Igrače za dojenčka naj bodo primerne njegovi starosti

Običajno starši opremijo otroško sobo že pred prihodom novorojenčka domov. Pri tem seveda ne sme manjkati tudi manjše število igrač, ki pričakajo novega člana družine. Z igračami za dojenčka vsekakor ni potrebno pretiravati, bolj kot to, je potrebno pomisliti na njihovo primernost. Ko boste kupovali igrače za dojenčka, je tako potrebno upoštevati njegove zaznavne, spoznavne kot tudi gibalne sposobnosti.

Ko se boste lotili nakupovanja, boste opazili, da so igrače ločene po starostnih obdobjih. To je enostavno zaradi tega, ker vse igrače le niso primerne za določeno starost. In ko tukaj pomislimo na dojenčka, je potrebno biti pri izbiri igrač še toliko bolj pozoren.

Varnost in kvaliteta igrač sta zelo pomembni

Igrače za dojenčka, ki so primerne do starosti treh mesecev so predvsem razne obešanke, ki jih lahko obesite nad posteljico, ropotuljice, manjše odejice z vgrajenimi barvnimi aplikacijami in ogledali, ter seveda kakšna plišasta igrača. Prav tako so za to obdobje primerne razne glasbene igrače, ki imajo prijetne in pomirjujoče zvoke. Dojenček rabi malo igrač. Bolj kot število je pomembno to, da mu po mesecu ali dveh kupite novo igračo, ki bo v dojenčku vzbudila novo zanimanje in na ta način bo dojenček pridobival tudi nove izkušnje.

Dejstvo je, da se dojenček skozi igro uči, zaznava in pridobiva nove gibalne sposobnosti. Vendar pa mu še tako skrbno izbrane igrače za dojenčka ne pomagajo, če tudi starši niso dovolj aktivno vključeni v igro. Pri izbiri igrač je potrebno biti še posebej pozoren na njihovo varno uporabo in izbiro primernih materialov.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja