Mesečni arhiv: april 2015

Prenosna klima, mobilna svežina

Prenosna klima je mobilna svežina . Mobilna svežina je prenosna klima, ker je lahko idealna temperatura zraka mogoča povsod. Prenosna klima je mogoča povsod tam, kjer je možnost napajanja z električno energijo iz omrežja. Praktičnost, ki jo ima prenosna klima

je toliko večja za osebe, ki imajo več prostorov katri potrebujejo izboljšanje temperature zraka. Tako ima lahko oseba poleg doma, kjer prebiva večino svojega časa, tudi druge prostore. Predstavljajo jih vikendi, razni pomožni objekti in podobno. Prenosna klima se lahko uporablja na različnih prostorih. Zelo pomembno pri tem je, da se izbere mesto, kjer bo hlajenje prostora najbolj učinkovito. Prenosna klima mora biti hkrati postavljena tako, da osebam, ki se v trenutku delovanja nahajajo v prostoru, ne škodijo. Dobro počutje ni pomembno zgolj v času, ko prenosna klima deluje, ampak tudi izven časa delovanja. V primeru, da namestitev klime ne bo zdravju primerna, lahko negativne posledice delovanja klime čutimo še dolgo časa. Poleg namestitve klime, je pomembna temperatura delovanja. Namestitev klime mora biti izvedena tako, da preprečuje negativne vplive ohlajenega zraka. Največkrat je to mogoče tako, da se prepreči delovanje v smeri človeka. To storimo tako, da klimo ali obrnemo stran od človeka ali jo odnesemo v sosednji prostor, ter pustimo odprta vrata. Tako lahko imamo klimo na hodniku, vrata na hodnik pa odprta. Delovanje klime je zdravju neškodljivo tudi v primeru, ko je temperatura hlajenja izbrana optimalno.

Predvsem se je potrebno izogibati ekstremom. Razlika med zunanjo in notranjo temperaturo ne sme biti prevelika. V veliko primerih se lahko prevelika temperatura zazna relativno hitro. Znake za preveliko temperaturno razliko nekateri ljudje hitro zaznajo. V tem primeru je potrebno znižati nastavljeno temperaturo, spremeniti smer delovanja ter storiti vse podobne ukrepe, ki ublažijo moč delovanja klime. Prenosna klima lahko spremeni kakovost bivanja, vendar je potrebno delovanje optimalno nastaviti glede na vse pogoje v prostoru.

Več

počitnice na hrvaškem

Hrvaška, mediteranska dežela

Hrvaška je dežela Mediterana . Mediteranski del dežele je najbolj znan. Seveda to ni edini del dežele. Poleg obmorskega pasa, se nad njim dviguje gorski svet, s približevanjem deželam srednje Evrope se srečujemo z nižinskim svetom. Vse raznolikosti dežele so bile v zgodovini dobro obiskane. Hrvaška je dežela, ki leži na območju nekdaj pomembnih prometnic. Te prometnice so svoj čas povezovale Evropo z Azijo in Afriko.

Pomembne prometnice so potekale tako po kopnem ozemlju današnje države Hrvaška, kot tudi po morju. Z navezanostjo na vse pomembne dežele sveta je lahko ozemlje in njeni prebivalci dosegalo oddaljene kulture, od njih pridobivala in hkrati izmenjevalo mnoge dosežke takratnega časa. Vse pomembne prometne poti, so še danes živ spomin. Ohranjajo se v kulturnih dosežkih starejših obdobjih. Najdemo jih tako v obmorskem delu države, kot tudi v notranjosti dežele. V nekaterih primerih so zelo zanimive turistične točke, ki jih turisti obiskujejo predvsem v poletni sezoni. Hrvaška lahko turistom ponudi vse značilnosti Mediterana. Poleg geografskih in klimatskih značilnosti, so tudi še mnoge druge ogleda in izkušnje vredne stvari. Klimatske značilnosti so podobne drugim delom Mediterana. Značilnosti Mediterana je moč opaziti tudi v arhitekturi ter drugih kulturnih dosežkih. Nekateri segajo daleč v zgodovino. Četudi ni ostankov iz najstarejših obdobji, ki bi stvarno pričale o obstoju človeškega rodu na tem mestu v davnini, nam o obstoju govorijo nekatere značilnosti poselitve krajev. Tako imamo nekatera pristaniška ob obali, ki niso nič drugačna kot druga pristanišča s podobno staro zgodovino v drugih delih Mediterana.

