Mesečni arhiv: junij 2018

Komu zaupati besedilo v prevajanje v hrvaščino?

Prevajanje je storitev, ki se je glede na razvoj tehnologije že skoraj izgubila, ko so se pojavili številni prevajalniki, ki naj bi zelo dobro simulirali prevajalca. No, danes je že večina ljudi ugotovila, da to resnično tudi slučajno ni dobra izbira, saj prevajalnik na primer prevajanje v hrvaščino naredi tako, da ga tudi tisti človek, ki se bo najbolj potrudil razumeti besedilo, nikakor ne bo razumel. Zakaj? Samo zato, ker prevajalnik čisto brez občutka prevaja besedo po besedo in tak stavek nima prav nobenega smisla, pa četudi se boste še tako zelo trudili razumeti prevod, bo vedno dvom, ali pomeni stavek to ali ono. No, danes praktično že čisto vsi to vedo, zato prevajanje v hrvaščino raje prepustijo prevajalcu.

 

               Najti pravega prevajalca za prevajanje v hrvaščino je težje kot se zdi

prevajanje v hrvaščino

Vendar pa kljub temu, da pri nas večina misli, da za prevajanje v hrvaščino pa prevajalca res ni težko najti, če ste pripravljeni za to storitev plačati, pa se motijo. Ponudnikov za prevajanje v hrvaščino je seveda pri nas veliko. Pa tu ne mislimo sploh na tiste, ki prevajanje v hrvaščino opravljajo brez računa, tudi podjetij je veliko.

 

Pa so vsi ponudniki enako dobri? Seveda da ne. Hrvaščina je jezik, ki se v zadnjih letih zelo hitro razvija. Pravzaprav tudi prebivalci Hrvaške težko sledijo razvoju, potem pa je tu tudi največji problem, mešanje besed s srbščino. Ampak seveda, če naročite prevajanje v hrvaščino, potem mora biti besedilo pisano v hrvaškem jeziku, ne pa da se besede mešajo. In potem pride le do veliko problemov, potrebe po lekturi, ki je dražja, ker je pač potrebno še dodatno prevajanje v hrvaščino itd.

 

Zato, ko naročate prevajanje v hrvaščino, ga vedno zaupajte naravnemu govorcu hrvaščine in ne priučenemu prevajalcu, saj je le v tem primeru garancija za dober prevod, ki bo hkrati tudi edini pravilen.

Vrhunske pnevmatike za nižjo ceno

Je možno najti poceni pnevmatike, s katerimi bomo pri uporabi dejansko zadovoljni? Nakup cenovno ugodnih gum je vsekakor tvegan – če so pnevmatike letne, se neposrečena izbira kaže v slabih voznih lastnostih, višji porabi goriva in hitri obrabi, zimske gume slabše kvalitete pa zelo hitro vodijo v nesreče na poledenelih cestah. Vsekakor je pametno pri izbiri gum več pozornosti kot ceni nameniti drugim lastnostim, saj cena sama po sebi pač ne odloča o primernosti gum za uporabo. A vseeno izbira najdražjih gum običajno ni najboljša rešitev – čisto možno je najti vrhunske pnevmatike po dostopni ceni.

Zimske gume

Najbolj pomembna je izbira seveda pri zimskih gumah. Če so pnevmatike letne, so posledice večinoma manj usodne kot pri zimskih gumah. Ko se torej bliža zima, je pametno pobrskati po ponudbi zimskih gum in ugotoviti, kaj imamo na izbiro in katera možnost ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Zelo verjetno je, da bodo iskalce cenovno ugodnih gum najbolj navdušile pnevmatike Sava Eskimo. Te pritegnejo pozornost z ugodno ceno in verjetno povzročijo prav na račun tega tudi nekatere pomisleke. A brez skrbi – Sava Eskimo pnevmatike se v testih redno uvrščajo med najbolj zanesljive zimske pnevmatike na trgu. V nekaterih lastnostih premagajo celo bistveno dražje konkurenčne izdelke, medtem ko se prav v vseh ozirih vsaj dostojno kosajo z alternativami. Najbolj izstopa prav razmerje med kakovostjo in ceno, zaradi katerega je Sava Eskimo najboljša izbira za tiste, ki iščejo ugodne, a vrhunske pnevmatike.

Letne gume

letne gume oziroma pnevmatike

Če izbiramo pnevmatike letne variante, je pritiska nekoliko manj, a izbira ni nič manj pomembna. Predvsem moramo izbrati namenske letne pnevmatike, ki v pogojih toplejšega dela leta zagotavljajo kar najboljše vozne lastnosti. Prilagojene gume v tem času ponujajo tudi nižjo porabo goriva, nižjo obrabo in druge prednosti. Seveda ne smemo zanemariti osnovnih lastnosti gum.

Višja strokovna šola Ljubljana, pravi naslov za sodobno izobraževanje

Višja strokovna šola Ljubljana je pravi naslov za sodobno izobraževanje. Zainteresiranim višja strokovna šola Ljubljana ponuja programe izobraževanja na področju logistike, strojništva, elektroenergetike, ekonomije ter program poslovni sekretar. Izobraževanje poteka v Ljubljani in Kranju.

Uporabna znanja

Izobraževanje je sodoben trend

Sodobno izobraževane je sodoben trend zaradi vedno hitrejših in obsežnejših sprememb na različnih področjih. Zato je višja strokovna šola Ljubljana tudi izkušnja vedno večjega števila oseb. Eno samo izobraževanje od zaključka šole do upokojitve je praktično preteklost. Predvsem za človeka, ki želi poklicno in osebno napredovati je višja strokovna šola Ljubljana dobrodošla. Brez izobraževanja je največkrat tudi težko ohraniti profesionalni nivo ter nivo profesionalnosti. Brez tega pa hitro izgubljamo zaupanje ter tudi poklicne priložnosti. Izobraževanje je na žalost pogosto prezrto, če nimamo zanj razvitega občutka. Višja strokovna šola Ljubljana nam bo tak občutek zagotovo razvila, lahko na zelo visokem nivoju. Odvisno seveda od študenta ter njegovega pristopa ter prispevka. Za vsako tehnično ali drugo spremembo je razvoj, ki seveda zahteva izobraževanje. Najlažje si ga predstavljamo preko določenega novega izdelka ali storitve. V izobraževanje so v tem primeru vključeni razvojniki, do oseb, ki izdelek ali storitev ponujajo ter oseb, katere skrbijo za poprodajne aktivnosti. Vendar gre v takih primerih za kratkotrajna in manj zahtevna izobraževanja, kot jih ponuja višja strokovna šola Ljubljana. Izobraževanja na področju logistike, strojništva, elektroenergetike, ekonomije ter program poslovni sekretar se v področja poglobijo, slušatelji pridobijo osnove te sposobnost samostojnega iskanja rešitev v prihodnosti. Nekaj prednosti pri tem imajo vsi, ki so s področjem profesionalno že seznanjeni. Novo osvajanje področja ima na drugi strani prednost, saj se pridobivanje znanj začne na strokoven način. S tem so že v začetku položeni temelji, na podlagi katerih je mogoče profesionalno področje lažje in enostavneje razvijati. Rutina je lahko brez pravih temeljev ovira pri pridobivanju novih znanj in vedenj. Višja strokovna šola Ljubljana je dobra investicija v osebnostni napredek in razvoj. Več o Višji strokovni  šola Ljubljana si preberi na spletni strani https://www.bb.si.