Mesečni arhiv: februar 2018

Izobraževanje ob delu, priložnost za višjo stopnjo izobrazbe

Izobraževanje ob delu je priložnost, preko katere se zviša stopnja izobrazbe ter pridobi nova znanja in izkušnje. Za izobraževanje ob delu nikoli ni prepozno. Zanimivo je tudi, da enkrat začeto in izkušeno izobraževanje ob delu pogosto preraste v rutino. Pridobivanje znanja je človeku prirojena lastnost, ki pa jo mora razvijati.

Brez muje se še čevelj ne obuje

Slovenski pregovor je več kot primeren za izobraževanje ob delu. V družbi smo pogosto vpleteni v razne debate in pogovore. Iz njih lahko hitro sklepamo, kdo je o določeni temi razgledan ter kdo kvečjemu misli, da je razgledan. Enkrat doživeto in izkušeno izobraževanje ob delu nas v takih situacijah samodejno motivira k pridobivanju novega znanja o temi debate. V takih primerih je tudi pogosto, da je udeleženec izobraževanja ob delu v debati med bolj razgledanimi. Hkrati pa v takih primerih pozornost privlečejo bolj razgledane osebe. Njihova razgledanost ni naključje, ampak sad dodatnega in pogosto zahtevnega dela.

Lahko gre za poklicno izobraževanje ob delu, izpopolnjevanje ali povsem samostojno iniciativo posameznika. Pomembno pri tem je, da nas ni strah narediti prvi korak. Ovir do prvega koraka pa na žalost nikoli ne zmanjka oziroma jih je vedno dovolj na zalogi. Premagati strah do prvega koraka je tudi pomembna nadgradnja osebnosti. S tem se človek utrdi ter pridobi novo izkušnjo za podobne situacije v prihodnosti. Izpopolnjevanja in izobraževanja velikokrat potekajo v okviru organizacije ali podjetja, kjer je posameznik zaposlen. Cilj takega izpopolnjevanja je, doseči višjo raven znanja ali spoznati pomembne novosti pri opravljanju profesionalne dejavnosti.

Vsa vodilna podjetja veliko vlagajo v izobraževanje ob delu in druge oblike izpolnjevanja, saj se zavedajo njegovega pomena pri doseganju konkurenčnih prednosti in dodane vrednosti. Kdor zna opraviti dodatno, zahtevnejše ali drugače edinstveno delo, lahko računa na dodaten posel, dobiček, ugled in druge prednosti. Zato je izobraževanje ob delu pomembna dodana vrednost za vsakega udeleženca.

Preverite ponudbo izobraževanj ob delu na https://www.bb.si/.

Kapilarni dvig in epoksi tla

Se ukvarjate s tem, da bi prenovili ali pa dokončno zgradili svoj objekt oziroma hišo ali stanovanje?

Potem vas zagotovo zanimajo različna zaključna dela v gradbeništvu in ostala opravila, ki poskrbijo za kar se le da kvaliteten, udoben in estetski bivalni prostor za vas in vašo družino. Podjetij, ki se ukvarjajo s takšnimi in drugačnimi deli v gradbeništvu, je v naši majhni državi zares veliko, tako da načeloma res ne bi smeli imeti težav z izbiro pravega ponudnika. Med takšne storitve, ki vam pridejo prav pri ustvarjanju kvalitetnega in vzdržljivega objekta, gotovo pride prav tudi storitev kot je kapilarni dvig in epoksi tla. Prav tako je na trgu tudi kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo s kapilarnimi dvigi in epoksi tlemi. Tudi sam sem nekaj časa nazaj potreboval nekoga za kapilarni dvig in epoksi tla. V ta namen sem preveril spletni brskalnik in kar nekaj različnih podjetij, ki se ukvarjajo s tem, danes pa vam lahko priporočim ponudnika, ki je mene osebno navdušil s kapilarnim dvigom in epoksi tlaki.