Hrvaška pristanišča v večini primerov temeljijo na naravnih danostih. Današnja Hrvaška jih izkorišča na različne načine. Hrvaška je tudi danes pomorska dežela . O tem pričajo mnoge današnje aktivnosti, ki se odvihajo in razvijajo vzdolž celotne obale. Danes je odprtost v svet preko morja pomembna lastnost in prednost, ki jo nudijo številna Hrvaška pristanišča in luke.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Destinacija/Hrvaska

slovenska smučarka tina maze

Tina Maze, slovenska smučarka

Tina Maze je slovenska smučarka . Slovenska smučarka Tina Maze velja za najbolj uspešno slovensko smučarko, ter eno najboljših smučark tega časa v svetovnem merilu. Uspehi, ki jih je Tina Maze dosegla so izjemni. Tina Maze je v svetovni smučarski areni osvojila že praktično vse kar je možno osvojiti. Medalje, ki jih Tina Maze niza kot po tekočem traku so nagrada za trdo delo, njej, njeni ekipi. Hkrati pa so uspehi, ki jih je Tina Maze dosegla, motivacija za vse Slovence.

Tina Maze bo verjetno v prihodnosti še lep čas največja slovenska smučarka, saj bo njene uspehe težko ponoviti. Svetovni uspeh je posebna čast in priznanje za vsakega smučarja. Biti številka ena na svetu je poplačilo vseh naporov, ki so se začeli že v otroških letih. Njeno prvo smučišče je bilo na Koroškem, na griču za domačo hišo. Od tod so jo smučarske ambicije popeljale na praktično vse konce sveta, kjer so smučarska središča in tekmovalne proge. Uspehi so dobra motivacija za vsakega športnika, kot tudi ekipo, ki s športnikom sodeluje. Brez ekipe noben športnik ne bi mogel uspešno smučat. Ekipa, ki sodeluje s športnikom, pomeni podporni steber vseh tekmovalnih uspehov. Ti se začnejo na treningih, ki se velikokrat odvijajo daleč od oči javnosti. Mnogi nasprotno menijo, da je smučanje preprosto spuščanje po snežnih strminah.

Priprave na sezono se obratno temu razmišljanju začnejo že v poletnih mesecih. Takrat vsak smučar poskrbi za osnovo, ki omogoča dobre rezultate v jesenskih in zimskih mesecih. V prehodu med poletjem in zimo se prva soočenja s snegom začnejo na višje ležečih snežnih površinah. Zardi velike nadmorske višine se lahko pogoji za trening in smučanje obdržijo pozno v poletje, v nekaterih primerih so pogoji za trening in smučanje prisotni celo leto. Na teh pripravah Tina Maze izvede vse potrebno, za doseganje novih smučarskih podvigov v sezoni.

Več o Tini

tujina in varnost v tujini

Zavarovanje v tujini, modra odločitev

Zavarovanje v tujini je modra odločitev .

Modra odločitev je zavarovanje v tujini, ker nudi možnost varovanja pred neznanim. Zavarovanje v tujini nam nudi celo vrsto možnosti. Odločitev za zavarovanje v tujini je enostavna za vse osebe, ki imajo botate izkušnje potovanja v tujino. Takim osebam zavarovanje v tujini ni potrebno posebej predstavljati, saj ga največkrat že imajo sklenjenega. Osebam, ki zavarovanje v tujini še nimajo sklenjeno, je največkrat neznanka. Informacije o koristnosti, ki ga zavarovanje v tujini ima, lahko dobijo na različnih naslovnih. Dobrodošlo je predvsem predstavljanje vsega, kar bodo morda potrebovali v tujini. Za pridobitev dobre predstave o vsem, kar bodo potrebovali v tujini, služi vsakdanjik v domačem okolju. Vsakdanjik v domačem okolju sestavljajo dnevni dogodki, ki so dobri in manj dobri. Manj dobri dogodki so predvsem razne večje ali manjše nezgode, neprijetni trenutki in mnogo drugega. Za odpravo vseh negativnih posledic, si poiščemo pomoč. Na domačih tleh, v domačem okolju to ni težava za odrasle osebe. Vemo kjer najdemo vse potrebne pomoči. Če nas muči zdravje, vemo kam se obrniti. V primeru, da nas prevozno sredstvo pusti na cedilu, enako vemo kam po pomoč. Podobno vemo za rešitve v vseh drugih primerih. Ker je teh rešitev veliko težav največkrat nimamo. V primeru, da nastanejo težave, si znamo pomagati. Poznamo jezik, vemo kako določeni sistemi pomoči delujejo, znamo si na kratko pomagati v nesrečnih situacijah. Nesrečne situacije si moramo potem zgolj prestaviti v tujino. V tujini ne znamo jezika, ni nam znano delovanje zdravstvenega sistema, ne znamo si poiskati pomoči v raznih primerih. Temu primerno je pametno imeti zavarovanje za nezgode, ki se zgodijo v tujini. V mnogi primerih imamo neposredno povezavo z zavarovalnico, kar pomeni, da lahko dobimo pomoč vedno, ko jo potrebujemo.

