Arhivi Kategorije: oblačila

Elegantne obleke so vedno dobrodošle

V svoji omari z oblačili morate nujno imeti vsaj en kos nekoliko bolj elegantnega oblačila. Elegantne obleke vsekakor vedno pridejo prav. Ne dvomimo pa v to, da imate v omari verjetno več kot samo en kos takšne obleke. Zlasti je to značilno za vse tiste osebe, ki so rade lepo urejene na svojem delovnem mestu in se tudi sicer udeležujejo prireditev, na katerih so elegantne obleke še posebej dobrodošle. Najpogosteje so elegantne obleke v črni barvi, vsekakor pa so vam na trgu na voljo v prav vseh barvah in barvnih kombinacijah. Ženske lahko izbirajo med nešteto možnostmi elegantnih kosov, prav tako tudi moški. Proizvajalci oblačil pa dobro poskrbijo tudi za svečana oblačila, ki so namenjena najmlajšim. Tudi ti so lahko del pomembnih dogodkov, kjer morajo biti kar se da lepo oblečeni.

Elegantna obleka

Elegantne obleke za svečane priložnosti

Elegantne obleke se praviloma nosijo ob večjih svečanih priložnostih, kot so na primer poroka, praznovanje pomembnih obletnic, proslave ter podobno. V zadnjem času ste najverjetneje opazili, da se eleganca dobro ujame tudi s športnim pridihom. Neredko zato lahko tudi na bolj svečanih prireditvah opazite moške, ki so oblečeni v zelo moderno in elegantno srajco, ki se ji zelo dobro prilegajo kavbojke. To je vse bolj značilno tudi za predstavnice nežnejšega spola. Na svečani prireditvi tako lahko opazite, da je ženska oblečena v izjemno elegantno obleko, obuta pa v obuvalo s športnim pridihom. A nekatere prireditve oziroma proslave imajo zelo zahteven in strog protokol, ki pa se ga je treba držati v polni meri, ne glede na to, ali trendi mode narekujejo drugače. Če v tem hipu doma nimate prav nobene elegantne obleke in bi se vanjo morali nujno obleči v roku nekaj dni, si lahko zelo lepo, kakovostno in tudi cenovno dostopno obleko kupite kar v spletni prodajalni. Že v parih dneh vam bodo obleko dostavili na dom. Izberite jo v spletni trgovini www.nama.si.

Tekaške nogavice

Tekaške nogavice

Tek zahteva le nekaj kosov opreme, na tem seznamu pa bomo bržkone našli tudi ustrezne športne nogavice. Se pa poraja vprašanje, ali je treba izbrati prav posebne tekaške nogavice, ali pa je morda dovolj že to, da najdemo par, ki nima kakšnih večjih lukenj. Rekreativni tekači so namreč zelo nezahtevni ko pride do detajlov, kot so nogavice. Pogosto se zgodi, da veliko pozornosti namenimo izbiri tekaških čevljev, zanemarimo pa nogavice, ki so v praksi odločilnega pomena za udoben tek – ravno nogavice so namreč v neposrednem stiku s stopalom. Neprimerne nogavice lahko hitro vodijo v težave, najprej se te pokažejo s sezuvanjem in poplesavanjem, kar je velik problem, gotovo pa ne bodo zmogle zagotoviti učinkovitega zračenja in odvajanja znoja. Tekaške nogavice se v tem oziru veliko bolje obnesejo. Prav tako so tekaške nogavice na nekaterih delih ojačane in preprečujejo žuljenje ter izboljšajo stabilnost stopala v tekaških čevljih. Ponujajo še nekatere druge dobrodošle odlike, ki se izkažejo v kakšnih specifičnih situacijah.

Tekaške nogavice

Kompresijske tekaške nogavice

Med tistimi, ki stalno iščejo razne novosti in dodatke, so kompresijske tekaške nogavice že nepogrešljiva oprema. Gre za dokaj pogost dodatek med tistimi, ki se rekreativno ali tekmovalno ukvarjajo s tekom, predvsem pri teku na dolge proge jih pogosto srečujemo. Takšne tekaške nogavice imajo še drugo nalogo, ne zagotavljajo le udobne namestitve stopala v tekaški čevelj. Kompresijske nogavice spodbujajo krvni pretok v spodnjih okončinah in tako olajšajo nekatere težave, do katerih rado pride pri dolgotrajnem teku. Praviloma služijo takšne nogavice spodbujanju pretoka proti stopalom, v ta namen se uporabljajo tudi pri drugih aktivnostih oziroma nasploh pri osebah s slabim krvnim pretokom. Lahko pa kompresijske nogavice pomagajo tudi na ta način, da preprečujejo zastajanje krvi v stopalih in izboljšajo pretok nazaj v trup, kar tudi pomaga pri teku. Takšne tekaške nogavice so seveda namenjene tistim, ki vedo, kakšno opremo potrebujejo.

Ženske obleke, lahko poudarjajo ali prikrivajo

Ženske obleke so javna podoba osebnosti. Z izbranimi kroji, barvami, vzorci in drugimi lastnostmi, lahko ženske obleke v javnosti izražajo veliko paleto možnosti. Lepa postava je zimzeleni ideal, nekaterim je dostopna po naravni poti, drugi jo lahko izboljšajo s pomočjo ženske obleke, oblačil na sploh, modnih dodatkov in obutve.

Ženske obleke so zmeraj modne

Obleke in modni dodatki za vsak tip postave

Tip postave je seštevek značilnosti človeškega telesa. Za lažje ločevanje ženskih postav, so vpeljali posebne izraze. Poimenovali so jih po značilnostih, ki so na pogled podobni nekaterim vsakdanjim stvarem. To so jabolka, hruška, peščena ura ter pravokotnik. Idealna je postava v obliki peščene ure, zanjo je značilen uravnotežen obseg bokov in prsi, pas je lepo izrazit in vitek. Postavi peščena ura primerne so ženske obleke, ki enako poudarjajo zgornji in spodnji del. Ostali tipi postave se idealni prilagajajo, pri tem imajo ženske obleke pomembno vlogo. Postava v obliki jabolka in slabo definiran pas in drobe noge. Ženske obleke za postavo v obliki jabolka morajo ustvariti vizualno linijo pasu ter poudariti lepo oblikovane roke in noge, pozornost je potrebno preusmeriti od trebuha. Prestojijo debelejše tkanine, ki se ne oprimejo telesa, zgornji del naj ne sega čez boke ter naj bo iz enobarvnih kosov oblačil. Postava v obliki hruške je najpogostejši, najširši del telesa je okrog bokov in stegen, boki so širši od obsega prsi. Ženske obleke za postavo v obliki hruške morajo vizualno povečati zgornji del ter s tem ustvariti simetrično silhueto, pozornost je preusmerjena navzgor. To dosežemo z ogrlicami, rutami, naborki, šali. Pomembno je, da zgornji deli oblačil niso prekratki, segati morajo čez boke. Postava v obliki pravokotnika nima izraženih ženskih oblik, ramena merijo približno enako kot boki in pas. Za ženske obleke za postavo v obliki pravokotnika je zaželeno, da optično zožijo pas ter ustvarijo obline, Bistvo je v dodatkih, zgoraj rute, ovratnike, spodaj krila ali obleke v obliki črke A.

Pajkice so športna oblačila

Pajkice so rekreacijska in športna oblačila ali oblačila za prosti čas. Razlike so v mnogih podrobnostih, na prvi dotik bomo pajkice lahko enostavno ločili. Kakovostni materiali se od ostalih pod prsti hitro občutijo, dodatno lahko opazimo kakovostnejše zadrge in druge podrobnosti.

Pajkice so lahko lep modni kos.

Pajkice za športne aktivnosti in prosti čas

Cenovni razred pajkic je zelo različen, za kakovostne pajkice bomo lahko odšteli ceno nekaj parov cenovno dostopnejših. Razlika se lahko zdi kupcu nesmisel ali obratno. Kdor želi preproste pajkice, bo najverjetneje bolj zadovoljen z osnovno ponudbo. V garderobni omari mu bo več pomenilo imeti več pajkic, lahko v različnih barvah, modelih, vzorcih in drugače različne. Obratno bo razmišljal kupec, ki želi kakovostne pajkice. To so pajkice za zahtevnejše načine uporabe. Za materiale je uporabljena mešanica poliamida, poliestra in elastana, na zunaj jih hitro prepoznamo tudi po dodatkih. Zadrga je lahko bolj ali manj enostaven dodatek, bolj padejo v oči razni dodatki namenjeni športni ali rekreacijski aktivnosti. Obstajajo tudi pajkice drugih kakovostnih razredov, izdelane so iz kombinacij bombaža in elastana, poliestra in elastana ter raznih drugih materialov. Pri izbiri je zelo pomembno dati poudarek namenu uporabe. Določene aktivnosti povzročajo več znojenja ter zahtevajo aktivnejše in intenzivnejše uravnavanje temperature in vlažnosti. Druge aktivnosti povzročajo manj znojenja, uporabniki zahtevajo boljšo zaščito pred negativnimi vremenskimi vplivi iz okolice. Tem in podobnim zahtevam, so prilagojeni materiali, kroji, izvedbe, dodatki in druge lastnosti. Pika na i so barve, barvne kombinacije, vzorci in druge podobne lastnosti. Ponudbe proizvajalcev omogočajo zelo različne kombinacije z ostalo garderobo, kot so majice s kratkimi rokavi ali druga zgornja oblačila, športna in druga obutev in podobno. Seveda pa obstajajo tudi razne tradicionalne, elegantne in umirjene izvedbe, ki jih omogočajo bolj enostavno izbiro in seveda uporabo. Tudi za pajkice velja, da je najboljša izbira tisti model, kateri nam najbolj ustreza v čim več zaznanih lastnostih. Izberite si svoj model tukaj.

Ženske obleke polepšajo dan

Ženske obleke, ki so dobro izbrane osebi primerno, vedno polepšajo dan. Barve ženske obleke so lahko zelo različne ter zelo različno vplivajo na dobro razpoloženje. Načeloma je barva ženske obleke osebna izbira, vendar je hkrati vsaka izbira lahko drugače ocenjena v javnosti. Pri tem gre za prvi vtis barve, kot tudi vpliv barve na osebo in njene fizične značilnosti. Preverite izbiro ženskih oblek v Nami.

 

Žensko obleko nosimo v službi ali na večerne dogodke

Ženska obleka z modnim cvetličnim vzorcem

Barve vplivajo na čustva ter oblikujejo postavo

Črna barva ženske obleke je v modi priljubljena, saj je elegantna, vitkejša postava je dosežena v trenutku. Črna barva na splošno velja za barvo oblasti in moči. Izbira črne barve nakazuje poslušnost in podreditev. Nasprotje črne so ženske obleke bele barve. V modi je priljubljena zaradi nevtralnosti in lahkotnosti. Priljubljena je v poletnih mesecih, saj odbija svetlobo. Nanjo prisegajo ljudje, ki bi radi bili jasni in iskreni. Izogibati se jo velja v primerih, ko je treba ukrepati in odločati. Rdeča barva ženske obleke simbolizira samozavest. Priporočljiva je tudi za vse, ki potrebujejo motivacijo ter jim primanjkuje tekmovalnega duha. Modra barva je zelo priljubljena barva. Poskrbi za pomirjanje, prinaša razumevanje ter motivira sprejemanje odločitev. Priporočljiva je v primerih, ko je zaželena lastnost zvestoba. Rumena barva vedno pritegne pozornost, velja za pogosto izbiro aktivnih ljudi. Primerna je, ko potrebujemo pomoč pri racionalnem razmišljanju, imamo obdobja šibkega spomina, potrebujemo dodatno moč in samozaupanje. Zelena barva je osvežilna in pomirjajoča. Priporočljiva je za hiperaktivne osebe, ki jim primanjkuje trezne presoje. Vijolična barva je barva kraljevskosti, prefinjenosti in luksuza. Nosijo naj jo osebe, ki želijo sprostitve in meditacijo. Oranžna barva je izbira oseb polnih energije, kreativnosti in zagnanosti. Priporočljiva je osebam, ki bi morale v življenje vnesti več veselja in lahkotnosti. Rjava barva prinaša zanesljivost in trdnost. Rožnata barva je izbira ljubečih in nežnih oseb, ki so polne razumevanja in sočutja. Izbira barve ženske obleke lahko temelji na različnih osebnih ali splošno uveljavljenih dejavnikih izbire.

Elegantne obleke so lahko predpisano ali samoumevno oblačilo

Elegantne obleke so lahko zaželeno oblačilo zapisano ob vabilu ali na kakšen drug način. Lahko pa so elegantne obleke tudi samoumevno oblačilo. Slednje velja predvsem za osebe, ki se zavedajo pomena neverbalne komunikacije. Samoumevno oblačilo so elegantne obleke povsod tam, kjer osebe z njimi želijo sporočati zaupanje in zanesljivost.

Ženske obleke so zmeraj modne

Obleka je del uspeha

Primerna obleka je zato ena od priporočljivih sprememb poslovnežev, ki jim posel ne gre najbolje ter ne poznajo elegantne obleke. Najlažje učinke elegantne obleke razumemo, ko se postavimo na nasprotni breg. Torej se iz prodajalca prelevimo v kupca določenega blaga ali storitve. Verjetno nam bodo več zaupanja in zanesljivosti ob sklepanju poslov ali drugih formalnih situacijah nudile osebe, ki ima na sebi elegantne obleke. Hkrati se je dobro zavedati, da so se tudi elegantne obleke že dodobra razvile v več različnih ravni in slogov. Njihova značilnost je ohranjanje vtisa formalnosti, zaupanja in zanesljivosti ob možnem izboljšanju počutja osebe v takšni, nekoliko bolj sproščeni vendar vseeno elegantni oblek. Izbira elegantne obleke zahteva tudi ščepec konservativnosti in razmišljanja z zdravo kmečko pametjo. Živimo v času, ko nas dan za dnem z vseh strani spremljajo reklamna sporočila. Med drugim pogosto oglašujejo oblačila in garderobo na splošno. Pri tem ni odveč, če pogledamo tudi drugo ponudbo ter zaupamo svojim občutkom. Dober prodajni svetovalec ni nikoli šel iz mode, vedno cenimo dober in kakovosten nasvet ob nakupu. To lahko vidimo že po sposobnosti ocenjevanja prave mere, primernega kroja, barve, vzorcev, materiala in podobno. Trgovine s takšnimi prodajnimi svetovalci velikokrat tudi ne potrebujejo posebnega oglaševanja, saj kupci tradicionalno zaupajo njihovim kakovostnim nasvetom. Zlahka bodo ob potrebi po novi obleki prezrli oglase, ter se rutinirano odpravili do prodajalca, s katerim imajo dolgoletne dobre izkušnje. Za izbiro elegantne obleke je to še toliko bolj pomembno, saj dolgoletne izkušnje pomenijo tudi dolgoletno spremljanje mode, želja kupcev, ponudbe proizvajalcev in podobno. Veliko izbiro elegantnih oblek si oglejte tukaj.

Otroška oblačila, ocena velikosti

Otroška oblačila omogočajo zdravo odraščanje .

V času odraščanja otroška oblačila pripomorejo k zdravemu procesu biološke rasti . Otrok je odraščajoča oseba do štirinajstega leta starost. V tem obdobju se izjemno spremeni telesna višina, teža ter druge lastnosti. Temu primerno otroška oblačila izbiramo, za dobro izbiro je dodatno potrebno upoštevati individualne lastnosti. Večanje telesne teže ter telesne višine ni pri vseh otrocih enako. To najlažje opazimo v ožjem sorodstvu ter pri vrstnikih. Razlike v telesni teži in višini so za mnoge presenečenje, vendar velikokrat nič nenavadnega. Proces in lastnosti spreminjanja telesne teže in višine je odvisen od genov in dednih lastnosti, pa tudi drugih značilnosti ter posebnosti. Ustrezna velikost za otroška oblačila je tako pogosto individualna kategorija, zanesti se je potrebno na dejanske lastnosti. Splošne vrednosti velikokrat odražajo povprečje, primerna otroška oblačila za točno določenega otroka pa lahko odstopajo v obe smeri. Najmanj napak pri izbiri ustreznega otroška oblačila bomo storili z izmero telesne višine. Preko telesne višine se orientiramo pri oznakah. Proizvajalci v veliki meri označujejo otroška oblačila na tak način. Imamo pa tudi primere, ko so otroška oblačila označena z primernostjo za določeno starost otroka. V tem primeru se je potrebno zavedati prej omenjenih individualnih lastnosti ter možnosti odstopanja od povprečja. Poleg otrokovega možnega odstopanja od povprečja, se je potrebno zavedati možnosti odstopanja proizvajalčevih mer od drugih proizvajalcev oziroma od povprečja. Znano je, da so otroška oblačila določenih znamk večja od povprečja. Obstajajo pa tudi blagovne znamke, katerih otroška oblačila so manjša od povprečja. Takšne razlike narekujejo merjenje ali pomerjanje oblačila vsaj dokler ne spoznamo osnovnih značilnosti in posebnosti primerne velikosti za otroka. Podobno velja za izbranega proizvajalca, ki lahko bolj ali manj odstopa od povprečja. Spletni nakupi so do takrat tveganje, saj nimamo osnove za odločanje.

Otroška oblačila velja izbrati z dobršno mero previdnosti ter oceno na podlagi znanih dejstev.

Modna oblačila, konfekcija ali butik

Modna oblačila so večinoma individualna izbira .

To dosežemo tako, da modna oblačila skrbno izbiramo. Pri tem je najbolj pomembno, da poznam svoje telesne lastnosti ter na drugi strani značilnosti oblačil. Kako zaželeno je, da se modna oblačila prilegajo telesnim lastnostim vidimo na praktično vsakem koraku. Osebe, ki jih srečujemo so različni po svoji višini, telesni konstrukciji, proporcih in drugih značilnostih. Vendar kljub temu vsaka oseba najde zase najboljše. To je, izbere tisto, kar poudari telesne značilnosti po svoji želji. Ne preseneča dejstvo, da temu primerno modna oblačila ne izbirajo kot številne druge serijske izdelke, ampak je izbira naravna, kot bi šlo za unikate. Serijski izdelki so v življenje človeka prinesli mnoge pozitivne spremembe. Ker je bila proizvodnja cenejša, so bili taki izdelki bolj ugodni, ljudem bolj dostopni. Prednost je bila izjemna predvsem pri izdelkih, ki niso posebnega pomena na področju individualnost. To z drugo besedo pomeni, važno, da izdelek imamo. Serijska proizvodnja se je prenesla tudi na modna oblačila, dobila so naziv konfekcija. Na drugi strani pa imamo butik oziroma butično proizvodnjo. Kar je z drugo besedo narejeno po meri naročnika oziroma osebe, kateri je izdelek po naročilu namenjen. Pri taki izdelavi je kot prvo mera natančno določena, materiali izbrani individualno, izbirati pa je mogoče tudi kroj in druge podrobnost. Razlika za modna oblačila izvedena po enem ali drugem principu je predvsem v ceni ter tudi sporočilni vrednosti. Kar odraža človeški značaj. Nekateri radi dajo več nase, saj se zavedajo pomena pametne investicije. Razlika je lahko različna, vendar je različen tudi učinek, investicija zase pa je tudi daleč najboljša investicija. Ko seštejemo možnosti izbire po želji v vseh lastnosti, izstopanje v množici ter podobno, postane prestiž racionalno v hipu. Porabiti več v tem primeru pomeni doseči več.

Modna oblačila nam nudijo neskončne možnosti izbire in izražanja svojih želja, zahtev in pričakovanj.

http://www.nama.si/oddelki/perilo

Desigual Slovenija, želja po spremembah

Desigual Slovenija je modna izbira .

Čas poletja in najvišjih letnih temperatur je priložnost za Desigual Slovenija. Blagovna znamka , razširjena po vsem svetu in je prepoznavna na prvi pogled. Kdor bi rad izstopal iz sivine povprečja ima enkratno priložnost biti drugačen ter hkrati ostati zvest svoji klasični izbiri. Vsak človek je po svojih lastnostih edinstven, tako po tem kar mu je mati narava podarila, kot po svojem življenjskem slogu. Idealna postava je želja veliko posameznikov, žal je mati narava tega ni podarila vsem. Desigual Slovenija nudi možnost izboljšati videz v možici, če že sami predhodno nismo uspeli izboljšati svojega naravnega videza. Poletje mnoge doleti nepripravljene. Obljube in sklepi se največkrat zgodijo ob prehodu v novo leto. Takrat si mnogi obljubijo, da bodo več gibali, se bolj pametno prehranjevali, ter tako do poletja izgledali kot Michelangelov. Seveda se v mnogih primerih obljube izgubijo v vsakdanjih obveznostih, Desigual Slovenija ostane kot izhod v sili. Veliko bolje bi bilo, če bi se držali obljub in sklepov, si najprej izklesali telo z gibanjem, prehrano in zdravim načinom življenja. V tem primeru pride Desigual Slovenija še bolj do izraza. Vsem je znan občutek nelagodja, ki se zgodi v družbi ljudi z bolj izklesano postavo. Zadržujemo dih, popravljamo si obleko, z raznimi spremembami želimo na hitro pridobit boljši izgled. Vendar je vse zaman, izgledamo izumetničeni. Boljša odločitev je predhodno storiti zase. Za motivacijo si lahko vzamemo občutek, ko Desigual Slovenija pade na svoje mesto in pride do izraza naša naravna postava v idealni izvedbi. Nobenih odvečnih kilogramov in podobnih težav, ampak čista naravna lepota, ki so nam jo podarili starši. Občutek je enkraten ne le pri prilegajoči se obleki, manjši številki oblek ter manjšem obsegu teles. Človek se počuti bolje, ima več energije in volje do življena.

Desigual Slovenija tem doda čudovit izgled v množici oziroma družbi.

ženska moda

Kam naj ženska pospravi svoje stvari, ko se odpravlja ven?

Splošno znano je, da ženske zelo rade s seboj nosijo ogromno stvari – za vsak slučaj, kajne dekleta? Že samo ključi, denarnica in telefon ti lahko zavzamejo veliko prostora. Če vam uspe vse to pospraviti v hlačne žepe, bravo za vas! Vendar pa pazite, da pri tem ne izgledate kot, da v njih nosite jabolka. 😉

No pa dajmo šalo malce na stran. Res pa je, da kamorkoli se že odpravljate, morate s seboj nujno vzeti vsaj tri, že prej omenjene stvari: ključe, telefon in denarnico. To so namreč najbolj glavne stvari, ki jih vedno potrebujemo imeti s seboj. V kolikor vsega tega ne moremo pospraviti v svoje ženske hlače, pa nam ženskam dostikrat pridejo v poštev kakšne ženske torbe, da lahko vanje pospravimo vso to kramo in še kakšno več.

Moda ženskih hlač se je do danes že kar precej razvila in tako imamo že kar veliko raznoraznih dizajnov hlač. V zadnjih nekaj letih so postale vrečaste oziroma »baggy« hlače precej popularne. Le-te so namenjene bolj za prosti čas in vanje lahko pospravimo res kar nekaj stvari, brez da bi se to kaj pretirano opazilo. Kadar pa kam ne moremo iti ravno v takšnih hlačah, pa si moramo poiskati kar svojo torbico. Le-teh je danes prav tako že kar precej, tako, da imamo ženske kar precejšnjo izbiro in se lahko po mili volji odločamo kakšno bomo imele za kakšno priložnost.