Arhivi Kategorije: Tisk

3D tisk je povsem obnorel svet

Za začetek je potrebno omeniti, da 3D tisk ne prestavlja nekaj povsem novega, za kar bi morda prvič slišali. Nekatera podjetja tovrstni tisk uporabljajo že zelo dolgo časa in vedo povedati, da s seboj prinaša številne prednosti. Na dolgi rok pa jim pomaga privarčevati kar nekaj denarja. Je pa morda slutiti, da je tisk take vrste morda šele v zadnjem obdobju prišel nekoliko bolj do izraza in se o njem tudi bolj pogosto govori. Vse bolj pogosto pa ga uporabljajo tudi posamezniki pri svojem delu in ne samo ogromna velika podjetja.

Tisk za proizvodnjo orodja

Vemo, da se 3D tisk zelo obnese skoraj na vseh področjih. Izjemno pa je na primer koristen tudi pri proizvodnji orodja. Vse, kar so pred uvedbo tega tiska naredili prej, je trajalo veliko dlje časa. Danes pa jim določeno orodje uspe narediti že v nekaj ali manj dnevih. Tako se privarčuje kar nekaj denarja, ki so ga včasih vlagali v še dodatne procese, ki so morali nujno sodelovati pri proizvodnji.

Veliko vlogo ima 3D tisk tudi v avtomobilski industriji. Tudi tam so določeni deli za avtomobile narejeni veliko hitreje kot pa nekoč, ko morda niti slutili nismo, da bo kaj takega sploh mogoče.

Tisk se predstavi tudi na spletu

Če za 3D tisk do sedaj še niste slišali in vas zanima, na katera pomembna področja našega življenja je najbolj posegel, si o njem lahko preberete tudi na spletnih straneh podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo naprav, ki nam tak tisk omogočajo.