Zavarovanje v tujini je razmisleka vredna odločitev, ko se nahajamo v tujini ali se tja nameravamo odpraviti.

zdravje in uravnotežena prehrana

Uravnotežena prehrana je zakon

Uravnotežena prehrana je dobra navada .

Dobra navada je uravnotežena prehrana, ker upošteva vsa koristna zdravstvena priporočila . Uravnotežena prehrana se kaže v več lastnostih prehrane. V prvi vrsti je uravnotežena prehrana kakovostno, količinsko in časovno urejena. Uravnotežena prehrana je vodilo, ki je mnogim osebam izboljšalo življenje. Hrana, ki koristi, je tudi način prehrane. Uravnotežena prehrana zato upošteva lastnosti delovanja procesa prebave. Proces prebave uravnotežena prehrana upošteva v vseh njegovih značilnostih. To pomeni zavedanje potrebnega časa za prebavo določene količine in kakovosti hrane. Velika količina težje prebavljive hrane lahko ima negativne posledice v raznih oblikah. Zato lahko poskrbimo za spremembo, z manjšo količino, lažje prebavljivo hrano ali dobro mešanico obeh lastnosti. Zelo pomembno je zavedanje energijskih potreb. Človek ima energijske potrebe v marsičem različne, glede na ostale osebe. Določa jih predvsem starost, spol, značilnost dnevnih aktivnosti in podobne značilnost. Vsaka energijska zahteva točno določeno kakovost in količino hrane. Zjutraj oziroma po prebujanju, so zahteve največje. Poleg tega je prednost zajtrka v tem, da so morebitne odvečne količine preko dneva zagotovo zaužite. To pomeni, da skrb za preveliko količino ni tako bistvena, kot pri prehrani zvečer oziroma pred spanjem. Vsekakor pa se je potrebno zavedati, da mora biti tudi zajtrk, kljub izkoristku, količinsko in kakovostno optimalen. Poleg tega moramo razmišljati o možnosti prehrane med zajtrkom in kosilom. Gre za zelo dobrodošel obrok. Zajtrk je lahko temu primerno količinsko manjši, kar pomni pozitivne lastnosti za proces prebave. Hrane bo dovolj, čeprav v manjših količinah, prebava bo hitrejša in učinkovitejša, koristne snovi bodo prej in bolje zagotovljene vsem potrebam. Poleg zajtrka sta pomembna glavna obroka kosilo in večerja. Kosilo je osrednji obrok dneva. Večerja pa je zadnji večji obrok pred spanjem. Med obema naštetima glavnima obrokoma je vsekakor priporočljiv manjši obrok.

Uravnotežena prehrana je znak upoštevanja priporočil zdrave prehrane in načel zdravega življenja.

http://www.lekarnar.com/izdelki/enemon-diabetes-vanilija

 

potovalna agencija in turizem

Turistična agencija, aktivna in intenzivna organizacija

Turistična agencija je aktivna in intenzivna organizacija . Aktivna organizacija je turistična agencija zaradi nenehnega spreminjanja ponudbe in prilagajanja željam turistov. Enako bo v prihodnosti turistična agencija ponudbo spreminjala in prilagajala raznim dejavnikom, ki vplivajo na spremembe in prilagoditve. Intenzivna organizacija je turistična agencija zaradi množice različnih želja, potreb in možnosti. Skozi čas se želje in potreb, ki jih turistična agencija aktivno spremlja spreminjajo. V veliki meri želje in potrebe, ki jih turistična agencija aktivno spremlja, pogojujejo možnosti.