kapilarni dvig

Kapilarni dvig odpravi podjetje Habat

Sam sem se namreč odločil za podjetje Habat, ki se sicer v prvi vrsti ukvarja s storitvami na področju slikopleskarstvo. Vendar pa storitvi, kot sta kapilarni dvig in epoksi tla, nista nič posebnega za takšno podjetje. Habat ima namreč tudi na tem področju ogromno znanja in izkušenj ter predvsem tudi ustrezne opreme za kapilarni dvig in epoksi tla, kar skupaj pripomore k celoviti kvalitetni storitvi. Na njihovi spletni strani lahko najdete marsikatero informacijo glede kapilarnega dviga in epoksi tlemi, če pa boste imeli na tem področju še kakšno dodatno vprašanje, vam bodo strokovnjaki z veseljem odgovorili.

Kontaktirajte podjetje Habat in se pozanimajte o kapilarnem dvigu, o epoksi tleh oziroma o kateri koli storitvi, ki vas zanima v smislu vašega objekta, pa naj bo to storitev za tla ali steno.

Telovadba za hujšanje ali kurjenje maščob

Telovadba za hujšanje je za mnoge preprosto kurjenje maščob. Najboljša telovadba za hujšanje je v prvi vrsti odvisna od posameznika ter njegovih osebnih lastnosti. Nekatere osebe hujšanje ne poznajo, ker imajo dobro presnovo, imajo uravnoteženo prehranjevanje, redno izvajajo gibalne aktivnosti ter si vzamejo dovolj časa za regeneracijo.

Pozimi lahko pokurimo dvakrat več kalorij

Nizke temperature zraka so priložnost, da telovadba za hujšanje doseže dvojni učinek. Pri nizkih temperaturah človeško telo potrebuje energijo za ogrevanje organizma. S tem se ohranjajo vitalne človeške funkcije. Človeško telo se kot izredno kompleksno kaže tudi v tej lastnosti. Ogrevanje telesa se izvaja izredno dinamično. Ko je energije dovolj za ogrevanje na določeni zunanji temperaturi, lahko organizem ohranja idealno toploto na vseh delih telesa. Kar občutimo kot prijeten topel občutek kljub mrazu. Mraz nam začne postajati, ko organizem ne more ogrevati celotnega telesa. Občutek mraza v roke ali noge je tipičen znak. Organizem v tem primeru jemlje toploto iz okončin z namenom ohranjanja toplote drugih, bolj vitalnih delov telesa. Z ustrezno prehrano, pa lahko ta občutek mraza ublažimo. Ker organizem preprosto pridobi energijo potrebno za ogrevanje. Dodana telovadba za hujšanje v zimskem času ima zato dvojni učinek : koristi energijo za pospešeno gibanje ter ogrevanje organizma. Zato je telovadba za hujšanje v zimskem času priporočljiva za vse, ki željo hitreje do idealne telesne teže. Ob tem seveda ne smemo pozabiti na varovanje zdravja. Hladen zrak ne koristi vsem delom telesa. Zato mora imeti oseba primerno opremo. Nos ali obraz je mogoče ustrezno zaščititi, s tem se negativni učinek hladnega zraka iz okolja zmanjša. Zaradi zmanjšanega pretoka zraka, pa je telovadba za hujšanje lahko še bolj koristna in učinkovita. Prav tako je potrebno poskrbeti za učinkovito uravnavanje optimalne temperature in vlage. Zdravju neškodljiva telovadba za hujšanje zahteva opremo, pri kateri je zagotovljena optimalna temperatura ob nizkih temperaturah ter pospešenem gibanju.

Lektoriranje in vezava diplomskih nalog

Se tudi vi ukvarjate s svojo diplomsko nalogo? Gotovo ste že ugotovili, koliko časa, truda in živcev je potrebno vložiti v takšno delo. Seveda pa je pri celotnem procesu izdelave diplomske naloge potrebno pomisliti na veliko različnih zadev, med drugim tudi na manjša, a ne nepomembna opravila, kot je na primer tudi lektoriranje in vezava diplomskih nalog. Ko pride do procesa izdelave diplomske naloge, sta lektoriranje in vezava diplomske naloge zagotovo storitvi, kateri ne moremo izpustiti. Na našem trgu pa lahko najdete veliko različnih ponudnikov lektoriranja in vezave diplomskih nalog, tako da boste brez problema lahko tudi vi prišli do ustrezne ponudbe za vas.

