Arhivi Kategorije: dom

Brezplačna električna energija

V času, ko stalno iščemo prihranke pri gospodinjskih stroških, je prav električna energija pogosto najbolj na udaru. Redno uporabljamo celo vrsto električnih naprav, ki sicer postajajo vedno bolj varčne, a v kombinaciji še vedno predstavljajo znatno finančno obremenitev. Ena možnost za prihranek je torej izbira varčnejših naprav, veliko lahko storimo tudi s tem, da znamo naprave ustrezno uporabljati. Druga možnost pa je ta, da pocenimo samo elektriko – električna energija je lahko celo brezplačna! Cena elektrike je odvisna od dobavitelja, tu pa se odpirajo različne možnosti za prihranek. Najbolj varčni bodo tisti, ki kar sami poskrbijo za pridobivanje elektrike – to je možno z domačo sončno elektrarno, ki je lahko praktična rešitev, na voljo so seveda tudi druge sorodne opcije, na primer vetrna elektrarna ali hidroelektrarna. V vsakem primeru z nekaj dela in določeno začetno investicijo vzpostavimo sistem, ki zagotavlja stalen dotok brezplačne električne energije. Na ta način je možno pridobiti dovolj elektrike za celo gospodinjstvo, a običajno je bolj smiselno domačo elektrarno postaviti za kakšne manjše porabnike. Zmogljivost je namreč omejena, zanesljivost pa je težko zagotoviti, tako da se takšne elektrarne običajno uporabljajo v kombinaciji z javnim električnim omrežjem.

elektricna-energija

Električna energija pri različnih dobaviteljih

Električna energija je na voljo pri različnih dobaviteljih. Brezplačne elektrike si sicer ne moremo obetati, lahko pa tudi z izbiro dobavitelja pridemo do določenega prihranka. Na prvi pogled so razlike majhne – električna energija se meri v kilovatnih urah, cena teh pa znaša le okoli 10 centov. A tudi minimalna razlika v ceni med dvema dobaviteljema lahko pomeni velik prihranek, saj je poraba naprav v gospodinjstvu bistveno večja od ene kilovatne ure, poleg tega imamo v mislih daljše časovno obdobje. Že z zamenjavo dobavitelja električne energije lahko torej naredimo veliko razliko na dolgi rok, zato se splača preleteti ponudbo dobaviteljev, ki jih imamo na izbiro.

Otroška posteljnina naj bo skrbno izbrana

Morda se zdi, da opreme za otroka ni težko izbrati. Nenazadnje so malčki izjemno navdušeni nad najrazličnejšimi motivi, ki pogosto krasijo te izdelke, tako da je pri izbiri kar težko zgrešiti. Otroška posteljnina na tem področju morda celo izstopa, saj so priljubljeni motivi zelo izraziti. Kompleti posteljnine so poslikani predvsem s slavnimi risanimi junaki, pa tudi z drugimi prepoznavnimi in privlačnimi motivi, ki malčkom takoj padejo v oči. Na ta način je lahko otroška posteljnina tudi uporaben dekorativni element za otroško sobo, gotovo pa bo pomagala malčka zazibati v spanec. Seveda pa ne smemo pozabiti na to, da posteljnina še ni vse, kar otrok potrebuje za kakovosten spanec, prav tako pri posteljnini ne šteje le vizualna podoba. Pravzaprav pride v poštev še cela vrsta dejavnikov, ki odločajo o tem, ali bo otroška posteljnina dobra izbira ali ne. V vsakem primeru je treba izdelke za otroke skrbno izbrati, še posebej tiste, ki tako močno vplivajo na otrokov vsakdan.

