Arhivi Kategorije: Turizem

egipt

Egipt vabi obiskovalce vseh vrst

Egipt takoj prepoznamo po znamenitih piramidah in drugih ostalinah starodavne civilizacije, ki privabljajo obiskovalce z vsega sveta. Že to je zelo močan adut države, ki veliko stavi na turizem, a najti je moč še celo paleto drugih doživetij, ki dopolnjujejo raziskovanje starodavne zapuščine. Danes je Egipt razgibana sodobna turistična destinacija z mnogimi specifičnimi značilnostmi in seveda z atrakcijami, ki jih drugje preprosto ni moč najti. Gre za destinacijo, ki je na samem vrhu seznama želja za radovedneže, ki bi se radi osebno spoznali s starodavno zgodovino in edinstveno kulturo, prav tako pa država privlači tiste, ki iščejo razvito mediteransko destinacijo za uživanje ob morju. Vmes je na spektru še veliko zanimivosti, ki ustvarijo čudovito izkušnjo za obiskovalce vseh vrst. Ker je Egipt tudi dokaj dostopen, je to vsekakor ena izmed destinacij, ki se jih splača ohraniti v mislih pri načrtovanju naslednjega dopusta, sploh če gre za kakšne daljše počitnice. Možno je sestaviti zelo raznolike programe, tako za kratek dopust kot za daljše potovanje.

Potovanje v Egipt

Kakšen oddih načrtovati? Možnosti so neomejene. Turistične agencije ponujajo privlačne pakete, Egipt je namreč ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za organizirana potovanja. Večinoma gre za celovito ponudbo z letalskim prevozom, hotelsko namestitvijo in bogatim programom aktivnosti, seveda pa je moč najti zelo pestro zbirko programov. Poleg tega je lahko Egipt tudi ena izmed postojank na križarjenju po sredozemskem morju, kar je izvrstna opcija za tiste, ki želijo svoj dopust res kar najbolje izkoristiti. Nekateri pa se bodo v Afriko raje podali na lastno pest, kar je lahko prav tako dobra ideja – treba se je sicer pozanimati o lokalnih navadah in najti prave povezave, a ravno na ta način je lahko Egipt izjemno zanimiva destinacija za raziskovanje. V vsakem primeru bo država navdušila s svojimi edinstvenimi atrakcijami!

Preverite potovanja na naši spletni strani.

Turistična agencija je podjetje, ki ustvarja ali posreduje turistične storitve

Turistična agencija je gospodarska organizacija. Njen osnovni poslovni cilj je ustvarjanje in posredovanje turističnih storitev. Spadajo pod terciarne storitve, turistična agencija trguje s turističnimi aranžmaji ter turističnimi storitvami. Nekateri viri turistično agencijo opisujejo, kot trgovsko podjetje. Poslovni predmet tega trgovskega podjetja je priskrbeti storitve, ki se nanašajo na gostinstvo, turistične prireditve in transport ter organizacijo po pavšalni ceni kolektivna ali individualna potovanja. Sodobna turistična agencija obstaja skoraj dve stoletji, predhodne oblike pa so še bistveno starejše. Skoraj dvema stoletjema obstoja prve sodobne turistične agencije lahko dodamo še vsaj dodatnega pol stoletja, na račun obstoja predhodnih poslovnih aktivnosti. V aktualnem obdobju se turistična agencija času primerno spreminja. Ponudbe turistične agencije so danes lahko v hipu na trgu, ter neprimerno bolj na dosegu roke veliki množici ljudi. To lastnost omogočajo sodobni mediji, naprave ter kultura njihove uporabe v vsakdanjiku. V preteklosti je bilo obratno bilo veliko več časovnega zamika med objavo ponudbe s strani turistične agencije ter nakupom ponudbe s strani turista oziroma turistov. Prav tako so bila daljša potovanja življenjski dogodek, danes pa so lahko bistveno bolj vsakdanji dogodek in doživetje.Turistična agencija ponuja potovanja.

Organizirana in individualna potovanja

Organizirana potovanja lahko ustvari v celoti turistična agencija. Ter jih kot takšna ponuja na trgu. Lahko pa turistična agencija nastopa kot posrednik na trgu. Pri organiziranju ima številne prednosti, v primerjavi z organizacijo v izvedbi posameznika. Prednosti so pogosto premo sorazmerne z časom delovanja. Izkušena turistična agencija ali njeni predstavniki poznajo destinacije, želje, povpraševanja in številne druge pomembne podrobnosti. V drugih primerih pa so odvisne predvsem od inovativnosti ter sposobnosti zaznavanja novih trendov. Lahko pa turistična agencija ustvari potovanje po individualnih željah posameznika ali manjše skupine. V tem primeru posameznik ali manjša skupina določi cilj potovanja, vsebino potovanja, čas potovanja ter vse druge lastnosti potovanja. Posamezniku ali manjši skupini nato turistična agencija v največji možni meri izpolni želje in osebna pričakovanja. Se v kratke odpravljate na lepše? Vsekakor si oglejte ponudbo potovanj, ki jih ponuja Turistična agencija Oskar.

