any advice or input you have on ANYTHING technical would be great; I’m like a great big sponge!

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja