Arhivi Kategorije: Izobraževanje

B kategorija za preprostejše življenje

B kategorija vam omogoča, da se lahko v službo, po opravkih, na potovanja in še kam drugam vozite sami s svojim avtom. Večina med vami je to vrsto kategorije izpita pričela opravljati, takoj ko ste dopolnili osemnajst let. Nekateri med vami B kategorije še nimate. Morda ste zanjo še premladi ali pa se preprosto še niste odločili za opravljanje vozniškega izpita iz te kategorije. Ne glede na to, v katero skupino oseb sodite, pa se vsi prav dobro zavedate, da vam B kategorija v vaše življenje prinaša številne prednosti, da vam je vse skupaj veliko bolj enostavno. Pravzaprav pa za opravljanje vozniškega izpita ni nikdar prepozno, zato si lahko že v tem hipu kar po spletu pričnete iskati najbolj primernega ponudnika za opravljanje B kategorije. Ker je izbire veliko, je dobro, da ste pozorni tudi na reference ponudnika in ne nazadnje tudi na cene, ki vam jih ponujajo za svoje storitve.

b kategorija

B kategorija je lahko hitro opravljena

Če menite, da je B kategorija za vas nedosegljiv cilj, ker ste morda nekoliko starejši ali ker nimate dovolj denarja za to, potem se motite. B kategorija je primerna tudi za starejše ljudi, saj se je že pogosto izkazalo, da so starejše generacije izpit iz te kategorije hitreje in bolje opravile od mlajših. Po drugi strani vas v povezavi s tem ne smejo skrbeti niti finance, saj je B kategorija lahko opravljena ne samo hitro, temveč tudi cenovno dostopno za vsakogar med vami. Je pa res, da se boste morali te odločitve resno prijeti; hoditi na predavanja, se poglabljati v CPP pravila, pripraviti tudi na prvo pomoč. Če boste pridni in dosledni pri učenju, je B kategorija v vaših rokah že v zelo kratkem času. Morda se je zanjo najbolje odločiti v toplejšem letnem času, ko so razmere na cestah nekoliko bolje; po drugi strani pa se boste z učenjem vožnje v slabših razmerah še bolje pripravili na vse skupaj.

Izobraževanje odraslih

Čeprav izobraževanje pogosto povezujemo z mladino, se tudi odrasli stalno izobražujejo. Pogosto sicer v nekoliko drugačnih oblikah, a to ni nujno, v nekaterih primerih je tudi formalno izobraževanje odprto za tiste, ki se po starosti ne uvrščajo več v rang, ki ga pokriva večina udeležencev določenega izobraževalnega programa. Izobraževanje odraslih poteka na različne načine, lahko je bolj ali manj urejeno, morda sploh ni formalno priznano. V vsakem primeru pa vodi do pridobitve mnogih uporabnih znanj in odpira nove priložnosti predvsem za tiste, ki se želijo dodatno izobraziti za razvoj svoje kariere. Pametno je torej spoznati priložnosti, ki jih odpira izobraževanje odraslih. Ni se treba odločiti za kakšne zahtevne ali dolgotrajne programe – povsem uporabni so lahko že kratki tečaji in podobna izobraževanja, še posebej če podajo priznana potrdila, ki jih lahko koristimo pri delu. Seveda pa je izobraževanje odraslih organizirano tudi v sklopu univerz, ki omogočajo pridobivanje nazivov in napredovanje po vertikali formalne izobrazbe. Vse to so možnosti, ki se jih splača spoznati in izkoristiti.

izobraževanje odraslih

Komu je namenjeno izobraževanje odraslih?

Povsem jasno je, da je izobraževanje odraslih namenjeno odraslim, a to nima nujno veliko povezave s točno določeno starostjo, temveč bolj s statusom oziroma mestom v izobraževalnem sistemu. Nekakšna starostna meja je morda 26. leto, ki označuje prelomnico za vpis v srednje šole. Možnosti rednega študija določajo nekateri drugi predpisi in niso odvisne toliko od starosti. Tako je izobraževanje odraslih v praksi namenjeno prav vsem, ki bi radi dosegli dodatna znanja, a nimajo več možnosti vpisa v redne programe formalnega izobraževanja. Na voljo so tudi možnosti izrednega študija, ki je povsem primerljiv z rednim, a izobraževanje odraslih ponuja še širok nabor drugih možnosti, ki smo jih že omenili. Pogosto so te oblike izobraževanja močno prilagojene odraslim in njihovim potrebam, zato je zelo širok tudi spekter udeležencev. Preberite več o izobraževanju za odrasle na bb.si.

Višja strokovna šola Ljubljana, pravi naslov za sodobno izobraževanje

Višja strokovna šola Ljubljana je pravi naslov za sodobno izobraževanje. Zainteresiranim višja strokovna šola Ljubljana ponuja programe izobraževanja na področju logistike, strojništva, elektroenergetike, ekonomije ter program poslovni sekretar. Izobraževanje poteka v Ljubljani in Kranju.

Uporabna znanja

Izobraževanje je sodoben trend

Sodobno izobraževane je sodoben trend zaradi vedno hitrejših in obsežnejših sprememb na različnih področjih. Zato je višja strokovna šola Ljubljana tudi izkušnja vedno večjega števila oseb. Eno samo izobraževanje od zaključka šole do upokojitve je praktično preteklost. Predvsem za človeka, ki želi poklicno in osebno napredovati je višja strokovna šola Ljubljana dobrodošla. Brez izobraževanja je največkrat tudi težko ohraniti profesionalni nivo ter nivo profesionalnosti. Brez tega pa hitro izgubljamo zaupanje ter tudi poklicne priložnosti. Izobraževanje je na žalost pogosto prezrto, če nimamo zanj razvitega občutka. Višja strokovna šola Ljubljana nam bo tak občutek zagotovo razvila, lahko na zelo visokem nivoju. Odvisno seveda od študenta ter njegovega pristopa ter prispevka. Za vsako tehnično ali drugo spremembo je razvoj, ki seveda zahteva izobraževanje. Najlažje si ga predstavljamo preko določenega novega izdelka ali storitve. V izobraževanje so v tem primeru vključeni razvojniki, do oseb, ki izdelek ali storitev ponujajo ter oseb, katere skrbijo za poprodajne aktivnosti. Vendar gre v takih primerih za kratkotrajna in manj zahtevna izobraževanja, kot jih ponuja višja strokovna šola Ljubljana. Izobraževanja na področju logistike, strojništva, elektroenergetike, ekonomije ter program poslovni sekretar se v področja poglobijo, slušatelji pridobijo osnove te sposobnost samostojnega iskanja rešitev v prihodnosti. Nekaj prednosti pri tem imajo vsi, ki so s področjem profesionalno že seznanjeni. Novo osvajanje področja ima na drugi strani prednost, saj se pridobivanje znanj začne na strokoven način. S tem so že v začetku položeni temelji, na podlagi katerih je mogoče profesionalno področje lažje in enostavneje razvijati. Rutina je lahko brez pravih temeljev ovira pri pridobivanju novih znanj in vedenj. Višja strokovna šola Ljubljana je dobra investicija v osebnostni napredek in razvoj. Več o Višji strokovni  šola Ljubljana si preberi na spletni strani https://www.bb.si.

Izobraževanje ob delu, priložnost za višjo stopnjo izobrazbe

Izobraževanje ob delu je priložnost, preko katere se zviša stopnja izobrazbe ter pridobi nova znanja in izkušnje. Za izobraževanje ob delu nikoli ni prepozno. Zanimivo je tudi, da enkrat začeto in izkušeno izobraževanje ob delu pogosto preraste v rutino. Pridobivanje znanja je človeku prirojena lastnost, ki pa jo mora razvijati.

Brez muje se še čevelj ne obuje

Slovenski pregovor je več kot primeren za izobraževanje ob delu. V družbi smo pogosto vpleteni v razne debate in pogovore. Iz njih lahko hitro sklepamo, kdo je o določeni temi razgledan ter kdo kvečjemu misli, da je razgledan. Enkrat doživeto in izkušeno izobraževanje ob delu nas v takih situacijah samodejno motivira k pridobivanju novega znanja o temi debate. V takih primerih je tudi pogosto, da je udeleženec izobraževanja ob delu v debati med bolj razgledanimi. Hkrati pa v takih primerih pozornost privlečejo bolj razgledane osebe. Njihova razgledanost ni naključje, ampak sad dodatnega in pogosto zahtevnega dela.

Lahko gre za poklicno izobraževanje ob delu, izpopolnjevanje ali povsem samostojno iniciativo posameznika. Pomembno pri tem je, da nas ni strah narediti prvi korak. Ovir do prvega koraka pa na žalost nikoli ne zmanjka oziroma jih je vedno dovolj na zalogi. Premagati strah do prvega koraka je tudi pomembna nadgradnja osebnosti. S tem se človek utrdi ter pridobi novo izkušnjo za podobne situacije v prihodnosti. Izpopolnjevanja in izobraževanja velikokrat potekajo v okviru organizacije ali podjetja, kjer je posameznik zaposlen. Cilj takega izpopolnjevanja je, doseči višjo raven znanja ali spoznati pomembne novosti pri opravljanju profesionalne dejavnosti.

Vsa vodilna podjetja veliko vlagajo v izobraževanje ob delu in druge oblike izpolnjevanja, saj se zavedajo njegovega pomena pri doseganju konkurenčnih prednosti in dodane vrednosti. Kdor zna opraviti dodatno, zahtevnejše ali drugače edinstveno delo, lahko računa na dodaten posel, dobiček, ugled in druge prednosti. Zato je izobraževanje ob delu pomembna dodana vrednost za vsakega udeleženca.

Preverite ponudbo izobraževanj ob delu na https://www.bb.si/.