Arhivi Kategorije: Pohištvo

Sedežna garnitura je naše zavetišče

Kako dobro je imeti doma prostor ali mesto, v katerega se lahko zleknemo in brez skrbi gledamo našo najljubšo nadaljevanko ali pa se pogovarjamo z našimi najdražjimi osebami. V dnevni sobi preživimo veliko časa, zato je pomembno, da je sedežna garnitura kvalitetne izdelave ter izjemno udobna.

Počutje je odvisno tudi od oblike, velikosti in materiala

Vemo, da so sedežne garniture lahko različne. Njihove oblike in tudi velikosti so tako raznovrstne, da se včasih le težko odločimo, kaj je za nas najbolj primerno. Če je naša družina velika, potem je dobro imeti večjo garnituro, na katero se bomo lahko spravili vsi. Če pa nas je manj, potem si lahko privoščimo manjšo. Zanimivo je tudi, ko se odločamo za obliko. Med najbolj popularnimi je sedežna garnitura v obliki črke l. Te dajejo našemu prostoru še posebej lep videz. Seveda pa je marsikaj odvisno tudi od materiala. Med najbolj priljubljenimi materiali je še vedno usnje, čeprav nas bo garnitura iz tega materiala stala nekoliko več.

Barva pa da piko na i

Ko se odločimo za velikost, obliko in material, je seveda pomembna tudi barva. Strokovnjaki menijo, da barva garnituri da piko na i. Težko se je odločiti pa vendarle. Če je naš dom v resnici pust, potem je dobro imeti sedežne garniture močnih barv, kot so rdeča, vijolična, zelena in podobno. Sedežna garnitura, ki je narejena iz usnja je veliko bolj odporna na obrabo.

Če pa je naš prostor že sam po sebi izjemno barvit, potem se je dobro odločiti za belo ali pa črno varianto. Vedno bolj so priljubljene tudi sedežne garniture z različnimi motivi, ki še dodatno popestrijo naš prostor.