Potovanje v Vietnam, Azija

Vietnam je obmorska država

Vietnam je obmorska država jugovzhodne Azije. Na zemljevidu sveta Vietnam najlažje prepoznamo kot dolg obalni pas severozahodnega dela južno kitajskega morja.

Strateška lega ima prednosti in slabosti

Zemljepisna lega na severozahodnem delu južno kitajskega morja ima prednosti in slabosti. Območje je razdeljeno na Kitajsko na severu, ki ima daleč največje apetite, Vietnam na severozahodu, na severovzhodu najdemo Tajvan in Filipine, južni del pa si Malezija in Indonezija. Na drugi strani je Vietnam jugovzhodni del polotoka Indokina. Na severu meji s Kitajsko, na zahodu na Laos in Kambodžo, vzhod pa predstavlja obala južno kitajskega morja oziroma ožje Tonkinškega zaliva. Vietnam ima skupno skoraj sto milijonov prebivalcev, ki živijo na preko tristo trideset tisoč kvadratnih kilometrih velikem ozemlju. Prestolnica Hanoj ima preko tri milijone prebivalcev, obkrožena je z bogastvom vodnih virov. Na vzhodu je to Rdeča reka, na severu stara struga reke, skozi mesto teče reka To Linch, na zahodu je jezero Hoan Kiem. Jezero ima povprečno globino nekaj več kot meter, največja globina je dva metra. Značilnost jezera je tempelj na otočku, ki Ngoc Son. Posvečen je zlati želvi, ki je bila za mnoge kralje totem in zaščitnica. V templju se nahaja spominska soba generalu Tran Hung Daou, ki je ob koncu trinajstega stoletja premagal Mongole. Druga posebnost templja je dvesto petdeset kilogramov težka preparirana želva, ki so jo v jezeru našli leta tisoč devetsto osem in šestdeset. Prestolnica Hanoj zaseda površino približno devetsto kvadratnih kilometrov, njena značilnost je med drugim tudi preko dva kilometra dolg most Chuong Duong. Preko Rdeče reke povezuje prestolnico z trideset kilometrov oddaljenim letališčem Noibai. Hanoj se je spreminjal podobno, kot Vietnam. Med enajstim in petnajstim stoletjem so ga vietnamski kralji imenovali Thăng Long, kar pomeni Mesto vzdigujočega zmaja. Do začetka devetnajstega stoletja je bilo mesto izključno kraljeva palača ter citadela, prestolnica celotne države Vietnam je od leta tisoč devetsto šestinsedemdeset.

Preverite termine potovanj v Vietnam.

Hotel Rogla, idealna izbira rekreativcev

Hotel Rogla je idealna izbira za aktivne obiskovalce pohorske planote.

Obiskovalce v hotel Rogla z lično urejenimi dvoposteljnimi sobami. Sobe so opremljen s telefonom, mini barom, telefonom, televizijskim sprejemnikom kopalnico ter brezžičnim internetom. Preveritev razpoložljivosti in spletno rezervacijo obstaja spletna možnost. Preveriti razpoložljivost zahteva zgolj izbrati hotel Rogla ter vnesti želen datum prihoda ter predviden čas bivanja. Preko spleta je mogoča tudi rezervacija. Rezervacija je mogoča za hotel Rogla ter druge hotele, bungalove in koče na Rogli. Za aktivne je hotel Rogla primeren zaradi možnosti aktivnega preživljanja prostega časa na prostem, kot pod streho hotela. Pod streho so možnosti v wellness centru Planja ter v športni dvorani. Na prostem so aktivnosti odvisne od letnega časa ter seveda zahtev obiskovalcev. V zimskem času hotel Rogla gosti predvsem smučarje, deskarje ter ljubitelje teka na smučeh. Kopen del sezone pa je pravi raj za izvajanje številnih športnih in rekreacijskih aktivnosti v bližnji ali širši okolici Rogle. V širšo okolico je mogoče odriniti predvsem z kolesi ter pri tem spoznati Pohorje po dolgem in počez. Podobno velja za pohodnike, le da je v tem primeru možnih dnevnih kilometrov manj. Hkrati pa je več možnosti za ogled številnih naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih s kolesa velikokrat spregledamo. Naravne in kulturne znamenitosti pričajo o življenju, delu in zgodovini v bližnji in daljni okolici. Med posebne znamenitosti sodijo največje visoko barje v Sloveniji, dvajset jezerc nosi ime Lovrenška jezera. Skoz pragozd se lahko povzpnemo na Osankarico, osem tisoč let v zgodovino pa nas popelje zavarovano Črno Jezero. Na tem območju se nahaja tudi najvišje ležeča strnjena vas v Sloveniji. Skomarje so tudi živ muzej pohorske arhitekture. Zanimivosti je praktično na vsakem koraku dovolj, potrebno je zgolj vzeti pot pod noge.

Hotel Rogla je odlična izbira za vse, ki želijo preživeti dopust ali vikend v prijetnem naravnem okolju.

https://www.terme-zrece.eu/si/namestitev/hotel-vital