Mesečni arhiv: julij 2017

Za določene dokumente je primeren le sodni prevod v italijanščino

Ker je Italija naša sosednja država, je povsem logično in jasno, da imajo Slovenci kar nekaj opravka tudi na njihovih uradih. Bodisi so to kakšne kazni, prekrški, obsodbe, sodbe in podobno ali pa je zgolj treba kaj urediti na njihovih upravnih enotah, ker je življenje Slovencev tako ali drugače povezano  z Italijo. V takih primerih, ko je potrebno kaj urejati na upravnih enotah, sodiščih in ostalih uradnih institucijah, pa je nujno potreben sodni prevod iz slovenščine v italijanščino. Seveda vse napišemo v slovenščini, vendar pa praviloma uradne institucije kot po tekočem traku zavračajo prevod iz slovenščine v italijanščino, če ni sodno overjen, saj sodni prevod iz slovenščine v italijanščino pomeni, da je zagotovo prevod identičen z izvirnikom, česar pa navadni prevajalec, ki ni tolmač, nikakor ne more zagotoviti. Lahko se sicer podpiše in napiše izjavo, da je prevod iz slovenščine v italijanščino identičen, vendar ta njegova izjava prav čisto nič ne velja. Pa sodni prevod iz slovenščine v italijanščino ne zahtevajo samo Italijanske oblasti, to povsem enako velja čisto povsod in v čisto vseh državah.

Vsekakor pa je treba takšen prevod iz slovenščine v italijanščino naročiti v naprej in ne kar pričakovati, da boste kar avtomatsko prejeli take vrste prevajanje. Načeloma vas bo sicer prevajalska agencija opozorila na to, da po vsej verjetnosti potrebujete prevod iz slovenščine v italijanščino s sodno overitvijo, vendar pa nikar ne računajte na to, saj vsa prevajalska podjetja niti nimajo v ponudbi sodnega prevajanja.

Kavitacija – neboleč estetski poseg

Kavitacija je neboleč estetski poseg.

Za razliko od drugih estetski posegov, kavitacija v mestu Ljubljana ne pušča nikakršnih sledi. Učinke terapije se lahko vid že po prvi terapiji, z več terapijami pa je moč doseči popoln učinek. Estetski poseg je naraven, preko ultrazvoka vpliva na maščobne celice. Iz njih se z ultrazvočnim učinkovanjem izlijejo koristne in odvečne snovi. Odstranjevanje odvečnih maščobnih oblog z radio frekvenco je učinkovito na vseh najbolj izpostavljenih mestih, kot so meča, trebuh, zadnjica, roke, stegna, hrbet ter druge dele telesa. V mestu Ljubljana se kavitacija začne z osebnim pregledom in pogovorom. Na podlagi strokovnega pregleda se določi značilnosti terapije ter dogovori za termin oziroma termine. Načeloma traja terapija približno pol ure, več ali manj odvisno od stanja, predela učinkovanja radio frekvenčne metode ter od raznih drugih dejavnikov. Na več terapij je potrebno računati zaradi omejenih sposobnosti predelave stopljene maščobe. Po terapiji sledi počivanje in sproščanje, ki traja manj kot uro. Naravna liposukcija ali kavitacija v prestolnici Ljubljana poteka v urejenem in terapiji prilagojenem okolju. Oseba med terapijo leži, izbrano mesto se pred učinkovanjem ultrazvoka namaže z gelom. V mestu Ljubljana se kavitacija izvaja z posebno ultrazvočno sondo, ki izbrano mesto posega masira in gladi. S tem se učinkuje na maščobne celice, izločanje odvečnih snovi iz njih ter posledično zmanjševanje maščobnih oblog oziroma celulita. Kavitacija v prestolnici Ljubljana se izvaja z najsodobnejšimi aparati evropskega porekla, ki izpolnjujejo najzahtevnejše standarde. Terapija je lahko nadgrajena z radio frekvenčno terapijo. Radio frekvenčna terapija omogoča pomlajevanje in regeneracijo telesa na naraven in naraven način. Terapija prodira globje pod vrhnjo plast kože ter motivira ustvarjanja kolagena ter pospešuje cirkulacijo krvi in limfnega obtoka. Dodatni učinki se kažejo na izboljšani obnovi celic, metabolizmu, odpravi celulita in maščobnih oblog ter splošnemu pomlajevanju telesa in obraza.

Obiščite našo poslovalnico v Ljubljani in si privoščite kavitacijo. Več preberite na našem spletnem mestu.

Estetika, blaženje naravnega procesa staranja

Estetika ima namen ublažiti naravni proces staranja človeka ter izboljšati njegovo privlačnost in druge vizualne učinke.

