Arhivi Kategorije: Digitalni marketing

Napredna Google analitika

Lastniki in upravitelji spletnih strani gotovo že dobro vedo, kako pomembno je ohranjati nadzor nad dogajanjem na spletišču. Veliko informacij lahko zberemo o tem, kaj se dogaja in kako se vedejo obiskovalci, prav pa pridejo prav vsi detajli, ki jih lahko pridobimo. Pri tem zelo koristi napredna Google analitika, ki lahko odpre vpogled v zelo podrobne podatke. Mnogi to orodje uporabljajo za prikaz osnovnih podatkov, ki so kakopak lahko zelo uporabni, predvsem pa zanimivi – spremljamo lahko število obiskovalcev, najbolj obiskane podstrani, trajanje obiskov in vir dostopa do strani, pa še druge osnovne in napredne podatke imamo na dlani. Še bolj koristna pa bo Google analitika v uporabi strokovnjakov, ki bodo znali vse te informacije v celoti izkoristiti. Na ta način je možno spodbuditi spletni posel in optimizirati mnoge aspekte spletišča. Ker ponuja Google analitika zelo širok vpogled v delovanje spletne strani, skoraj ni področja, ki ga s temi podatki ni mogoče izboljšati.

Google analitik

Google analitika za boljše spletno poslovanje

Med podatki, ki jih ponuja Google analitika, so zelo uporabne predvsem informacije o obnašanju obiskovalcev. Nadzorujemo lahko vir prihoda obiskovalcev in potek brskanja po spletnih straneh. Že v tej fazi lahko ugotovimo veliko koristnega – ugotovimo na primer, iz katerih virov pridobimo največ obiska, tako lahko upravljamo oglaševanje in trženje, tudi spletno optimizacijo. Nadalje pa nam Google analitika sporoča, katere podstrani si obiskovalci ogledujejo in na kateri točki stran zapustijo. S temi informacijami si lahko pomagamo pri optimizaciji nakupnega procesa oziroma stran prilagodimo tako, da bodo obiskovalci v večji meri dosegli akcijo, ki jo želimo spodbuditi. Posebej relevantne so te informacije za spletne trgovine, ki lahko zelo veliko ugotovijo že iz podatka o tem, na kateri točki obiskovalci stran zapustijo – tako lahko Google analitika razkrije, ali je nakupni proces preveč zapleten, ali morda ne ponujamo dovolj načinov plačila, je košarica pretežko dostopna … Obišči https://www.red-orbit.si ter si preberi več.

Oblikovanje in optimizirana izdelava spletne strani

Zgolj samo oblikovanje nove spletne strani nič več ne zadostuje. Dandanes moramo upoštevati veliko več elementov in dejavnikov, ki vplivajo na uspeh mesta. Poiskati moramo prave ključne besede, logotip, naziv, domeno, vsebino, barve, interaktivne elemente in podobno. S spletno optimizacijo dvignemo rangiranje spletne strani na Googlu ter hkrati posledično dvignemo obisk in prodajo. Prilagajanje tržnim trendom je tako pomembno za vsako podjetje, ki želi uspeti na spletu. Prek slednjega namreč dostopamo do veliko večjega števila strank, kot so lahko v preteklosti. Temu je tako zato, ker nismo več časovno, lokacijsko ali finančno omejeni.

Beri naprej

Facebook oglaševanje je primerno za informiranje in obveščanje kupcev

Facebook oglaševanje je primerno za informiranje in obveščanje kupcev. Temu primerno facebook oglaševanje v osnovi ni tako neposredno trženje kot to velja za nekatere druge spletne strani.

Oglaševanje je kompleksna aktivnost

Oglaševalska aktivnost je zelo kompleksna in zahtevna. Ko gledamo oglase na raznih medijih, se nam zdi izdelava oglasa ali oglaševalske kampanje. Čisto drugačno mnenje bi pridobili, ko bi nas postavili v vlogo avtorja, ki mora iz nič ustvariti učinkovit oglas. V tem procesu ima facebook oglaševanje predvsem nalogo informiranja in obveščanja. Kar je nekoliko drugačna, vendar vseeno pomembna aktivnost. Potencialno povpraševanje motivira oziroma ohranja določeno stopnjo motiviranosti za nakup. S tem facebook oglaševanje lahko kupca ohranja zainteresiranega za točno določen izdelek ali storitev v prihodnosti.

facebook oglaševanje in community management

Narediti oglas iz nič je drugačna aktivnost, gre predvsem za motiviranje kupcev k takojšnji ali čim prej izvedeni aktivnosti s končnim ciljem nakupa oglaševanega izdelka ali storitev. Uspešno facebook oglaševanje kljub temu ni enostavno, omogoča pa nekatere olajšave procesa.

Napredno ciljanje tako lahko pri facebook oglaševanju mogoče prilagoditi posebnim skupnim lastnostim v procesu odločanja za določen izdelek ali storitev. Obstajajo tudi razna druga orodja, ki na podlagi lastnosti članov družabnega omrežja lahko koristijo v procesu obveščanja, informiranja ali oglaševalskih aktivnosti na splošno. Poleg orodji in raznih drugih spletnih oblik pomoči, pa še vedno koristi občutek in posluh za kupce. Primere dobre prakse najdemo povsod na spletu, najdejo se tudi primerki iz domačih logov. Podjetniki so v tem primeru v eni osebi oglaševalci, trgovci ter vse drugo osebje, lahko pa podjetniki najamejo strokovnjaka za področje oglaševanja, informiranja in obveščenosti. V zadnjem primeru se podjetniki ukvarjajo z primarno aktivnostjo podjetja, od najetega strokovnjaka pričakujejo predvsem rezultate ter ga nadzorujejo ter po potrebi usmerjajo glede na oglaševalske cilje. Mnogi ponudniki storitev in produktov so že zdavnaj prišli do spoznanja, da je človeška intuicija zelo koristna za Facebook oglaševanje kot trženje preko spleta na sploh.

Uporabniška izkušnja, pridobivanje informacij na sodoben način

Uporabniška izkušnja je pridobivanje informacij na sodoben način.

V osnovi je uporabniška izkušnja obisk internet strani, v širšem pomenu pa mnogo več. Obisk spleta je danes aktivnost, s katero se ukvarjamo praktično vsi. Dejanska uporaba spleta je odvisna predvsem od starostne skupine uporabnika. Pri določenih starostnih skupinah splet uporablja praktično celotna populacijah, pri drugih pa je odstotek manjši. Za obisk spleta se uporablja statični, tablični ali prenosni računalnik, pametne televizorje ter druge naprave. Po statističnih podatkih je uporabniška izkušnja domena treh četrtin prebivalcev starih od šestnajst do petinsedemdeset let. Dve tretjine te populacije uporabljalo vsak dan. Še bolj pogosta je uporabniška izkušnja pri populaciji stari med petintrideset ter štiriinštirideset let. Ta populacija skoraj brez izjeme uporablja splet. Kar z drugo besedo pomeni, da je tej populaciji zgolj v izjemnih primerih uporabniška izkušnja neznanka. Zelo različen je tudi način dostopa do spleta. Dostop do interneta preko pametnega telefona največ uporablja populacija stara med šestnajst in štiriindvajset let, zelo malo pa populacija stara med petinšestdeset in štiriinsedemdeset let. Prenosni računalnik je najpogostejša uporabniška izkušnja oseb starih med petindvajset in štiriintrideset let. Tablice so najbolj priljubljene pri populaciji stari med petintrideset in štiriinštirideset let. Ista populacija hkrati najpogosteje dostopa do spleta preko namiznega računalnika. Namen uporabe spleta je prav tako različen, najpogosteje gre za komuniciranje, finančne aktivnosti, izobraževanje ter razvedrilo. Priljubljeni obliki komuniciranja preko spleta je internet telefon ali videotelefon ter komuniciranje preko spletnih družabnih omrežji. Na področju razvedrila je najpogostejša uporabniška izkušnja poslušanje glasbe preko spleta, ogled video vsebin, ogled internetne televizije, ogled pretočnih video vsebin in druge oblike. Najpogostejše finančne aktivnosti so storitve elektronskega bančništva ter uporaba predplačniškega računa za spletne nakupe. Na področju izobraževanja je najpogostejša uporabniška izkušnja obisk spletnega tečaja, uporaba spletnega gradiva za izobraževanje preko spleta ter komuniciranje preko izobraževalnih spletnih strani ali portalov.

Uporabniška izkušnja je zelo širok spekter možnosti obiska spleta ter uporabe spletnih vsebin.