Skozi čas so se možnosti spreminjale, predvsem se možnostim v prid večala dostopnost raznih izdelkov in storitev. Nove, naprednejše in boljše izdelke je turistična agencija s pridom izkoristila pri oblikovanju turističnih storitev. Potovanje je danes udobnejše in enostavnejše, razdalje, ki jih je moč premagati so bistveno večje kot nekoč. Hitrost, udobnost in dostopnost je nekoliko okrnila čar potovanj iz preteklosti. Ker so hitrosti večje je človekovo dojemanje okolice manjše, kot nekoč. Človek lahko ob potovanju opazuje manj vsakdanjika ob poti, ker se slednji veliko hitreje spreminja. Udobnost je vsekakor dobro šla sprememba, se pa ravno zaradi večjega udobja del turistov odloča za prevoze s starejšimi prevoznimi sredstvi. Na prvi pogled je ta kontrast ali nasprotje skregan z vso logiko, vendar je dejstvo, da so stvari, ki jih ni v izobilju vedno bile magnet za ljudi.

Dostopnost turističnih storitev je v veliki meri okrnila pred stoletjem prisoten čar zaželenosti potovanja. Ljudje so si potovanja lahko bistveno težje privoščili, zato je bilo vsako najmanjše potovanje doživetje na katerega so na eni strani čakali, na drugi pa ga še dolgo potem podoživljali in o njem pripovedovali mnogim zainteresiranim. Potovanje v tuje kraje danes ni nobena posebno zahtevna dobrina, saj je tudi za najbolj oddaljene konce sveta moč dobiti dostopne ponudbe. Turistična agencija se mora temu primerno z intenzivnostjo aktivnosti prilagajati, če hoče obstati na zasičenem trgu ponudb turističnih storitev.

http://www.agencija-oskar.si/o-agenciji/potovalna-agencija-oskar/

težave s prebavo in napenjanje

Driska, prebavne težave

Driska sodi med prebavne težave . Prebavne težave so povezane z nepravilnim procesom presnove. Driska se prepozna kot pogosto iztrebljanje tekočega blata. Tekoče blato je znak za alarm posebno v primeri, ko je prisotna kri, gnoj, ali sluz. Driska lahko traja različno časovno obdobje. Težavne so predvsem akuten in subakutne driske. Akutna driska je takrat, ko pogosto iztrebljanje tekočega blata traja do pol meseca. Subakutna driska pomeni, da pogosto iztrebljanje tekočega blata traja od pol meseca do mesec dni.

Obstaja tudi kronična driska. Kronična driska pomeni, da pogosto iztrebljanje tekočega blata traja neprekinjeno več kot štiri tedne. Driska se zdravi različno, glede na osebo, ki ima težave, oblike težav, trajanje težav in druge značilnosti. Zelo pomembno je nadomeščanje izgubljene tekočine. Z povečano porabo tekočine se izgubljajo mnoge koristne snovi. Koristne snovi, ki se pri tem izločajo so na primer elektroliti. Vzroki se lahko odkrivajo na preproste in bolj zahtevne načine. Preprost način je opazovanje reakcij človeškega telesa na določena hranila. Ljudje imamo edinstven organizem, kar v primeru hranil pomeni, da lahko reagira različno. Pri nekaterih ljudeh organizem določeno hranilo brez težav prebavi. Druga oseba pa bo določeno hranilo težje prebavila oziroma bo prebava pospremljena z določenimi težavami. V primeru težav se velja posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom za prehrano. Težave danes niso nujno vezane le na hrano.

Napačno je ob prvih težavah z določenimi hranilnimi snovmi povzeti ukrepe, ki pomenijo, da hranilne snovi, ki nam povzročajo težave ne bomo več uživali. Odločne ukrepe, ki pomenijo ne uživanje točno določenih hranil, gre izvajati po strokovnem pregledu ali nasvetu zdravnika oziroma strokovnjaka za prehrano. Poleg tega se lahko zanesemo na lastne občutke. Ob prvih znakih težav pomislimo lahko tudi na mnoge druge vzroke, ki niso nujno povezani s hrano. Driska se lahko odpravlja na različne načine, potrebno je najti individualno najbolj učinkovite.