Estetika ni odkritje sodobnega sveta, ampak je bila v človeški zgodovini vedno aktualna. Arheološka izkopavanja so že pred časom razkrila, da so ljudje dali veliko na zunanjo podobo že pred več tisočletji. Ohranjene poslikave govorijo, da je zunanja podoba bila cenjena, spoštovana ter v mnogih primerih ločevala ljudi. Kako spoštovana je bila estetika govorijo same ohranjene stenske poslikave Starega Egipta. O cenjenosti govori dejstvo, da so stari Egipčani poznali mnogo danes znane kozmetike. Poznali so dišave, barvila za barvanje ustnic in temnenje oči, soli za kopanje, depilacijska sredstva ter marsikaj drugega. Iz Starega Egipta se je estetika prenesla na Grke in Rimljane, po razpadu Rimskega imperija pa za več stoletji izgubila pomen. V sodobnem času je pomen estetike povzdignil predvsem Hollywood, danes smo z njo seznanjeni na praktično vsakem koraku. Dovolj je, da pogledamo reklamna sporočila, reklamne kampanje in oglaševanje. Estetika sodi med najbolj oglaševana področja, praktično nas oglasi s tega področja spremljajo na vsakem koraku. V sodobnem času se je po vzoru filmske in televizijske industrije tudi mnogo spremenilo, področje je napredovalo. Včasih je veliko štel make up, danes šteje celotna podoba od glave do pete. Veliko vpliva na to ima posredno spet filmska, televizijska in druga industrija medijev ter naprave za prenos slike. Kakovost slike se je opazno spremenila že v zadnjem desetletju, kar zahteva za popoln videz pomembnih oseb vedno obsežnejše in bolj zahtevne posege. Tako ni dovolj, da se oseba naliči ter ima urejeno frizuro, ampak šteje veliko več podrobnosti. Po vzoru javno znanih oseb, estetika pridobiva na pomenu tudi med navadnimi ljudmi. Veliko oseb iz te množice želi biti po vzoru javno znanih oseb urejenih od glave do pete.

Estetika je področje, ki se je, se in se bo spreminjalo.

Mercator, priložnosti za zaposlitev

Zaposlitev v Mercatorju pogosto nudi zaposlitvene priložnosti za ambiciozne osebe različnih poklicev in znanj.

V skupini Mercator je zaposlitev kadrovska priložnost dela v podjetju s tradicijo ter regijskim področjem poslovanja. Podjetje je začelo poslovati po drugi svetovni vojni, pod imenom Živila Ljubljana. Od skromnih začetkov z tremi ducati zaposlenih ter podobno skromnim naborom vrst živil je prerasel v največje slovensko trgovsko podjetje z raznimi dodatnimi aktivnostmi na drugih področjih. Na slovenskem tržišču je v povojnem območju Mercator pogosto opravljal pionirsko nalogo pri uvajanju novih izdelkov in storitev na slovenski trg. Danes ima skupina veliko število prodajaln, po gostoti in prisotnosti na vseh koncih dežele na sončni strani Alp praktično nima konkurenta. Temu primerno ima za zaposlitev v skupini Mercator prednost, saj je velika možnost najti delovno mesto v bližini stalnega bivališča. V večjih mestih in krajih je pogosto prisotnih tudi več prodajaln z različnimi prodajnimi artikli. Zaradi tržnega deleža, tradicije ter goste posejanosti s prodajnimi mesti, je kandidatom moč najti tudi informacije koristne iz prve roke. V prodajalnah lahko kandidati dobijo prvi vtis, kako izgleda zaposlitev v skupini Mercator od blizu oziroma v praksi. Prvi praktični vtis imamo deloma že ustvarjen, saj bi težko našli posameznika, ki še ni vstopil v prodajalno skupine. Ko iščemo zaposlitev v skupini Mercator se dodatno izostrijo naši pogledi, zanimajo nas nove podrobnosti. Dodatno lahko pred ali po ogledu na spletni strani preberemo pričakovane naloge ter si tako dodatno izboljšamo informacijo o prostem delovnem mestu. Prodajalne so dodatno med seboj različne, kar dodatno poveča možnost najti individualno najbolj primerno zaposlitev v skupini Mercator. Poleg bogatih informacij na spletni strani, je mogoče pridobiti tudi povsem individualne informacije. Pridobimo jih preko telefonskega pogovora, sama prijava pa se lahko pošlje na klasičen ali sodoben način.

Mercator zaposlitev pridobimo preko oddane prijave po klasični ali elektronski pošti ter uspešno opravljena razgovora. Preberite več

Savna za dva v gorskem wellnessu Planja

Savna za dva je razvajanje, ki ga pohorski ambient nudi tako znotraj kot zunaj centra.