otroška postelja

Otroška posteljnina ključno odloča o kakovosti spanca

Naj bo otroška posteljnina še tako privlačno oblikovana in barvito poslikana, to še ne zagotavlja kakovostnega spanca. Bolj se moramo posvetiti drugim lastnostim, ki so dejansko ključnega pomena. Čeprav se staršem zdi, da otroci zelo malo spijo, so malčki kar nekaj dolgih ur vsako noč v stalnem stiku s svojo posteljnino, zato mora biti otroška posteljnina udobna in kvalitetna. Izbiramo lahko med različnimi materiali, ki se v nekaterih lastnostih razlikujejo, po drugi strani pa vsi ponujajo nekatere skupne prednosti. Posebej pomembno je to, da je otroška posteljninaprijazna do občutljive otroške kože. Ta oprema je namreč v stalnem stiku z otroško kožo, še posebej prevleka za vzglavnik, ki lahko vpliva na občutljivo kožo na obrazu. Nekateri otroci so na to še posebej občutljivi, omenimo tudi alergije in druge morebitne nevšečnosti.

Inverterska klima

Klimatska naprava je nepogrešljiv pripomoček za preživljanje časa v vročih poletnih dneh, če moramo biti zaprti v notranjosti in se ne moremo ohladiti ob morju ali v gorah. Na srečo imamo na voljo zmogljive naprave, ki lahko tudi v najbolj vročih poletnih dneh ustvarijo prijetno okolje v zaprtih prostorih. Predvsem v stanovanju in na delovnem mestu moramo imeti kvalitetno klimo, da se dobro počutimo. Najbolje se bo obnesla inverterska klima, ki je skorajda samoumevna izbira – gre za sodobno različico klimatske naprave, ki ima prilagojeno delovanje za optimalno učinkovitost. Ponuja najboljši izkoristek zmogljivosti in v končni fazi najboljšo izkušnjo za uporabnika. Inverterska klima je predvsem za zahtevnejše uporabnike gotovo najboljša rešitev, a glede na to, da je ta tip naprav zelo dobro zastopan v ponudbi trgovcev, gre za priljubljeno izbiro za vsakogar, ki išče osvežitev v vročih poletnih dneh. Poleg tega je inverterska klima tudi po ceni že povsem primerljiva z alternativami, tako da res ni izgovorov, da se ne bi odločili za napredno in učinkovito klimo te vrste.

Inverterska klima

Kako deluje inverterska klima?

Inverterska klima ima značilno delovanje, ki je varčno in učinkovito. Ne deluje neprestano na polni jakosti, temveč se samodejno regulira tako, da zagotavlja kar najbolj učinkovito hlajenje prostora. Ko termostat zaznava zelo visoko temperaturo, je delovanje klime pospešeno in naprava hitro zniža temperaturo v prostoru. Ko se temperatura okolja približa željeni, se inverterska klima prilagodi in deluje na manjši zmogljivosti, s tem pa manj obremenjuje kompresor in druge sestavne dele. To pomeni, da ponuja boljši izkoristek in zagotavlja daljšo življenjsko dobo, kar je pri tej vrsti opreme gotovo velik plus. Poleg tega upoštevajmo, da je možno delovanje na takšnem principu prilagoditi potrebam – inverterska klima lahko deluje tako, kot jo nastavimo, torej lahko z nekaj iznajdljivosti pripravimo zelo posrečene programe hlajenja brez pretirane porabe.

sesalec

Pripomočki za čiščenje doma

V vsakem gospodinjstvu najdemo shrambo, kjer so pospravljeni pripomočki za čiščenje. Morda gre le za kak kotiček, kjer počiva metla, verjetno pa je zbirka opreme nekoliko bolj bogata. Nenazadnje potrebujemo za učinkovito čiščenje raznolikih površin domačega stanovanja kar nekaj različnih izdelkov, ki se najbolje obnesejo na določenih površinah. Za preproge in druge mehke površine je najboljša izbira sesalec, za mnoge trde površine najbolje poskrbi parni čistilnik, nato uporabljamo spet posebne pripomočke za čiščenje stekla, sedežnih garnitur in podobno. Pomembno je, da imamo vedno pri roki pravi pripomoček. Tako bo delo kar najbolj učinkovito, pa tudi najbolj enostavno. Nihče ne mara čiščenja, še posebej ne, če imamo na voljo le neroden sesalec ali neustrezno opremo. Predvsem pred večjimi projekti se je treba založiti z zadostno zbirko pripomočkov in čistilnih sredstev.

Nujna čistilna oprema

Sesalec je vsekakor en izmed ključnih pripomočkov za čiščenje doma, verjetno pa v vsakem gospodinjstvu najdemo tudi metlo. Čisto možno je, da bo že to dovolj za učinkovito čiščenje tal po celotnem stanovanju, še posebej če gre za večfunkcijski mokro suhi sesalec. Med večjimi napravami gre izpostaviti razne parne čistilnike, ki so prav tako precej vsestranski. Za vzdrževanje urejene okolice doma uporabljamo visokotlačne čistilnike, ki poskrbijo za praktično vsa opravila zunaj zaprtih prostorov.

Med nujno čistilno opremo se uvrščajo še razne drobnarije. Od osnovne opreme je odvisno, koliko teh bomo potrebovali. Že sam sesalec na primer lahko ponuja vrsto funkcij, ki odpravijo potrebo po nekaterih opravkih in pripomočkih. Parni sesalec odlično opravi z zasušeno trdovratno umazanijo, večinoma pa naprave, ki omogočajo mokro čiščenje, za seboj površine tudi posušijo. Vseeno bo dobro imeti pri roki razne krpe, omelo za brisanje prahu, morda kak pripomoček za enostavno čiščenje oken. V poštev pa pridejo še čistilna sredstva za različne površine, spet se zelo izkaže čistilo za steklo, ki je za čiščenje precej zahtevno.

Preverite Gorenje sesalnike.

Dobavitelj električne energije

Kako pomemben je dober dobavitelj električne energije? Glede na to, da se na elektriko v vsakdanjem življenju zelo zanašamo, je neovirana dobava gotovo ključnega pomena. Veliko pozornosti pa seveda namenjamo tudi ceni, v kateri se različni dobavitelji najbolj razlikujejo. Čeprav so razlike lahko minimalne, se na dolgi rok to pokaže v velikih prihrankih – upoštevajmo, da dobavitelj električne energije običajno dobavlja elektriko skozi več let, morda celo desetletij, mesečna plačila pa se hitro kopičijo. En cent prihranka na kilovatno uro lahko pomeni ogromno razliko, čeprav na prvi pogled ne izgleda veliko. Vedeti je treba torej, kaj pravzaprav izbiramo oziroma primerjamo, prav tako je pomembno, da poznamo svoje potrebe in pričakovano porabo. Porabo lahko vsaj okvirno izračunamo, še lažje pa bo, če relevantne številke razberemo z obstoječih računov. Tako lahko ugotovimo, kakšne zneske bo zahteval posamezni dobavitelj električne energije, če se odločamo za menjavo ali pa zgolj primerjamo različne možnosti.

Dobavitelj električne energije ne more poceniti vsega

Prihranek je pogosto glavna motivacija za zamenjavo dobavitelja električne energije, a hkrati s tem je treba pomisliti tudi na druge dejavnike, ki vplivajo o stroških elektrike. Končni strošek je namreč zmnožek porabe in cene, torej je cena le en faktor. Dobavitelj električne energije ne more vplivati na porabo, za to moramo poskrbeti sami. Morda bo prihranek res velik že ob menjavi dobavitelja, lahko pa še več dosežemo z zamenjavo samih porabnikov. Varčne naprave ponujajo bistveno boljši izkoristek in nižje stroške na dolgi rok, odličen primer so recimo sodobne sijalke, pa tudi varčni televizorji in drugi porabniki v sodobnih izvedbah. Gospodinjske naprave imajo energijske razrede, ki omogočajo enostavno primerjavo porabe. Poleg tega pa je pomembno še to, da električne naprave premišljeno uporabljamo. Dobavitelj električne energije lahko ponudi še tako ugodne cene, a to ne bo znižalo stroškov, če z napravami ravnamo potratno in nepazljivo.

Preverite kakšne možnosti ponujajo pri Petrolu.

premium vhodna vrata

Kakšne prednosti prinašajo sodobna vrata?

Vrata ostajajo s svojimi ključnimi nalogami povsem enaka že več tisoč let, saj še vedno služijo prav temu, da omogočajo enostaven prehod med prostori, hkrati pa prostore tudi ločujejo in varujejo. A vseeno so se vrata skozi čas tudi spreminjala, čeprav na prvi pogled to morda ni tako očitno – sodobna vrata so v svoji zasnovi še vedno enaka kot pred tisoč leti, tudi na pogled so le nekoliko tanjša in elegantnejša, a ne izdajajo veliko napredka. Vsekakor pa imajo določene prednosti, ki si jih naši daljni predniki sploh ne bi mogli predstavljati. Poleg tega so sodobna vrata na voljo v najrazličnejših izvedbah, tako da imamo na voljo tudi takšna, ki se zelo razlikujejo od običajnih lesenih vrat. V vsakem primeru gre pričakovati, da bodo vrata v sodobnih domovih v celoti prilagojena svoji nalogi. Za vhodna vrata uporabljamo takšna, ki so zanesljiva in varna ter ponujajo razne dobrodošle funkcionalnosti za enostaven vhod, notranja vrata pa morajo biti enostavna za uporabo in tudi cenovno ugodna. A to ni vse, kar so sodobna vrata. So tudi moderno oblikovana in prinašajo določeno estetsko vrednost ter s tega vidika dopolnijo vizualno podobo doma. Za nameček pa jih lahko nadgradimo z raznimi dodatki, ki razširijo funkcionalnosti vrat. To so razne tehnološke domislice, s katerimi se sodobna vrata najočitneje razlikujejo od starejših izvedb.

Premium vhodna vrata

Sodobna vrata v različnih izvedbah

Seveda z nazivom sodobna vrata ne označujemo le ene vrste vrat, pravzaprav je to precej nedoločen naziv, ki lahko vključuje zelo širok spekter izdelkov. Morda gre za moderno oblikovana vrata, ki navdušijo predvsem s svojim vizualnim izgledom, lahko pa da mislimo na vrata iz sodobnih materialov, ki prav tako prinašajo celo vrsto edinstvenih prednosti. Sodobna vrata so torej na voljo v različnih variacijah, s tem pa pokrivajo potrebe vseh mogočih uporabnikov.

Servis visokotlačnih čistilcev Kärcher

Čiščenje je morda za marsikoga od vas eno od bolj zoprnih opravil, ki se mu včasih hočete na lep način izogniti. To naredite tako, da določen prostor in vse, kar je v njem očisti kaka druga oseba ali morda profesionalni čistilci. Nekatere osebe pa so rešitev našle v tem, da so si kupile katero od vrhunskih naprav, ki jih pomagajo do največje možne čistoče in to v zelo kratkem času.

Rezultat izjemne čistoče na primer dajejo visokotlačni čistilci Kärcher, ki jih lahko uporabljamo za številne oblike čiščenja. Zelo dobrodošli so tako pri čiščenju naših jeklenih konjičkov kot tudi pri zunanjih površinah, ki veljajo za nekoliko bolj umazane, saj se na njih odlaga marsikaj. Osebe, ki uporabljajo take naprave pogosto, se odločajo tudi za storitev, ki se imenuje servis visokotlačnih čistilcev Kärcher. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko na hiter način najdete najboljše ponudnike takega servisa, ki bodo storitev hitro in vrhunsko opravili.

Iskanje servisa za čistilec po spletu

 

Splet nam ponuja številne možnosti. V prvi vrsti se nanj opremo takrat, ko želimo na hiter način izvedeti ali preveriti katero od številnih novosti. Med številnimi dejavnostmi, ki jih lahko opravljamo na njem, pa je tudi iskanje storitev in nakupovanje izdelkov.

Servis visokotlačnih čistilcev je samo ena od storitev, ki nam jo ponuja priznano podjetja, ki se predstavljamo tudi na spletu. Na njegovi spletni strani poiščite kontakt in se že danes naročite na servis visokotlačnih čistilcev Karcher. Na servisu vam bodo priznani in izkušeni strokovnjaki zelo natančno pregledali napravo in jo usposobili za delovanje tako, kot bi bila nova.

 

Izberite vhodna vrata po meri

Včasih se splača izdelke oblikovati po meri, pogosto pa se izkaže, da so serijsko izdelani izdelki veliko bolj ugodni in kljub nekaterim pomanjkljivostim še vedno ponujajo najboljši izkoristek investicije. Takšne ugotovitve so pri stanovanjski opremi nekoliko bolj redke, še posebej pri oknih in vratih. Pogosto so prav vhodna vrata po meri najboljša rešitev, tudi če bi morda prišli v poštev tudi nekateri serijski izdelki. Ne gre namreč le za to, da zadostimo nekaterim zahtevam, ki jih postavljamo vratom, temveč od opreme pričakujemo še bistveno več – vrata bomo uporabljali več desetletij, pri tem pa bodo imela različne pomembne naloge. To pomeni, da vhodna vrata po meri prinašajo bistveno več uporabne vrednosti in lahko upravičijo tudi višjo ceno. Seveda to velja predvsem za zahtevnejše kupce, ki se ne bodo sprijaznili s pomanjkljivostmi serijsko izdelanih vrat, ravno tako pa so vhodna vrata po meri edina smiselna izbira za tiste, ki zaradi specifičnih okoliščin (lastnosti objekta) serijsko izdelanih vrat pač sploh ne morejo uporabiti.

Cenovno ugodna vhodna vrata po meri

Vhodna vrata po meri pa so priljubljena tudi zato, ker so cenovno relativno ugodna. Običajno od po meri izdelanih izdelkov pričakujemo znatno višjo ceno, pri vratih pa temu ni tako. PVC vrata je možno zelo enostavno oblikovati in iz tega materiala izdelati različne izvedbe vrat, tako da cena v tem primeru ne bo bistveno višja. Gre za zelo ugodno opcijo za tiste, ki iščejo takšna vrata. Seveda pa so lahko vhodna vrata po meri izdelana tudi iz drugih materialov, ki se pogosto uporabljajo za izdelavo vrat. Predvsem gre izpostaviti aluminij, ki je priljubljena izbira med zahtevnejšimi kupci. So pa ti materiali nekoliko težji za obdelavo in zahtevajo nekoliko višjo investicijo. Še vedno pa lahko vhodna vrata po meri upravičijo svojo ceno, saj ponujajo točno tisto, kar bomo od njih pričakovali. Preverite ponudbo in cene v salonu Pirnar.

Mize za jedilnico različnih oblik

V zadnjem času je zelo moderno in praktično, da je jedilnica povsem ločena od kuhinje. Sodobne jedilnice so opremljene minimalistično. Vanje postavljamo primerne mize in stole in še nekaj najpomembnejše opreme.

Okrogle jedilne mize, med katerimi izbiramo na trgu, se med seboj ločijo tudi po obliki. Tako imamo možnost kupiti kvadratno, pravokotno, okroglo in tudi ovalno mizo. Vsaka oblika s seboj prinaša svoje specifike, izberemo pa tisto, ki nam najbolj ustreza.

Velikost mize

Poleg oblike je vsekakor pomembna tudi velikost. Ta je odvisna od tega, za koliko oseb je miza v povprečju namenjena in tudi od velikosti same jedilnice. Na srečo obstajajo tudi take jedilne mize, ki se lahko prilagajajo po velikosti. Ko imamo na primer goste, jo lahko povečamo.

