Mesečni arhiv: april 2018

Cinque Terre, italijanski turistični biser

Cinque Terre je italijanski turistični biser. Območje Cinque Terre se nahaja na osemnajst kilometrov dolgem pasu severozahodne obale Ligurskega morja, med mestoma Levanto in La Spezia. Levanto je tudi občina z preko pet tisoč prebivalci, nahaja pa se približno šestdeset kilometrov od Genove. La Spezia je mesto z skoraj sto tisoč prebivalci, pod istim imenom je združenih tudi dvaintrideset občin z preko dvesto dvajset tisoč prebivalci. Obočje Cinque Terre bi lahko opisali kot, strma obala , razgibana s številnimi zalivi in plažami.

Ribolov, vinogradništvo in turizem

Prva omemba območja Cinque Terre je iz enajstega stoletja, zagotovo pa je življenje obstajalo tudi v starejših obdobjih. O tem pričajo številne arheološke najdbe. Območje Cinque Terre je od Slovenije oddaljeno približno pet ur vožnje, potovanje poteka večinoma po sodobni prometnici. Število ur vožnje je seveda odvisno, kateri del Slovenije vzamemo za izhodišče. Zahodni kraji so oddaljeni pet ur vožnje, prestolnica in oklica šest, ostali deli pa temu primerno več ali manj. Za območje Cinque Terre si je potrebno kljub razmeroma majhni oddaljenosti vzeti čas. Enodnevni izlet je zgolj za tiste, ki gredo v eno izmed vasi spit kavo, dvodnevni pa minimalen čas za ogled najzanimivejšega. Katero mikro lokacijo Cinque Terre si bomo ogledali je prav tako smiselno vedeti pred odhodom, ter temu primerno načrtovati obisk. Območje obišče več milijonov obiskovalcev letno, kar pomeni računanje z gnečo v sezoni. Najpogosteje se obiskovalci odločijo za najsevernejšo vas območja Cinque Terre, to je Monterosso al Mare. Vas se ponaša z lahko dostopno, dolgo peščeno plažo. Središče vasi Vernazza je skoraj v celoti stisnjeno ob vodno površino. Težje dostopna je vas Corniglia, zgrajena je višje ležečem območju. Vendar dostopnost ni ovira za živahen in zanimiv vsakdanjik. Manarola velja za najbolj romantično vas na območju Cinque Terre, z znamenito in znano Via dell’Amore je povezana z zadnjo vasjo Riomaggiore. Oglejte si ponudbo Agencije Oskar za trodnevno potovanje. 

Enodelne kopalke Triumph za prihajajoče poletje

Enodelne kopalke Triumph so pogosta izbira za zapeljive močnejše postave. Ustrezajo pa tudi nekaterim drugim postavam, kar pa je dobro preveriti z najrazličnejšimi možnimi barvami, potiski in vzorci. Dekolte lahko razkrijejo enodelne kopalke Triumph v obliki črke V. Temnejše barve so za takšne postave najpogosteje klasična izbira.

Enodelne kopalke Triumph optično zožajo telo

Enodelne kopalke ali tankini

Tankini kopalke so dvodelne kopalke, pogosto z njimi uspešno prikrijemo trebušček. To so kopalke, ki imajo zgornji del oblikovan kot majica, možne so različne kombinacije zgornjega in spodnjega dela. Prav tako lahko uspešno skrijejo trebušček enodelne kopalke Triumph. Pri optičnem oblikovanju postave z majhnim oprsjem prav tako uspešno sodelujejo enodelne kopalke Triumph. Predvsem je priporočljivo izbrati enodelne kopalke Triumph brez naramnic. Dobra izbira za takšno postavo so tudi enodelne kopalke Triumph živahnih barv. Za hruškasto postavo je značilno, da je zgoraj telo ožje kot spodaj. Neravnovesje se kaže v kombinaciji močnejših bokov in polnejšimi stegni ter manjšimi prsi. Optično lahko neravnovesje popravimo z enobarvnim, nevtralnim spodnjim delom kopalk. Zgornji del je obratno v različnih vzorcih, z zanimivimi detajli iz novodobnih tkanin s teksturami. Zelo koristijo tudi modni dodatki in lahkotne obleke. Širša ramena, ozki boke, vitke noge in majhne prsi so značilnosti postave, kateri prestojijo enodelne ali dvodelne kopalke Triumph. Brez zadrege se lahko izberejo živahni odtenki ter modni vzorci, ki ustvarjajo občutek oblin. Nedrčki so lahko podloženi, pristajajo rožnati motivi. Dodati velja, da takšni postavi pristajajo tunike. Ko kopalna sezona prehiti pomladno postenje je dobro pomisliti na enodelne kopalke Triumph, ki optično zožijo telo, uspešno zakrijejo večjo zadnjico ter prekrijejo predele, kjer dvodelni modeli kožo stisnejo. Pika na I takšni postavi je poletna obleka, senčnik ter uživanje v obilju sončnih žarkov. Lepim prsim se podajo modeli, ki dajejo učinkovito oporo. Naramnice naj bojo široke. Modro se je izogibati modelov brez naramnic in trikotnim nedrčkom. Modna dovršenost so drugo ime za enodelne kopalke Triumph, ki si jih lahko izberete v spletni trgovini Nama.

Obdarovanje med podjetji je dobra promocijska poteza

Zaposlila sem se v mednarodnem projektu, s sedežem v Sloveniji. V naših tipičnih slovenskih podjetjih obdarovanje s poslovnimi darili, z izjemo novoletnih daril, ni ravno pogosta praksa. V tujini, vsaj v okolju, v katerem deluje naše podjetje, pa so poslovna darila zelo pogost pojav. Večina podjetij kot poslovno darilo podarja njihove izdelke oziroma darila, ki se navezujejo na njihovo tematiko poslovanja. Na primer kozmetična podjetja, podarjajo razne kreme in izdelke za nego kože; podjetja v prehranski industriji podarjajo prehranske izdelke; računalniška podjetja nekaj v zvezi z računalniško tehnologijo itd. A za podjetje, kot je naše, ki se ukvarja s pravnimi svetovalnimi storitvami nič od naštetega ne pride v poštev. Zato smo morali v oddelku za odnose z javnostmi prav dobro premisliti kakšna bodo naša poslovna darila za partnerje.

Beri naprej