 

pisanje prošnje za delo

Prošnja za delo je osebna priložnost

Prošnja za delo je osebna priložnost osebe, ki zase išče delovno mesto.Osebna priložnost je prošnja za delo za osebo, ki išče zaposlitev ali si želi poklicne spremembe. Na trgu dela je vedno dovolj priložnosti, če človek zna iskati. Velikokrat si človek sam zmanjšuje možnosti s tem, da napačno zastavi kriterije iskanja. Kriteriji iskanja so značilnosti delovnega mesta. Zanje je značilno, da se z določeno osebo bolj, z določeno osebo manj ujemajo. Prošnja za delo ima določene lastnosti osebe, ki lahko bolj ali manj ustrezajo kriterijem. Nekateri kriteriji so zgolj osnovne narave, niti besede pa ni o kriterijih, ki lahko celo bolj štejejo. Oseba lahko svoje sposobnosti izrazi na razne načne. Prošnja za delo jih vsebuje, pomembno pa je kako jih oseba predstavi. Predvsem mora

prošnja za delo vsebovati sporočilo o pripravljenost soočenja z novimi delovnimi izzivi. Prošnja za delo, ki izraža željo po delu je velikokrat bolj zanimiva, kot druga
prošnja za delo, katera ima sicer lahko večjo ustreznost kriterijem ali seštevek sposobnosti. Volja do dela je lastnost, ki je pri sodobnih in dinamičnih delodajalcih zelo iskana. Delodajalci z novim zaposlenim računajo na nove sposobnosti ter večjo dodano vrednost tako prostega delovnega mesta, kot tudi celotnega pojdeta. Poleg pisnega sporočila o pripravljenosti soočenja z novimi izzivi, mora to oseba največkrat sporočiti na osebnem razgovoru. Osebni razgovor je velikokrat prvi stik z osebo, ki kandidira za delovno mesto.

V kratkem času preko razgovora delodajalec dobi vtis o ustreznosti kandidata za delovno mesto. Lastnosti, ki jih delodajalec išče in ceni so zelo različne. V osnovi pa vsak delodajalec išče osebo, ki bo sposobna izpolniti pričakovanja. Pričakovanja so v nekaterih primerih bolj, v drugih pa manj osnovne. Določena delovna mesta imajo značilnosti, ki so posebnosti in se razlikujejo od osnovnih pričakovanj. Prošnja za delo mora odražati pripravljenost soočanja z novimi delovnimi izzivi.

 

facebook in oglaševanje

Facebook oglaševanje, sodobnost sedanjosti

Facebook oglaševanje je sodobnost sedanjosti .

Sodobnost sedanjosti je Facebook oglaševanje zaradi vseh prednosti v primerjavi s klasičnim doseganjem odjemalcev. Doseganje odjemalcev je v primerjavi s klasičnim boljše v mnogih značilnostih. Odjemalci dobijo prej in na bolj kakovosten način potrebne informacije. Klasične načine doseganja odjemalcev hkrati Facebook oglaševanje ne zapostavlja, ponuja jim dodano vrednost. Klasični načini doseganja odjemalcev so lahko izboljšani. Facebook oglaševanje je storitev sodobnega časa. Značilnost storitev sodobnega časa je izkoristek vseh ponujenih sodobnih tehnologij in napredka za doseganje boljših rezultatov. Sodobna tehnologija je na eni strani bolj dostopna, hkrati pa iz generacijo v generacijo bolj napredna. Napredek je na eni strani nujen, na drugi logičen. Nujen napredek se kaže v izboljšavi nekaterih lastnosti, ki nudijo možnost za izboljšave. V vsaki generaciji so bile možnosti za izboljšave prisotne. Logičen je napredek zaradi človeku prisotne želje po izboljševanju stvari v prihodnosti. Facebook oglaševanje je tipičen primer človekove želje po izboljševanju stvari v prihodnosti. Hkrati je Facebook oglaševanje tudi odraz vedno prisotnih možnosti za izboljševanje. Pričakovati je, da bo Facebook oglaševanje te lastnosti imel tudi v prihodnosti. Bodisi v možnostih za izboljšave, ki so na voljo, kot v novih generacijah, ki bodo posledica človekove želje po boljšem. Možnosti za izboljšave se kažejo na različnih področjih. Oglaševanje mora biti osredotočeno na ciljne kupce. Dobro ocenjevanje ciljnih kupcev je pogoj za uspeh. Ocenjevanje ciljnih kupcev se je danes izpopolnilo z izkoriščanjem danosti napredka. V prihodnosti ne bo nič drugače. Ciljne kupce je dodatno danes moč hitreje spoznati kot kadarkoli prej. Za napredne funkcije in zahteve pa je vedno moč nuditi dodatne možnosti. Napredek bo prisoten tudi v prihodnosti. Zahtevali ga bodo vsi udeleženci na trgu, saj starejše enostavno ne bo več dovolj dobro in učinkovito.

Facebook oglaševanje je soočeno z izzivi prihodnosti, ki ponujajo možnosti za izboljšave mnogih lastnosti in uvedbo mnogih novosti.

Več informacij