Vse za diplomo

za lektoriranje iin vezavo diplome poskrbi Vse za diplomo

Nekaj mesecev nazaj sem tudi sama pričela ustvarjati svojo diplomsko nalogo in tako sem med drugim potrebovala tudi nekoga, ki mi bo priskrbel storitve, kot sta tudi lektoriranje in vezava moje diplomske naloge. Hitro sem ugotovila, da si lahko pri nas zagotovimo lektoriranje in vezavo diplomskih nalog na kar nekaj različnih mestih, tako da sem imela na voljo kar pestro izbiro. Na koncu pa me je vseeno najbolj prepričala spletna stran, ki sliši na ime Vse za diplomo. Kot že samo ime pove, gre za spletno stran, kjer lahko najdete vse storitve za diplomo, med katere seveda sodi tudi lektoriranje in vezava diplomskih nalog.

Na omenjeni spletni strani lahko tudi vi preverite, kaj vse vam podjetje poleg lektoriranja in vezave diplomskih nalog še ponuja, poleg tega pa lahko na tem mestu najdete več informacij glede same ponudbe omenjenih storitev. Sama sem bila z lektoriranjem in vezavo diplomske naloge preko omenjenega podjetja zelo zadovoljna, tako da lahko danes tudi vsem vam priporočam, da za lektoriranje in vezavo diplomske naloge kontaktirate podjetje Vse za diplomo. Verjamem, da boste tudi vi zadovoljni s storitvami in boste poskrbeli za kar najbolj kvalitetno diplomsko nalogo, s katero boste uspešno opravili svoj študij.

Toplotna izolacija, tradicija in napredek

Toplotna izolacija je doživela tehnični napredek. Zato starejša toplotna izolacija lahko pomeni slabšo izbiro, kot novejša toplotna izolacija. Prednost starejše so praktične izkušnje večjega števila uporabnikov.

Reference svežega datuma

Kakovostna izvedba je osnova, na kateri lahko toplotna izolacija ustvari želene učinke. Predvsem je pomembna dobra izolacija toplotnih mostov, kot so balkonske plošče, obrobe okrog vzidanih oken. Na teh mestih mora biti toplotna izolacija natančno položena. Kar zahteva veliko natančnosti, potrpežljivosti in odgovornosti. Poleg toplotnih izgub, se z kakovostno izvedbo prepreči nastajanje plesni na mestih toplotnih mostov. To so kot rečeno področja vogalov, okrog oken, balkonskih plošč. Dobra toplotna izolacija je tudi strošek, vendar hkrati možnost za večji prihranek. Stroka pozna izvajalce, zato nam je lahko dobra referenca. Laik bo težko izbral in ločil med kakovostnimi in manj kakovostnim izvajalci. Zelo koristne so tudi reference vseh, ki so se za določeno toplotno izolacijo ter izvajalca že odločili. Pri tem pridobimo tudi številne koristne nasvete oziroma izkušnje. Verjetno najbolj koristne so napake in pomanjkljivosti, ki jih investitorji v primeru ponovnega odločanja ne bi ponovili. Pri pridobivanju informacij je potrebno nekaj teže dodati aktualnim. Področje se razvija in spreminja, zato pa tudi hitro zastara vse starejšega datuma. Kljub temu ostajajo nekatera pravila in priporočila stalnica. Kakovostni izvajalci načeloma skrbijo za ohranjanje dobrega imena, več zadovoljnih investitorjev nas v tem prepričanju dodatno utrdi. Primer zimzelenih pravil in priporočil je tudi debelina toplotne izolacije. Načeloma velja šest centimetrska toplotna izolacija za minimum. Za slovensko področje se sicer priporoča toplotna izolacija debeline od osem do dvanajst centimetrov ob zunanjih opečnih zidovih debeline devetindvajset centimetrov. Mnogi so v dilemi med boljšo notranjo ali zunanjo toplotno izolacijo. Zunanja toplotna izolacija je tehnično boljša ter dražja, vendar nam prinaša večje prihranke pri stroških ogrevanja in hlajenja. Danes mora toplotna izolacija upoštevati tudi vedno večjo prisotnost klimatskih naprav, stroški hlajenja kot stroški ogrevanja niso zanemarljivi. Več o toplotni izolaciji si preberite tukaj.

