Mesečni arhiv: april 2017

Osebni stečaj pobližje

Osebni stečaj se zgodi, ko fizična oseba zaide v previsoke dolgove, katere mora poravnati s svojim lastnim denarjem. Velikokrat se zgodi, da se nekako pogodi, da ji ni potrebno plačati vsega dolga, saj se domeni za odpust tega, ker pokrije stvari določenemu upniku. Pomembno je vedet, da je namen tega ponovna možnost osebe da zaživi dolgov varno življenje – torej svež pričetek življenja.

Najprej pomislimo samo na lastne težave, vendar moramo opozoriti, da sem sodi tudi samostojno podjetništvo. Po zakonu ustanovitelj s.p.-ja odgovarja zanj s svojim lastnim premoženjem. Tako da ob morebitnih nevšečnostih podjetja, v primeru ko ni poti nazaj, lahko oseba razglasi osebni stečaj in reši tak podjetje kot tudi sebe.

Ključno vprašanje tu je kdaj oseba lahko predlaga osebni stečaj. Začne se z vlogo na okrožno sodišče, ki zajema različna poročila. Najbolj važno je omeniti poročilo o stanju premoženja, v primeru pa da je situacija dopuščujoča, pa dodamo še izjavo o morebitnih ovirah za odpust obveznosti. Da stvari potekajo po vseh pravilih pa za to poskrbi notar, ki zadevo potrdi in strokovno rečeno overi.

Notar želi videti predvsem dva dokumenta, ki sta tu ločena. Prvi del je premoženje, ki je osebno in ga oseba uporablja zase. Drugi del pa je razviden iz poslovnih knjig. Predloženi morajo biti tudi podatki o vseh tekočih računih in vseh prejemkih. Pod prejemki si lahko predstavljamo plače in pokojnine ter podobne stvari.

Osebni stečaj se lahko zgodi hitreje kot bi kdaj pričakovali, zato je pri tem pomembno predvsem to, da predenj ustanovimo s.p. dobro raziščemo trg in se pobližje spoznamo z lokalnim trgom, ki je po navadi za samostojne podjetnik najpomembnejši, če ne upravljajo s spletno trgovino.

Kaj več o tem pa si lahko preberete tukaj http://www.osebnistecaj.si/.

Klopni meningitis, najbolj ogrožena območja

Klopni meningitis je pogostejši pojav v delih države, ki veljajo za ogrožena območja.

Največ težav klopni meningitis povzroča na območjih Gorenjske in Koroške, za nevarno območje velja tudi ljubljanska regija. Nekoliko manj prizadeta so celjska in osrednje slovenska zdravstvena regija. Med obolelimi za klopni meningitis obstajajo tudi pomembne razliko. Bolj so za klopni meningitis dovzetni moški, predstavljajo slabi dve tretjini okuženih. Delež okuženih žensk je dobro tretjino. Med to isto populacijo je več obolelih pri starejši populaciji. Preko šestdeset odstotkov oseb je starejših od petinštirideset let. Najbolj pa so za klopni meningitis dovzetne osebe stare med petinpetdeset in štiriinšestdeset let. V Sloveniji je okuženost klopov pod enim odstotkov, zavedati pa se velja nevarnosti, ki jo prinaša. Največje možnosti za klopni meningitis obstaja med majem in oktobrom, največ obolelih v tem primeru zabeležijo junija. Obstaja pa tudi možnost največjega števila obolelih junija ter septembra in oktobra. To se zgodi, ko je jesen topla. Na število obolelih v veliki meri vpliva dejavnost klopov. Njegovo preživetje in razvoj sta odvisna od hranjenja s krvjo gostitelja ter preobrazbe v višjo razvojno stopnjo. Klop potrebuje za preobrazbo gostitelja, na njega se spusti z vegetacije ter si poišče najprimernejše mesto za ubod. Na tem mestu se klop hrani nekaj dni. Če klop ugrizne gostitelja dovolj zgodaj, se lahko preobrazi v višjo razvojno stopnjo. Toplejša jesen, pa daje možnost preobrazbe tudi nekoliko kasnejšim ugrizom. Klop se po ugrizu in hranjenju spusti na tla, ter v varnem zavetju preobrazi v višjo razvojno stopnjo. Dobre vremenske razmere mu omogočajo, da je se preobrazba zgodi v istem letu. Pri hladnejših jesenskih dnevih je to nemogoče, saj prej nastopijo predvsem neugodne vremenske razmere. Podobno lahko na večjo obolevnost vpliva topla pomlad oziroma zgodnji nastop višjih temperatur.

Z njimi postane klop aktiven, s tem pa nastopi možnost za klopni meningitis.

Registracija avtomobila, ustaljena rutina

Registracija avtomobila je velikokrat ustaljena rutina.

Veliko ljudem je registracija avtomobila neznanka, večino krivde imajo spreminjajoči se veljavni zakoni. Ljudje se starih zakonov in navad navzamejo, za novosti pa hkrati veliko ljudi preprosto ne ve. Dokler registracija avtomobila pomeni vedno eno in isto vozilo, poteka postopek kot rutina. Lastnik na kratko natančno ve kaj mora storiti, v veliko primerih se ne spremeni praktično nič. Ve, da mora avtomobil odpeljati na tehnični pregled, poravnati zavarovanje zanj ter plačati nadomestilo za uporabo cest. Tehnični pregled, zavarovanje in uporabo cest opravi na vedno istem mestu, pri vedno isti osebi, organizaciji oziroma njegovem predstavniku. Praktično se registracija avtomobila izvede z pregledom vozila na istem mestu, spremembe prinesejo predvsem novi izvajalci tehničnih pregledov. Zavarovanje se lahko poravna ob tehničnem pregledu ali pa se poravna na zavarovalnici oziroma pri njenem predstavniku tretja možnost pa je poravnanje zavarovanja na domačem naslovu. V tem primeru pride predstavnik zavarovalnice na dom ter z zavarovancem sklene avtomobilsko ali morda še kakšno drugo zavarovanje. Registracija avtomobila zahteva še plačilo cestne takse: to je mogoče plačat ob tehničnem pregledu ali na upravni enoti. Na upravni enoti se lahko poleg tega izvede celotna registracija avtomobila, vendar je pri tem potrebno imeti potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu ter potrdilo o vplačanem avtomobilskem zavarovanju. Ko staro vozilo zamenja novo ali novejše, se velikokrat lastniki znajdejo pred številnimi neznankam. Največ sprememb je glede tehničnega pregleda, ki je po novem za nova vozila vsaka štiri leta, ter vsake dve leti za vozila stara od štiri do osem let. Vozila starejša od osem let, pa morajo biti pregledana vsako leto. Izjema so posebna vozila, s katerimi se prevaža večje število potnikov, vozila, katera prevažajo nevarne predmete in podobno.

Registracija avtomobila se lahko v letu dni lahko spremeni v podrobnostih, zato je dobrodošlo biti na tekočem s spremembami.

Šolske počitnice, najlepši šolski dnevi

Šolske počitnice so za šolarje najlepši dnevi šolskega leta.

