Mesečni arhiv: februar 2019

Klopni meningitis – simptomi

Če poznate osebo, ki trpi za posledicami klopnega meningitisa, potem lahko vidite, da bolezen človeka lahko bolj prizadene kot si morda na začetku lahko sploh mislimo. Mediji nas stalno obveščajo, kako pomembno je, da o tem stanju vemo čim več podatkov, da se ustrezno zaščitimo pred pikom klopa in da smo pozorni na znake, ki bi nas morda opozarjali na klopni meningitis.

Če dobro poznamo simptome, potem veliko lažje lahko preprečimo, da se stanje razvije v kaj resnejšega. Če simptomov ali znakov ne poznamo prav dobro, je najbolje, da se čim prej pozanimamo, kateri so. To lahko naredimo tudi tako, da v spletni brskalnik vtipkamo klopni meningitis simptomi.

S pomočjo spletnega ključa klopni meningitis simptomi bomo izvedeli, kateri so najpogostejši. Med njimi bomo zagotovo izvedeli, da so to nenehna utrujenost, živčnost, občutek preobremenjenosti, telesna temperatura.

Na srečo so za klopni meningitis simptomi tudi na spletu

Spletna rešitev klopni meningitis simptomi nas pripelje na številne izjemno koristne spletne strani, ki navajajo zelo koristne podatke, ki se navezujejo na klopni meningitis. S pomočjo takih spletnih strani lahko na hiter način stopimo v kontakt tudi s strokovnjaki, ki jim preko maila ali telefonskega pogovora posredujemo svoja vprašanja. Pogosto nam strokovnjaki svetujejo povsem brezplačno.

Klopni meningitis simptomi pa ni edina stvar, ki nas zanima, ko raziskujemo svet te izjemno neprivlačne in zahrbtne bolezni. Zelo pomembno je, da poznamo tudi različne faze, ki se v času bolezni pojavijo. V resnici obstajata dve glavni fazi. Za prvo je značilno, da se pojavi predvsem zelo visoka temperatura in zelo otrdel vrat, kar kasneje povsem izgine. Bolezen nekaj časa povsem miruje. Ko izbruhne v drugi fazi, so bolečine lahko neznanske.

V življenju na sploh je dobro poznati čim več simptomov za čim več bolezni. Le na tak način bomo lahko veliko lažje preprečevali bolezni.

Več tukaj: www.sos-klop.si

Hujšanje v teoriji in praksi

Če imamo pri hujšanju za cilj zgolj izgubo telesne teže, je teorija povsem enostavna. Telo mora porabiti zaloge energije, ki se skrivajo v maščobnih oblogah. To je možno le v primeru, da telo za delovanje ne more porabljati energije, ki jo sproti vnašamo s hrano, torej bo treba omejiti vnos hrane ali pa povečati porabo, da se bodo porabljale tudi shranjene zaloge. Gre za povsem enostavno razmerje med vnosom in porabo energije, kar je vsa teorija, ki jo moramo poznati pri hujšanju. Za večino načrtov to povsem zadostuje, čeprav obstajajo primeri, v katerih so bolj priporočljivi drugi pristopi, a to velja predvsem za športnike in druge, ki hujšanje opravljajo za druge cilje.

Neenačba med vnosom in porabo energije ne pove veliko o praksi hujšanja. Povsem svobodno si lahko oblikujemo razne prehranske načrte, ki upoštevajo to načelo. To pomeni, da za hujšanje ni treba celotnega jedilnika nadomestiti s solato, temveč lahko uspešno izgubimo kilograme tudi s hitro prehrano in sladicami, če le pazimo na to, da kalorični vnos ne presega porabe. In to je čisto res, pa naj se sliši še tako neverjetno – tudi z okusno in visokokalorično hrano je možno izgubiti telesno težo.

kako shujšati

Zdravo hujšanje

Seveda pa je v praksi to težko, pa tudi nezdravo. Ker že kos torte ali mastno ocvrto kosilo lahko presegata priporočen dnevni vnos kalorij za hujšanje, se je takega režima težko držati. Poleg tega telo potrebuje še mnogo drugih hranil, ki jih moramo vnesti s hrano, tako da pri načrtovanju jedilnika ne moremo gledati le na kalorije. Te so seveda ključnega pomena za nadzor nad telesno težo, a za zdravo življenje pridejo v poštev še makro- in mikrohranila ter druge snovi, ki jih nujno potrebujemo. V praksi je torej za učinkovito in zdravo hujšanje edina smiselna rešitev uravnotežen jedilnik.