Turistična agencija je podjetje, ki ustvarja ali posreduje turistične storitve

Turistična agencija je gospodarska organizacija. Njen osnovni poslovni cilj je ustvarjanje in posredovanje turističnih storitev. Spadajo pod terciarne storitve, turistična agencija trguje s turističnimi aranžmaji ter turističnimi storitvami. Nekateri viri turistično agencijo opisujejo, kot trgovsko podjetje. Poslovni predmet tega trgovskega podjetja je priskrbeti storitve, ki se nanašajo na gostinstvo, turistične prireditve in transport ter organizacijo po pavšalni ceni kolektivna ali individualna potovanja. Sodobna turistična agencija obstaja skoraj dve stoletji, predhodne oblike pa so še bistveno starejše. Skoraj dvema stoletjema obstoja prve sodobne turistične agencije lahko dodamo še vsaj dodatnega pol stoletja, na račun obstoja predhodnih poslovnih aktivnosti. V aktualnem obdobju se turistična agencija času primerno spreminja. Ponudbe turistične agencije so danes lahko v hipu na trgu, ter neprimerno bolj na dosegu roke veliki množici ljudi. To lastnost omogočajo sodobni mediji, naprave ter kultura njihove uporabe v vsakdanjiku. V preteklosti je bilo obratno bilo veliko več časovnega zamika med objavo ponudbe s strani turistične agencije ter nakupom ponudbe s strani turista oziroma turistov. Prav tako so bila daljša potovanja življenjski dogodek, danes pa so lahko bistveno bolj vsakdanji dogodek in doživetje.Turistična agencija ponuja potovanja.

Organizirana in individualna potovanja

Organizirana potovanja lahko ustvari v celoti turistična agencija. Ter jih kot takšna ponuja na trgu. Lahko pa turistična agencija nastopa kot posrednik na trgu. Pri organiziranju ima številne prednosti, v primerjavi z organizacijo v izvedbi posameznika. Prednosti so pogosto premo sorazmerne z časom delovanja. Izkušena turistična agencija ali njeni predstavniki poznajo destinacije, želje, povpraševanja in številne druge pomembne podrobnosti. V drugih primerih pa so odvisne predvsem od inovativnosti ter sposobnosti zaznavanja novih trendov. Lahko pa turistična agencija ustvari potovanje po individualnih željah posameznika ali manjše skupine. V tem primeru posameznik ali manjša skupina določi cilj potovanja, vsebino potovanja, čas potovanja ter vse druge lastnosti potovanja. Posamezniku ali manjši skupini nato turistična agencija v največji možni meri izpolni želje in osebna pričakovanja. Se v kratke odpravljate na lepše? Vsekakor si oglejte ponudbo potovanj, ki jih ponuja Turistična agencija Oskar.

Gorska kolesa ali mtb kolesa

Gorska kolesa ali mtb kolesa so široko uporaben športni rekvizit. Na trgu so se gorska kolesa ali mtb kolesa pojavila pred približno tremi desetletji. Takratne izvedbe so bile razmeroma preproste, saj je šlo za predelavo v gorska kolesa ali mtb kolesa na osnovi klasičnih kolesnih okvirjev. Okvir kolesa je bil kvečjemu utrjen na nekaterih mestih, dodatne pa so bile tudi terenski vožnji primerne pnevmatike in drugi dodatki.