Na šolske počitnice imamo vsi lepe spomine, prav posebej pa na lepo preživete družinske počitnice na najrazličnejših krajih in lokacijah. Na koledarju šolskega leta imamo šolske počitnice razdeljene preko celega leta, začnejo se s krompirjevimi počitnicami ob koncu oktobra, nadaljujejo z božično novoletnimi, sledijo zimske šolske počitnice ter prvomajske počitnice ter poletne počitnice ob koncu šolskega leta. Počitnice so modro razdeljene tako, da imamo v vsakem letnem času čas za sprostitev in oddih. Različni letni časi pa narekujejo tudi drugačne možnosti za dobro preživete šolske počitnice. Božično novoletne, zimske ter morda tudi prvomajske počitnice lahko prežimo na snegu. Prvomajske predvsem na višje ležečih smučiščih, v nižjih predelih za razliko preživljamo počitnice v prijetnem pomladnem vremenu. Smučišče Rogla nudi kompletno ponudbo za dobro preživete šolske počitnice na snegu, dodatek pa je ponudba wellness centrov. V poletnih počitnicah je Rogla odlična izbira za vse ki se željo izogniti vroči pripeki doline. Naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center slovi po zdravilni klimi ter temperaturami okrog dvajset stopinj Celzija. Jesenske šolske počitnice na Rogli so prijetne zaradi slikovitih naravnih barv, v katere se odene okolica. Prebujajoča pomlad pa je zanimiva zaradi prebujajoče se narave. V vsakem letnem času je dovolj zanimivega, za bolj rekreativne obiskovalce kot tudi tiste, ki se raje sproščajo. V vsakem primeru smo deležni blagodejne sredogorske klime, ki ugodno vpliva na zdravje in dobro počutje. Zimska sezona ponuja možnost smučanja, deskanja, teka na smučeh, kapljanja ali sprehodov v zimsko naravo. Poleti je mogoče šolske počitnice preživeti na kolesu, prehoditi daljše ali krajše razdalje označenih poti, teči, lahko se odločimo za nordijsko hojo ali številne druge možnosti. V vseh letnih časih se lahko prepustimo tudi razvajanju z masažami, savnami ter raznimi drugimi zdravju koristnimi terapijami.

Šolske počitnice na Rogli so dobra odločitev in prijetna izkušnja.

Motivacija zaposlenih, ustvarja optimalne pogoje dela

Motivacija zaposlenih je osnova, na kateri se gradijo dobri pogoji dela.

Za uspešna poslovna okolja je značilna motivacija zaposlenih. Začetki zavedanja pomena motivacije na delovnem mestu so zelo stara, skozi zgodovino si je človek vedno prizadeval za najboljše možno delovno okolje. Največkrat je bilo v preteklosti dobro delovno okolje zagotovljeno predvsem pri samozaposlenih osebah, v podjetjih pa so spoznanja o pomenu dobrega okolja novejšega datuma. V preteklosti je bilo v okoljih s slabimi pogoji dela bistveno več slabih odnosov ob opravljanju profesionalnih dejavnosti. Slabi odnosi so preko vpliva raznih panog in področji privedli do današnjega spoznanja, da je motivacija zaposlenih eden ključnih elementov za uspešnost podjetja ali podjetnika na konkurenčnem trgu. Zaposleni na določenem delovnem mestu o njem ve daleč največ ve, motivacija zaposlenih ga motivira k najbolj optimalni izrabi danosti za doseganje zastavljenega cilja. Slaba okolja na drugi strani dosežejo, da je motivacija zaposlenih negativna. Vendar se negativnost ne prenese zgolj na zaposlenega, slej ko prej se prenese tudi do poslovnega rezultata. Zaposleni je tudi najboljši vir informacij za iskanje konkurenčnih prednosti. Potrebno ga je zgolj vključiti v proces odločanja in uvajanja sprememb, ki bodo privedle do konkurenčnih prednosti. Delodajalec mora imeti na drugi strani posluh za zaposlenega ter njegove predloge spremembe. Slaba delovna okolja nasprotno gledajo predloge sprememb s strani zaposlenega zviška, kar ni zgolj negativna motivacija zaposlenih. Pogosto se izkaže tudi kot zamujena priložnost, v najslabšem primeru pa konkurenci prepuščena konkurenčna prednost. V fleksibilnih delovnih okoljih lahko zaposleni svoje predloge odnese tudi do konkurence, ter jim na enostavne način podari prednost v konkurenčnem boju na trgu. Imeti besedo pri spremembah je v mnogih primerih vsaj enako pomembna motivacija zaposlenih, kot nagrajevanje ter razne druge oblike motiviranja. Zaposleni dobi občutek in potrditev, da so njegove izkušnje, razmišljanja in spoznanja cenjena in priznana.

Motivacija zaposlenih je vsakdanjik uspešnih delovnih okolji.

www.mojazaposlitev.si/blog/Kako-motivirati-zaposlene-982.php