Material

Lahko rečemo, da so med vsemi vrstami miz glede na material še vedno najbolj priljubljene lesene mize, ki jim je lahko na določenih mestih dodan še kak drug material. Tudi lesene mize za jedilnico se med seboj lahko razlikujejo, saj proizvajalci pri izdelavi uporabljajo številne vrste lesa.

Stoli okoli mize

Ko si izberemo primerno jedilno mizo, so na vrsti še stoli. Ti se lahko popolnoma ujemajo z njo ali pa ne. Če sledimo trendom moderne jedilnice, so stoli lahko popolnoma v drugačnem stilu, če imamo radi klasičen način opremljanja prostorov, potem poskrbimo, da so stoli iz enakega materiala kot pa jedilne mize.

Ne glede na to, kakšno mizo si bomo izbrali, pa je zelo pomemben tudi mesto njenega nakupa. Od njega je namreč odvisna tudi končna cena, ki jo bomo plačali zanjo. Če si bomo jedilno mizo izbrali v priljubljeni spletni trgovini s pohištvom, potem bomo za malo denarja dobili vrhunsko jedilno mizo, ki nam bo služila dolgo časa.

Vrtno pohištvo za optimalen izkoristek prostora

Če imamo okoli hiše na voljo vsaj kos zelenice, se bo vrtno pohištvo v to okolje izvrstno podalo. Ne le, da ponuja estetsko posrečeno zapolnitev prostora, predvsem zagotavlja optimalen izkoristek razpoložljive površine in odpira mnoge priložnosti za nove prostočasne aktivnosti. Še posebej s prihodom toplejših dni se splača premisliti o tem, kako bi lahko vrtno pohištvo uporabili v svojem domačem okolju. Možnosti so praktično neomejene, če imamo na voljo dovolj prostora in ustrezno pohištvo – običajno se uporabljajo leseni kosi, vrtna garnitura pa vključuje vsaj mizo in stole. Če vrtno pohištvo nadgradimo še s kakšnim senčnikom, morda s cvetličnim koritom in drugo spremljevalno opremo, lahko zunanje površine okoli svojega domovanja v trenutku povsem preobrazimo, tako estetsko kot funkcionalno. Posebej dobra je ta rešitev v primeru, da zelene površine trenutno niso izkoriščene. Delo ni zahtevno, prav tako ne potrebujemo veliko opreme!

leseno vrtno pohištvo po meri

Katere možnosti odpira vrtno pohištvo?

Že povsem osnovna zbirka pohištva ponuja različne možnosti za popoln izkoristek prostora. Če imamo na voljo stol in mizo, si lahko zamislimo celo vrsto sproščujočih prostočasnih aktivnosti na svežem zraku. Gre predvsem za sproščanje in druženje, vrtno pohištvo je nujno v primeru, da želimo na prostem gostiti obiskovalce, seveda je nepogrešljivo tudi pri organizaciji piknikov ali druge pogostitve na prostem. Pravzaprav vse družabne aktivnosti na domači zelenici zahtevajo primerno pohištvo, zato se splača izbrati tudi nekoliko bolj bogato založen komplet. Poleg tega pa kvalitetno vrtno pohištvo ponuja tudi druge možnosti, če jih znamo izkoristiti – priredimo lahko razne zabave, slavja in druge dogodke. Če se opremimo še z nekaterimi dodatnimi kosi, lahko dodamo vrtu nove funkcionalnosti. Lahko uporabimo recimo cvetlična korita za enostavno vzgojo okrasnih rastlin ali celo za pridelovanje vrtnin in poljščin, podobno pa lahko tudi drugo vrtno pohištvo koristi pri zelo raznolikih aktivnostih, ki morda niti nimajo veliko veze s posedanjem in poležavanjem na svežem zraku.