Osvojene zahtevnejše gorske poti in gorski vrhovi so poskrbeli, da so gorska kolesa ali mtb kolesa navdušila širše množice. Poleg številnih gozdnih poti, so kolesarji osvajali vedno zahtevnejše in višje ležeče kolesarske cilje. Posebno priljubljena so bila gorska kolesa ali mtb kolesa na gorskih poteh, katere so bile namensko ustvarjene po točno določenih tehničnih zahtevah. Primer tehničnih zahtev je širina poti, povprečni naklon, izogibališča in podobno. Čeprav so takšne poti vodile do ciljev na nadmorski višini dva tisoč in več metrov, od gornikov niso zahtevali posebnega napora. Predvsem mlajši gorniki so hitro spoznali, da so primerne tudi za gorska kolesa ali mtb kolesa. Kar pa je kmalu privedlo do nesoglasja s klasičnimi gorniki, lovci in drugimi uporabniki stez oziroma območji ob stezi. Danes so zato gorska kolesa ali mtb kolesa na mnogih takšnih poteh prepovedana, zato je njihova uporaba nemogoča oziroma na splošno omejena. Vseeno imamo celo vrsto drugih možnosti za njihovo uporabo. Potrebno je zgolj izbrati primerna gorska kolesa ali mtb kolesa ter jih pravilno uporabljati. Načeloma so enaka ostalim kolesom in temu primerno uporabna, z dodatno možnostjo uporabe na slabših voznih podlagah. Nekaterim gorska kolesa ali mtb kolesa ustrezajo že zaradi položaja kolesarja med vožnjo, uporabljajo jih tudi na asfaltnih podlagah. Kvečjemu zamenjajo pnevmatike, skladno z željami in zahtevami. Proizvajalci ponujajo neštete možnosti izbire. Neurejene podlage so sicer kraj uporabe, kjer se gorska kolesa ali mtb kolesa najbolje izkažejo. Oglejte si ponudbo gorskih koles v spletni trgovini Hervisa.

Adidas boost, izjemna tehnologija blaženja

Adidas boost odlikuje izjemna tehnologija blaženja. Na področje tekaške aktivnosti je Adidas boost uvedel pomembno novost, na katero so mnogi tekači in drugi športniki čakali dolga leta. Dobra odzivnost in mehkoba pred tem nista bili združljivi lastnosti.

Adidas boost

Edinstven način zbiranja in oddajanja energije

Skrivnost ponuja posebna pena, s katero se Adidas boost razlikuje od konkurence. Slednja zelo množično uporablja za blaženje peno iz etilen vinil acetata. Adidas boost ima za razliko v podplatih termoplastični poliuretan. Material je znan iz avtomobilske industrije, s področja dodatkov za mobilne telefone, pri nekaterih športnih rekvizitih in na drugih področjih. Razvoj Adidas boost podplata se je začel pred nekaj leti, potekal pa je v smeri razširitve volumna termoplastičnega poliuretana. Rezultat razvoja je bila posebna pena, ki je v sodelovanju s podjetjem Adidas dobila ime boost. Adidas boost podplat ima več tisoč majhnih zračnih mehurčkov, ki so sposobni akumulirati in sproščati energijo. Tekaču Adidas boost podplat omogoča povečati moč odriva. Na prodajnih policah Adidas boost ni težko prepoznati, saj ima podoben izgled kot vsem znani stiropor. Vendar nima z njim praktično nobene zveze v tehničnem smislu ter niti približno enakih lastnosti. Stiropor se ob pritisku splošči ter ohrani novo ustvarjeno obliko. Adidas boost se ob pritisku obratno sprosti in povrne v obliko pred ustvarjenim pritiskom. Sprostitev v obliko pred ustvarjenim pritiskom tekač občuti kot lažji in hitrejši odriv. Kljub elastičnosti, pa ne gre za občutljiv material. Raziskave kažejo, da lahko prenese velike temperaturne ekstreme in druge obremenitve. Odlične lastnosti so kmalu spoznali tudi drugi športniki, tehnologija Adidas boost je kasneje bila prenešena na košarkarske čevlje. Podobno kot tekaška različica, omogoča izjemne odbojne lastnosti. Pred izbiro je dobro preizkusiti tudi druge lastnosti, predvsem primernost uporabniku. Adidas boost predvsem odlikuje izredna mehkoba, uporabniki morajo biti pozorni tudi na primernost njihovim stopalom, načinom obremenitve stopala ter številnim drugim individualnim lastnostim in zahtevam.