Izbrana savna za dva je del ponudbe Dežela dobrega počutja, wellness Planja ponuja tudi pokriti bazen, masaže, nege, kopeli ter razne druge storitve. Savna za dva je lahko samostojna ponudba in zasebna ponudba, lahko pa se doda kopanje, masažo ali druge storitve. Wellness center Planja nudi klasično ter ekskluzivno ponudbo savn in sicer: finsko, parno, infrardečo ter karbonsko v okviru klasične ponudbe, ekskluzivno pa so v ponudbi učinki preko zelišč s Pohorja ter počivanje na senu z bližnjih travnikov. Finska, parna, infrardeča ali karbonska savna za dva je najbolje izbrana s ciljnim namenom. Kdor ima izkušnje s savnami ne bo imel težav z izbiro, drugi se lahko posvetujejo s strokovnjaki ali si pridobijo druge reference, zdravi začetniki pa lahko izbirajo tudi poljubno. Finska savna za dva je najbolj znana, večina tudi zaradi tega želi izkusit v praksi iz filmov in drugih medijev znano podobo rituala rdečeličnih severnjakov. V finski savni je temperatura od sedemdeset do sto stopinj Celzija, relativna vlažnost pa od dvajset do pet procentov. Zaradi visoke temperature so potrebni krajši termini, učinke pa se doseže z ponovitvami. Parna savna za dva vabi v okolje z nižjimi in bolj znosnimi temperaturami zraka ter višjo relativno vlažnostjo. Podobno nizko temperaturo ima infrardeča savna za dva, vendar bistveno večjo učinkovitost. Njena posebnost je prodiranje infrardečih valov energije do štiri centimetre pod površino kože. Zato motivira k intenzivnejšem znojenju ter drugim učinkom. Koristna je predvsem za tiste, ki želijo učinkovitost ter tiste, kateri iz zdravstvenih težav ne prenašajo visokih temperatur. Učinkovitost se med drugim kaže tudi v dejstvu, da takšne savne koristijo mnogi športniki nekaterih disciplin za namene ogrevanja telesa med nastopi ali treningi.

Savna za dva je namenjena izboljšanju zdravstvenega stanja ter posledično kakovosti življenja. Preverite naše storitve.

Hotel Rogla, idealna izbira rekreativcev

Hotel Rogla je idealna izbira za aktivne obiskovalce pohorske planote.

Obiskovalce v hotel Rogla z lično urejenimi dvoposteljnimi sobami. Sobe so opremljen s telefonom, mini barom, telefonom, televizijskim sprejemnikom kopalnico ter brezžičnim internetom. Preveritev razpoložljivosti in spletno rezervacijo obstaja spletna možnost. Preveriti razpoložljivost zahteva zgolj izbrati hotel Rogla ter vnesti želen datum prihoda ter predviden čas bivanja. Preko spleta je mogoča tudi rezervacija. Rezervacija je mogoča za hotel Rogla ter druge hotele, bungalove in koče na Rogli. Za aktivne je hotel Rogla primeren zaradi možnosti aktivnega preživljanja prostega časa na prostem, kot pod streho hotela. Pod streho so možnosti v wellness centru Planja ter v športni dvorani. Na prostem so aktivnosti odvisne od letnega časa ter seveda zahtev obiskovalcev. V zimskem času hotel Rogla gosti predvsem smučarje, deskarje ter ljubitelje teka na smučeh. Kopen del sezone pa je pravi raj za izvajanje številnih športnih in rekreacijskih aktivnosti v bližnji ali širši okolici Rogle. V širšo okolico je mogoče odriniti predvsem z kolesi ter pri tem spoznati Pohorje po dolgem in počez. Podobno velja za pohodnike, le da je v tem primeru možnih dnevnih kilometrov manj. Hkrati pa je več možnosti za ogled številnih naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih s kolesa velikokrat spregledamo. Naravne in kulturne znamenitosti pričajo o življenju, delu in zgodovini v bližnji in daljni okolici. Med posebne znamenitosti sodijo največje visoko barje v Sloveniji, dvajset jezerc nosi ime Lovrenška jezera. Skoz pragozd se lahko povzpnemo na Osankarico, osem tisoč let v zgodovino pa nas popelje zavarovano Črno Jezero. Na tem območju se nahaja tudi najvišje ležeča strnjena vas v Sloveniji. Skomarje so tudi živ muzej pohorske arhitekture. Zanimivosti je praktično na vsakem koraku dovolj, potrebno je zgolj vzeti pot pod noge.

Hotel Rogla je odlična izbira za vse, ki želijo preživeti dopust ali vikend v prijetnem naravnem okolju.

https://www.terme-zrece.eu/si/namestitev/hotel-vital